Nenaformátovaná karta a fotky
ahoj, píšu jen tak pro sychr, abych něco nepopo.. :) Kámoš mi psal, že jeho máti potřebuje dostat fotky z paměťové karty (Sony memory stick). Průser je ten, že na ní fotili, ale karta byla fungl nová, tudíž nezformátovaná. A teď když chtěli fotky sosnout, tak jim komp píše, že karta není naformátovaná :D Tak jsem mu napsal,že tam prostě nic není, že tam není žádnej file systém (snad se nepletu) Takže mu nezbyde nic jiného, než kartu naformátit a jít fotit znova. Pletu se nebo jsem mu to řekl aspoň trochu správně? :)
Re: Nenaformátovaná karta a fotky
ja si teda nejsom isty, ale ak by mal vo fotaku nenaformatovanu kartu, tak by mu to nieco vypisalo, nie?
To jsem si taky myslel, ale prej to vůbec nic nepsalo. (nevím jak moc se tomu ale nechá věřit)
Měl by pomoci libovolný SW na obnovu dat, na kartách (nejen na nich) mám dobře odzkoušený DriveRescue (je to freeware, často mu na fóru dělám "reklamu").
Citace:
Původně odeslal
peta303
....
vyzkouším ;) díkes
neděkuj, karmuj když ji tu máme na pozvednutí sebevědomí.... nic proti peťovi....
pokud si to udělal jen mě ignoruj ;)
Však to dělám ;) neboj se nic :)
No pochybuji,že nějaký program na obnovu dat pomůže, pokud nebyl vytvořený file system, tak se tam nic nezapsalo a nebudu co obnovit. Viděl bych to asi tak jako ty, zformátovat a znovu fotit, ale naděje umírá poslední ....
Citace:
Původně odeslal
Libor Vodehnal
....
Přesně tak, buhví co s tím dělali, třeba to naformátovaný bylo, ale něco s tím vyvedli :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Přesně tak, buhví co s tím dělali, třeba to naformátovaný bylo, ale něco s tím vyvedli :)
Pokud jim ve fotaku fotky ukazuje, neni lepsi vyzkouset, zda by sli prenest? Jinak samozrejme pokud je to fotak ktery vytvori klasicky USB Mass Storage, tak tam to asi bude o nicem, ale taky bych to zkusil.
tiktak: díky za další nápad ;) K+
Citace:
Původně odeslal
Patrez
tiktak: díky za další nápad ;) K+
Kuju :)
Jinak po strance "foceni na nenaformatenou kartu" - to by ani nemelo bejt mozny (jak je vyse receno), fotak si staci bud udelat svuj file system a pak povoli zapis a nebo vyhlasi, ze zapisovat nejde, pokud kartu nezformatujes atp.
Takze to odhaduju na jinou chybu, nebo nejakym zpusobem porusenej file system karty, nicmene bud
prenosem primo z fotaku
nebo pak softy na zachranu dat pro ruzne typy karet ci file systemu
by se z toho mohlo dat neco vydolovat.
Nicmene sam vim, ze nic neni nemozne, take se mi kdysi tahle zahadne poskodily fotky jeste v Oly 300Zoom (nastesti nedulezity) takze jsem to jen zformatil a neresil :)
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Pokud jim ve fotaku fotky ukazuje, neni lepsi vyzkouset, zda by sli prenest? Jinak samozrejme pokud je to fotak ktery vytvori klasicky USB Mass Storage, tak tam to asi bude o nicem, ale taky bych to zkusil.
Ono by to mělo fakčit i bez USB Mass Storage, přes USB se dá stahovat ze všeho, když ne přes mass storage, tak přes PTP. Každopádně tohle by mohlo bejt víceméně spolehlivé řešení, pokud fotky foťák vidí.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Ono by to mělo fakčit i bez USB Mass Storage, přes USB se dá stahovat ze všeho, když ne přes mass storage, tak přes PTP. Každopádně tohle by mohlo bejt víceméně spolehlivé řešení, pokud fotky foťák vidí.
Jj, tahat se da ledacos a z lecceho :)
Ja to myslel spis tak, ze prave fotak, ktery utvori klasicky Mass Storage, tedy jen "velkou flashku" s cteckou pro karty asi nebude pri podobnem poskozeni schopen data prepustit jinam, ale rozhodne bych to samozrejme a jako jednu z prvnich veci zkusil :)