Zyxel P-660HW-T3 - upgrade firmware
Zdravim, muze my nekdo poradit jak mam do modemu Zyxel P-660HW-T3 nahrat novej firmware ???
Kdyz tam dam upload tak se po chvilce modem odpoji od pc a fireware se proste nenahraje vubec nevim co s tim :-(
Mam taky problem tak 4x za den my spadne internet a modem se furt restartuje.
Jinak mam internet od Ceskejch Radiokomunikaci 2Mb/512kBm
Doufam ze tady my uz nekdo poradi, :)
Re: Zyxel P-660HW-T3 - upgrade firmware
ČRa navyšovali rychlosti - minimum už mají 8mbit (bez navýšení ceny, bez písemné smlouvy-stačí jen zatelefonovat). Potřebuješ však ADSL 2+ modem = Tvůj zyxel tak jako tak vyměníš.
edit: jejky, Tvůj Zyxel je ADSL 2+, sry. Tak to ber jen jako upozornění o možnosti navýšení rychlosti.
Tyhle krabice jdou většinou flashovat přes tftp, google by ti měl říct víc.
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
ČRa navyšovali rychlosti - minimum už mají 8mbit (bez navýšení ceny, bez písemné smlouvy-stačí jen zatelefonovat). Potřebuješ však ADSL 2+ modem = Tvůj zyxel tak jako tak vyměníš.
edit: jejky, Tvůj Zyxel je ADSL 2+, sry. Tak to ber jen jako upozornění o možnosti navýšení rychlosti.
Ja uz jsem tam volala aby my prevedly rychlost na 8Mb a oni my rekli ze jsem moc daleko takze nic :-(
Na to tftp se jeste kouknu, diky za radu :-)
tak jsem hledal na internetu navod jak upgrade firmware pres ten TFTP nic moc jsem nenasel, muze my nekdo pomoct ???
To padani internetu / restart routeru probiha v nejakou specifickou denni dobu nebo nahodne behem dne??
nahodne, ale nikdy jsem to nesledoval.
5 samYc
EDIT: Pardon, ale vazne mi to nedalo, omlouvam se :-D
EDIT 2: Jinak abych nebyl uplne OT, firmware z originalnich stranek Zyxelu jsi zkousel?
A cpes tam urcite soubor s priponou .bin ? Je to FW pro ten modem? Je to Zyxel P-660HW-T3 verze 1 nebo verze 2 ?
Na správnou verzi firmwaru (tj. pro správný router) fakt bacha, ať pak nemusíte do servisu...
Firmware pro Zyxel P-660HW-T3 v.1 i v.2 lze bezpecne stahnout na www.zyxel.cz. To je pravda, stejne jako ta, ktera ukazuje pri druhem modemu dve stazene aplikace, samotny flash ..*.bin a zalozni konfiguraci ..*.rom, ktera se automaricky natahne pri chybe flashe, i po spravnem flashovani. Zajisti funkcnost modemu. Plari pouze pro O2.
*.rom soubor si je mozno pripravit do stejneho adresare i beznym zalohovanim modemu z GUI (Telnetem rovnez).
Pres Telnet je to jeste jednodussi, zaloha se kontroluje vzdy podle verze Bootbase.
Jenze FW na tehle strankach je vic jak 1 a ctvrt roku starej :)
Taky jsou prej nejaky kousky s FW ktery nejde prepsat...
Citace:
RE: Zyxel P-660HW-T3 v2. Zablokovany traffic mezi LAN a WLAN
Ahoj, mam uplne stejny router s uplne stejnou verzi firware. Problem je v tom ze tato verze V3.40(BEI.0) z je uplne na prd. Neni tam zadna moznost nastaveni ani jakeholiv rozsireni ci monitorovani, nebo upraveni nastaveni. Uz tyden to resim s technicky od Zyxelu a jedine co mi doporucili je reklamovat ho a jako duvod uvest, nahrati nejnovejsiho firmware.
Je to pekne postavene na hlavu ale je to tak, protoze ty jako ubyc user nemas zadnou sanci ani moznost tam jinak nahrat novy firmware, nebo cokoliv nastavit pri teto verzi.
http://www.dsl.cz/forum-o-adsl/vlakn...ezi-lan-a-wlan
Jetli je to pravda nevim, ja mam nastesti verzi o par dni vedle...
I to se stane... Jak znam lidi od Zyxelu, asi by pomohli. CLI iniciaci se rozhejbe Linux na kterem to beha a servisni BIOS oni maji.
Takto je to jednodussi, pokud lze reklamovat. Cena za servisni zasah by nebyla z nejlevnejsich.
Citace:
Původně odeslal
shapet
Firmware pro Zyxel P-660HW-T3 v.1 i v.2 lze bezpecne stahnout na
www.zyxel.cz. To je pravda, stejne jako ta, ktera ukazuje pri druhem modemu dve stazene aplikace, samotny flash ..*.bin a zalozni konfiguraci ..*.rom, ktera se automaricky natahne pri chybe flashe, i po spravnem flashovani. Zajisti funkcnost modemu. Plari pouze pro O2.
*.rom soubor si je mozno pripravit do stejneho adresare i beznym zalohovanim modemu z GUI (Telnetem rovnez).
Pres Telnet je to jeste jednodussi, zaloha se kontroluje vzdy podle verze Bootbase.
A jakej je rozdíl mezi v.1 a v.2? V.1 totiž z nějakejch důvodů nefunguje na 16Mb u O2.
Ty "nejake duvody" se jmenuji O2.
Na strankach O2 jsou dopor. modery (routery) pro rychlosti ADSL 2+ > 8 Mbit/sec .
U verze prvni se modem nesynchronizuje spravne a O2 jej nedoporucuje vubec pro tyto ucely uzivat.
Firmware pripravuje Zyxel ve spolupraci s O2 a od r.2007 uz novy firmware neni. Pouze pro verzi 2.