-
Prime kopirovani instalace xp na disk
Prosim poteboval bych pomoct. Mam tu jeden pc, ma uplne nejakou special mechaniku. je to o kus mensi konektor nez ide, ale zase je uplne jiny nez notebookovy. je to primo nejaka krabicka od HP ten pc. vzhledem k tomu ze blbe cte cd tak bych potreboval nakopirovat instalaci XP primo na ten disk ktery bych pak vlozil do pc a rovnou by zacla ta instalace. Je neco takoveho mozne? Zkousel sem Nlite ale nevim co s tim:(
-
Re: Prime kopirovani instalace xp na disk
Mělo by to jít, ale jsou jednodušší cesty. Buď to tam nainstalovat přes síť nebo připojit cdromku přes usb.
-
Máš možnost tam připojit usb externí mechaniku? Umožňuje ten notes USB bootování?
-
neni to notec je to od HP : hp e-pc externi mechaniku neumi. disketovku nema. jedina moznost je dle me nakopirovat tu instalaci na disk. nasel sem apr navodu ale nerozumim jim:( takez sem zatim v loji:( a pres sit to podporuje ale zatim jeste sem tohle nezkousel hledat :( Vysvetlovat pro laika porsim:D teda no torchu pokrocily.
-
měl jsi to už rozdělaný? Jestli na základovce není třeba ještě nějaký "normálnější" konektor (sata, pata) ? :)
-
jeste pro upresneni je to pc kde je procesor pentium 3
-
rozdelano mel, je tam jen 1xpata na disk a sata zadna. na cd rom j kabel o dost mensi nez pata. a notebookovou mechaniku tam zas nezapojim:( pokud ten disk dam do jineho pc, a nakopiruju zactek instalace tam a prendam ho zpet do othohle bude ot pokracovaT?ejste me napadlo jakoli do toho dosta jakykoli system a pak uz si to s externi mechanikou poradi preci ne? pak ybch ty win udelal nacisto.
snad ejste kdyz jsem na ten pata radic pripojil klasickou ksandu a cd + hdd nenacetlo to:( nacte to pouze jendo zarizeni na jumpery nehlede
-
teď mě napadlo nakopírovat tam již nainstalované win98SE ;) Ty by měli umět USB a jestli si dobře pamatuju, tak po zkopírování funglovali ;) Takže bych je zkusil nainstalovat na nějakej jinej komp a ještě než tam naláduješ ovladače, tak to zkopírovat ;) Pro sichra si na ten disk i naházej ovladače co budeš potřebovat na tom notesu :) Snad jsem ti trochu helpnul :)
edit: ještě mě napadlo, jestli nemáš win98se ale jenom klasický w98, tak se nechaji na netu sehnat ovladače pro usb i pro ně :)
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
... nacte to pouze jendo zarizeni na jumpery nehlede
Zkoušel jsi všechny možný kombinace? Už se mi stalo, že když jsem zapojil pata zařízení klasicky (CD-střed kabelu a jumper na na slave a na konec hdd a jumper na master) tak to nejelo. Takže když si trochu zapřeháním, tak by to šlapalo třeba na master-master :) Ozkoušet to můžeš, za to snad nic nedáš (aspoň doufám) ;)
-
dnes vyzkouseno s originalni instalaci XP a nic nepomohlo nejde to ani z originalky:(
-
takze povedlo se mi pres CS zapojit hdd s dvdrw najednou. ale mam problem. i pres to ze to cte nabootoje zacne kopirovat, stale to vyhazuje chyby. nevim uz co s tim. mam tu 5x cd s xp a kdyz je menim dycky pri chybe cte to . ale eni schopne to dokopirovat. nejde ani neposkrabana originalka. muze to byt deskou?hdd jsem zkousel 2x a take nic. teda spise dva:(
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
takze povedlo se mi pres CS zapojit hdd s dvdrw najednou. ale mam problem. i pres to ze to cte nabootoje zacne kopirovat, stale to vyhazuje chyby. nevim uz co s tim. mam tu 5x cd s xp a kdyz je menim dycky pri chybe cte to . ale eni schopne to dokopirovat. nejde ani neposkrabana originalka. muze to byt deskou?hdd jsem zkousel 2x a take nic. teda spise dva:(
chyby jakeho typu? casto to byva ramkou... zkus nejdriv trebas goldmemory...
-
ram je v poradku. Hdd sem dal jiny. cd taky jinou. ram taky jina. vzdy se to sekne pri nacitani na disk u souboru DRIVER.cab to je prvni chyba kdy se to sekne:(nejake napady?
-
Už jsi na ten disk zkoušel nakopírovat v jiným kompu holou instalaci win98? Jestli to běží alespoň s nějakým systémem ;)
Jěště mě napadá jestli už tam XP někdy byly? Třeba je to s XP nekompatibilní ;) (ale to jenom hádám)
-
tak ted sem i povedlo je tam nechat dokopirovat. slo to cele. jen po restartu i kdyz dam bootovani z hdd ta instalace nabehne znovu ale nechce za zivyho boha pokracovaT:(
-
zkousel sem ted ejste millenia a ty sice kus jou ale pak to napise ze to nenaslo disk. XP ho pritom vidi
-
ty systémy tam kopíruješ "holé" - bez nainstalovaných ovladačů (mb, zvuk, lan ....) ?
-
no kopiruje se ted na ten pc z cedecka takze origos instalace.
-
myslel jsem to nainstalovat na jinej komp ;) a pak tu čistou instalaci zkopírovat na ten disk, kam potřebuješ nacpat ty XP ;)
-
A nefungovalo by spustit instalaci XP na jiném PC na ten disk, nechat proběhnout to co jde v textovém režimu a po prvním restartu disk vyndat a zapojit do toho druhého PC? Pak by to mělo nabootovat do instalátoru a s trochou štěstí tam už budou všechny potřebné soubory.
-
nevim jak je to mozne ale vse nyni funguje. zniceho nic. :) ted uz jen musim sehnat 256mb sdr ramku:D
-
jako klasická instalace nebo co fungluje? Buď konkrétnější :) A kdyžtak napiš, co jsi s tím naposled dělal, ať ten thread tady k něčemu je, aby mohl kdyžtak časem někomu posloužit ;)
-
do tretice sveho jsem vratil puvodni mechaniku, puvodni disk a dal tam 128mb ram. no a hle ono to nabehlo:) takze zafungovala klasicka instalace.
EDIT : k inzerátům slouží bazar :)