Proces SYSTEM vytezuje PC na 100%
Na NTB jsou XP vc SP3 a hnd po startu asi do 10 vterin se me totalne zablokuje system..... vse trva nekolik minut
V nouzovem je vse OK
Vyzkoumal jsem, ze kdyz zamacknu na chvilku tu pojistku pri zavirani LCD tak obraz jen castecne potemni a najednou jede vse OK ale musim se na to divat tak z 5cm abych tam neco rozpoznal.... nesmim to ale delat dele nez 15 vterim, protoze pak se system uspi... takze musim prerusovane a hledat reseni.... no a ve spravci uloh jsem zjistil ze proces SYSTEM o velikosti 28k vytezuje system na 98-100% ale po zmacknuti te pojistky se tenhle ukonci....
Prosim Vas poradite mi nekdo co s tim?
Hledal jsem viry, spyware apod... ale nic... to vse z nouzoveho rezimu
Predem Vam dekuji za jakekoliv rady
Re: Proces SYSTEM vytezuje PC na 100%
Co jsi tam nainstaloval poslední (resp. těsně před kolapsem) ? Jestli máš zapnuto obnovení systému, tak zkus poslední bod obnovení ;)
PS: jakou pojistku na zavírání LCD? :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Co jsi tam nainstaloval poslední (resp. těsně před kolapsem) ? Jestli máš zapnuto obnovení systému, tak zkus poslední bod obnovení ;)
PS: jakou pojistku na zavírání LCD? :)
Nevim odborny nazev ale kdyz zaviras viko NTB tak mas nekde kolem nej takovej "cudlik" kterej se zamackne od vnitr a PC se uspi.... nektere to maji primo v kloubu, ty starsi to maji venku pobliz kloubu vika
Tesne pred tim to delalo nahodne, zkusil jsem aplikovat SP3 a ted to dela po kazdem restartu....
Zkus spustit z příkazového řádku msconfig a tan si dej "výběrové spuštění" na záložce "obecné" a zkus nepotřebné a podezřelé věci povypínat ;) Pak to resetuj a uvidíme co dál ;)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Zkus spustit z příkazového řádku msconfig a tan si dej "výběrové spuštění" na záložce "obecné" a zkus nepotřebné a podezřelé věci povypínat ;) Pak to resetuj a uvidíme co dál ;)
To jsem hledal hned na začátku... ale také nic ... ted mi to dokonce po jednom z mála restartů jelo OK po dalším úplně stejný problém.... chjo :(
V pondělí pujde na reinstall :( je to jako hledat jehlu v ...
1 Příloh-a(y)
Snad tu neplacnu blbost (nejsem odbornik), ale mozna by sla pricina dohledat za pomoci Process Exploreru od Sysinternals. Ve vlastnostech kazdeho procesu je mozne zobrazit zalozku Threads a jednotlive thready si nechat seradit podle vytizeni CPU.
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Snad tu neplacnu blbost (nejsem odbornik), ale mozna by sla pricina dohledat za pomoci Process Exploreru od Sysinternals. Ve vlastnostech kazdeho procesu je mozne zobrazit zalozku Threads a jednotlive thready si nechat seradit podle vytizeni CPU.
tak jsem našel, že to dělá tohle:
deferred procedure calls - 80/90%
Na netu jsem hledal dlouho ale pokazde s tim ma problem uplne neco jineho.... nevim proc ale napadlo me oddelat baterii a zatim to pouze na siti vali OK.... protoze sem tam to na me vyskocilo s hlaskou ze mam baterku vymenit.... coz je divne pred tim to nikdy nepsalo a ze by to udelal SP3.... hmmm no uvidime necham to chvilku takhle a pak ji dam zpet... abych mel jistotu
Vypnout automaticky aktualizace. Delalo mi to to stejny.
Citace:
Původně odeslal
PvvS
No nakonec je to asi tou baterii, protoze jakmile ji vytahnu je vse ok.... dam ji zept a je to tam.... to samozrejme delam pri vypnutem stavu :)
Muze to byt pouze tou baterii nebo je to nejak SW "provazane"?? Nechci to totiz preinstalovavat je tam toho dost... co bych tezce schanel znovu... :(
Jinak jsem to testoval a prochazel snad vsim co me napadlo ....
Zkusil bych přeinstalovat ovladač ACPI.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Zkusil bych přeinstalovat ovladač ACPI.
Zkusil bych ale prosímtě poradíš mi jak? Nějak si to bez toho přeinstalování celého systému, což nechci, neumím představit... :(
ACPI - Advanced Configuration and Power Interface - je to malej program díky kterému os přistupuje k ovládání napájení baterky, sleep režimu speciálním hardwarovým čudlíkum na ntb atd, koukni do nainstalovaných programů někde tam bude velikost cca od 0,5mb do 2mb, zkus ho odinstalovat a z origo cd s ovladačema opět nainstalovat.
Citace:
Původně odeslal
Rache
ACPI - Advanced Configuration and Power Interface - je to malej program díky kterému os přistupuje k ovládání napájení baterky, sleep režimu speciálním hardwarovým čudlíkum na ntb atd, koukni do nainstalovaných programů někde tam bude velikost cca od 0,5mb do 2mb, zkus ho odinstalovat a z origo cd s ovladačema opět nainstalovat.
ehm vim co je to zac ale netusil jsem ze se to da takhle lehce odinstalovat a nainstalovat.... nic mene nic podobneho jsem v tomto NTB nenasel kde to mam hledat? :) si pripadam jak novacek....
Zkusil jsem ted doinstalit empowering od aceru ale s nulovym vysledkem ... stale to stejne...
Citace:
Původně odeslal
PvvS
Tiez sa priklanam k tomuto...
Robi mi to v robote X masin a sam M$ na to nema opravu...
Mám stejný problém půl roku staré Lenovo N200 3000, čiště nainstalované nastaveny všechny banky maily a jiné oj.... a po tejdnu to začlo při spuštění IE 7 u procesu SYSTEM vytěžovat na 50% jedno jádro. Na internetu všude radí že je to ovladačema, ale na nic jsem nepřišel pomocí autoruns od sysinternals jsem to zkoumal taky a furt nic.
Už to vypadalo, že to je OK surfoval jsem asi 20 minut s explorerem a najednou zase. Zkoušel jsem IE přeinstalovat, nainstalovat 8 Beta ale nic to nemění. Firefox funguje úplně normálně klidně bych ho tam nechal, ale ten člověk používá různý banky se čtečkou karet a ne úplně všechny fungují s FF.
Process Explorer ukazuje thread ntoskrnl.exe!CIsqrt+0x190 a tenhle thread je tam asi tak 10x , ale jen jeden z nich to vytěžuje takže mi to vlastně nic neřiká.
Nějaký nápad ?
Takže našel jsem ještě toto v Process Exploreru pod tlačítkem stacks:
ntoskrnl.exe!ZwCloseObjectAuditAlarm+0x45
tsm.sys+0xe5c
tsm.sys+0xa7b
ntoskrnl.exe!Kei386EoiHelper+0x237d
ntoskrnl.exe!CcUnpinData+0x10
ntoskrnl.exe!Kei386EoiHelper+0x28fb
ntoskrnl.exe!NtQueryInformationToken+0x13bc
ntoskrnl.exe!NtQueryInformationToken+0x1406
ntoskrnl.exe!ZwSetSystemInformation+0x23
ntoskrnl.exe!KeProfileInterruptWithSource+0x1d
afd.sys+0x3a63
afd.sys+0x86a
ntoskrnl.exe!RtlCompareUnicodeString+0x3e
ntoskrnl.exe!CIsqrt+0x254
ntoskrnl.exe!PsRevertThreadToSelf+0x1
ntoskrnl.exe!FsRtlInitializeFileLock+0x46e
zkusil jsem vypnout oba sys soubory v autoruns. Soubor afd.sys znemožnil systému operovat s IP adresami nešlo DHCP ani manual IP. Druhý soubor tsm.sys je stále vypnutý a po 3x restartu a běžném surfingu se problém neobjevuje.
Notebook musí zpět k majiteli tak se uvidí, ale každopádně moje nenávist k windows se díky dvěma probdělým pozdním večerům jen prohloubila.
Citace:
Původně odeslal
globalkiller
Takže našel jsem ještě toto v Process Exploreru pod tlačítkem stacks:
ntoskrnl.exe!ZwCloseObjectAuditAlarm+0x45
tsm.sys+0xe5c
tsm.sys+0xa7b
ntoskrnl.exe!Kei386EoiHelper+0x237d
ntoskrnl.exe!CcUnpinData+0x10
ntoskrnl.exe!Kei386EoiHelper+0x28fb
ntoskrnl.exe!NtQueryInformationToken+0x13bc
ntoskrnl.exe!NtQueryInformationToken+0x1406
ntoskrnl.exe!ZwSetSystemInformation+0x23
ntoskrnl.exe!KeProfileInterruptWithSource+0x1d
afd.sys+0x3a63
afd.sys+0x86a
ntoskrnl.exe!RtlCompareUnicodeString+0x3e
ntoskrnl.exe!CIsqrt+0x254
ntoskrnl.exe!PsRevertThreadToSelf+0x1
ntoskrnl.exe!FsRtlInitializeFileLock+0x46e
zkusil jsem vypnout oba sys soubory v autoruns. Soubor afd.sys znemožnil systému operovat s IP adresami nešlo DHCP ani manual IP. Druhý soubor tsm.sys je stále vypnutý a po 3x restartu a běžném surfingu se problém neobjevuje.
Notebook musí zpět k majiteli tak se uvidí, ale každopádně moje nenávist k windows se díky dvěma probdělým pozdním večerům jen prohloubila.
nemas tam nejaku haved minule som riesil podobny problem a bolo tam havede jak nasrane skus HijackThis;)
No to určitě ne je to 2 týdny stará instalace a prohlížel jsem to. Už to netuhne ale ted mi od toho chlapa přišel mail že mu nejdou nějaký weby s activex :( já nevim že s některejma lidma je takovej problém.