U ATA 100 je master na konci nebo uprostred?
dik za odpoved
Printable View
U ATA 100 je master na konci nebo uprostred?
dik za odpoved
konec, i u 33,66,133
Ja som to skúšal a nezistil som rozdiel, keď dáš master na koniec alebo do stredu. Podľa mňa je to jedno.
...njn ale vseobecne sa hovori o tom konci tak jak pisal DeeKay
PS:tiez pouzivam master v strede :wink:
No, ono jak kde, na deskách MSI (KT3 Ultra 2), když je master uprostřed, tak BIOS detekuje disk cca 15 s. Když je na konci, je vše OK.
Kdyz je disk nastaveny jako Cable Select, tak je Master na konci a Slave uprostred.
Kdyz se primo nastavi jako Master, tak muze byt i uprostred.
ono se vseobecne hovori o vsem moznym ale skute utek :)
prave ze neutek, setkal sem se uz s nekolika deskama kterejm se nelibil Master ve stredu kabelu....oproti tomu tak jak to ma byt - na konci, to bezelo OK
NESOUHLASIM :evil:Citace:
Původně odeslal Magus
Tak to je asi kus od kusu, u ní jsem tam musel kvůli tomu dělat takový šachy s kabelama, až to bylo hrozný.Citace:
Původně odeslal SOAD
Ja napr. od te doby co stavim PC (4 roky), davam vzdy master na konec kabelu, kort kdyz je na tom jedno zarizeni, vypada to vizualne daleko lepe, jinak je to fakt takovy nepsany(mozna psany pravidlo), ze MASTER se pripojuje na konec kabelu, zeptejte se serv. techniku ;D
vetsinou to chodi tak i onak, ale zkuste si na ruzna zapojeni testy prenosovych rychlosti a zatizeni CPU, to dost napovi...
Psany ;)Citace:
Původně odeslal Tom
Ked mas disk v strede a koniec je volny, moze tam dochadzat k odrazom a naslednemu ruseniu signalu => jeho vacsej chybovosti => spomalenie (v extremnom pripade mozno aj poskodenie nejakeho bitu)
jo, jo. MHz je MHzCitace:
Původně odeslal PiT