Studiové monitory na domací poslech
Ahoj
Přemýšlel jsem o koupi nějakého audia domů. Jako student mám docela hluboko do kapsy, takže by to byla cena okolo 4k (takže aktivní, ať nekupuju zesík zvlášť)
Měl by jste někdo nějak návrhy, příp. co se dá koupit na poslech za tuto cenu? Klidně i nějaké obyč. stero bedny
Mám teď relativně slušné (ve své kategorii) Hercules XPS2.100 - a to mi už dost nevyhovuje
Re: Studiové monitory na domací poslech
Za 4ku,pokud chceš nějakou kvalitu...to nevidim na hotový ropro,já si už od školy stavím a 4tis vidím jako tak akorát na nákup reproduktorú a výhybek,případně to celkem slušně vyřešil kámoš...zašel na burzu koupil 2 slušné bedny za 500Kč s odpálenejma repro a nakoupil nové za tuším kolem 3 tis,jako zesík má starší Sonku vež(2x50Wsin) a poslech je velmi slušný,byl jsem naštvanej páč to nemá daleko k mejm bednám do kterých sem vrazil postupně asi 10tis
Mrkni na www.dexon.cz
nebo spíš pro tebe - http://shop.tvm-valmez.cz .....od nich kupuju dost často,stavím kámošúm do aut i domú,mají i hotové soustavy za přijatelné ceny...je to vlastně TESLA ale toho se vubec neboj kvalita je na velmi slušné urovni a za ty peníze :)
Mam nove M-Audio StudioPro 4 a za cenu, za kterou jsem je sehnal (novy na inzerat za 3k) jsou spicovy :-)
Kladne je hodnotil i bracha, kterej mam KRK RP5 (tolik jsem fakt investovat nechtel)
Citace:
Původně odeslal
wong
Mam nove M-Audio StudioPro 4 a za cenu, za kterou jsem je sehnal (novy na inzerat za 3k) jsou spicovy :-)
Kladne je hodnotil i bracha, kterej mam KRK RP5 (tolik jsem fakt investovat nechtel)
Máš na mysli StudioPro 3?
Mam na mysli StudioPro 4 :-) http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=838
Asi budou shodny se Studiophile DX4 - alespon co jsem zbezne zkontroloval vzhled a specifikace
Citace:
Původně odeslal
wong
Ten spodní mezní kmitočet 70Hz je teda aspoň podle mě celkem málo,chtělo by to nějaký graf,dá se ale říct že na tuto třídu soustav je to celkem OK.Mrkni na aukro tam se celkem dá slušně koupit a je z čeho vybrat.
Redstary hraji na prvni poslech dobre, na druhej uz jim neco chybi, ale hlavne maji digitalni ovladani hlasitosti tlacitkama + / -, coz je neuveritelne iritujici... Navic jsou obrovsky :-)
Creative jsem neslysel, ale co jsem cetl, tak hraji velmi dobre a ja bych je zvolil radeji nez ty Redstary.
A nebo levnejsi reseni v podobe Genius HF 1250X, 2000, 3000 :) Jsou sice vetsi, nez Creative, ale imho kus "dreva" vypada lip nez male plastaky..a hraji taky dobre.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
A nebo levnejsi reseni v podobe Genius HF 1250X, 2000, 3000 :) Jsou sice vetsi, nez Creative, ale imho kus "dreva" vypada lip nez male plastaky..a hraji taky dobre.
JO! 3000ku má kámoš a to je snad jediné menší řešení kterému bych se nebránil;)
T40 mám, za ty prachy perfektní. Ano, jsou to plasťáky, ale sakra dobrý plasťáky. Zpracování je výborný.
A zvukově si nestěžuju :-)
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
T40 mám, za ty prachy perfektní. Ano, jsou to plasťáky, ale sakra dobrý plasťáky. Zpracování je výborný.
A zvukově si nestěžuju :-)
Mohl bys mi prosímtě ty bedničky změřit? Díky.
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Mohl bys mi prosímtě ty bedničky změřit? Díky.
výška 31cm, šířka 11cm (=podstavce, bednička samotná 9cm), hloubka nějakých 13
Ty AQ budou určitě hrát lépe než Geniusy, ale u obou z nich mě odrazuje velikost středobasu - 13cm je na basy opravdu mizerný průměr. U LG to vypadá, že má repro třípásmové a zboku větší samostatný basový měnič. Pokud jsi ale ochotný dát 7k, tak bych se díval úplně jinde, totiž za 7k se dají koupit jednak studiové monitory (např. starší ESI nEar 06) a nebo nějaké bazarové regálovky + starší zesilovač (objevují se např. Tannoye, nedávno jsem myslím viděl nějaké starší Cantony za 3k s původní cenou 10k).
Pokud už chceš investovat, začni číst a hlavně nechvátej s nákupem. Výhoda bazarového zboží je ta, že jeho cena už klesá velmi pozvolna, čehož se dá úspěšně využít při dalším prodeji.
ty LG maj na internetu za +/-5,500 .... a víc už opravdu nemám, protože na to nemám....