PROBLÉM:Zakládání lanparty
Zdravičko.
Doma jsem si založil opravdu malou lan party skládající se ze stolního počítače a NB. Propojeny jsou kříženým kabelem. IP mam zadána správně, skupiny sjednoceny pod jeden název. Teď k problému.
U jakékoliv hry, u ktere chci zalozit hru se mi vyskytl problem v tom, ze kdyz chci zalozit hru ze stolního počítace, tak mě ji notebook nenajde, nadruhou stranu kdyz založím hru z NB tak ji sice stolní počítač najde ale kvuli menšímu výkonu notebooku nemuzu založit novejší hry, např.: BF2.
Prosím poraďte
Díky
Re: PROBLÉM:Zakládání lanparty
Tuším, že když jsme kdysi takhle pařili s Airwolfem tak byl problém integrovaná síťovka u mě v desktopu... Jestli ji máš taky tak zkus někde splašit normální "neintegrovanou" a uvidíš... Symptomy byly přesně tyhle - z jednoho počítače "bylo vidět", z druhého nikoliv... Neříkám, že to musí být nutně Tvůj případ, ale tehdá to tak PCI síťovka vyřešila :-)
1 Příloh-a(y)
Já bych viděl problém v tom, že na stolním PC běží firewall ;)
Jinak lanparty po kříženém kabelu je masakr ;D
TAKHLE to vypadá na správné lanparty :)
Nejspíš ti to tam žere nějakej firewall. Pokud ne, tak zkus ve hře zadat přímo ip, většina her to umí a často se připojí i když hru v seznamu nevidíš.
Btw. podělím se o zážitek z víkendové lanparty (8 hráčů), všechno chodilo ok až na Flatout 2. Na jednom počítači to haluzilo neuvěřitelným způsobem, když se tenhle počítač pokusil přihlásit do lobby, tak to všechny vykopalo a lobby se úplně rozpadla. To bych ještě pochopil, ale co už nechápu je, že úplě stejně se to chovalo i po formátu a nainstalení pouze čistejch woken, ovladačů a Flatoutu 2.
O Falloutu mi ani nemluv - viz prvni OC LANka v Čerčanech.
tenkrát si tam lidi nahráli hru na vyzkoušení ode mne - všem to jelo, jen já se sám nemohl připojit - to jen tak naokraj :)
Citace:
Původně odeslal
Atreides
O Falloutu mi ani nemluv...
Nemluvím:p ..tady šlo o Flatout.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Nemluvím:p ..tady šlo o Flatout.
samolitr flatout2 jsem se překecl no :)
Ja bych videl problem v tom, ze stroj disponuje vice nez jednim sitovym rozhranim a tim, ze to jsou widle. Staci deaktivovat vsechny sitovky krom te vyvolene a bude to fungovat. Oni totiz pani z M$ a vyvojari her jaksi zapomeli, ze existujou stroje ktery maj 2 a vic sitovych rozhrani (nemluve o jinych zarizenich, ktere se jako sitovka jen tvari - napr TV karta).
Edit: Jde to samo obejit i porejpanim se v konfiguraci - gamesky z 99% prouzivaji rozhrani s nejmensim ID, ale to je nadlouho s nejistym vysledkem.