WinXP SP3 a problém s písmy
Vyskytnul se mi problém s písmy - přestaly se mi korektně zobrazovat všechny nesystémová písma. Souvisí s SP3. První jsem to přisuzoval něčemu jinému; Windowsy už byly celkově unavené, tak jsem provedl jejich přeinstalaci, rovnou s integrovaným SP3. Problém se opakoval. Na desktopu, kde SP3 nemám, mi vše jede OK.
Pokud chcu konkrétní písmo otevřít, tak je mi oznámeno, že *.otf nebyl platný soubor písma. Zkoušel jsem hledat, ale žádné funkční řešení jsem nenašel. Docela mě to štve - to s těma fontama byla poslední kapka, proč jsem se k přeinstalaci rozkýval. A výsledek žádný...
Nesetkal se někdo z vás s touto vlastností SP3?
Re: WinXP SP3 a problém s písmy
Zatím ne a to mám v systému nejen otf, ale i Type1 písma.
Jsou to nějaké konkrétní fonty?
jo, TYPE1 se to týká taky; ty, co byly součástí Indesignu se to zdá být ok (Myiad, Garamon...), ale třeba Cronos, Futura... mi přidat nejde.
Tak podle sdělení MS, volal jsem na teplou linku, Adobe aplikace nepodporují SP3 pro Windows XP...
TZN. NEINSTALOVAT!!!
to je opravdu zlastni, mam SP3 a CS3 beha...
No já používám CS2, upgrade provedu až na CS4...
Tak jsem tomu věnoval další čas a proglém je vyřešem; na vině není SP3 - zkoušel jsem SP2 a problém se opakoval. Příčinou je ovladač grafické karty! Zní to možná nepravděpodobně, ale je to prostě tak. nVidia mi nikdy nepřirostla k srdci...
Pokud tedy někdo vlastní NB s grafikou nVidia (já mám GeForce 8600M GT), vyhněte se ovladači v176.37 - 08.19.2008.