NTB pro studenta - spěchá
Ahoj, dostal se ke mně úkol sehnat bráchovi na kolej nějaký notes od 10 do 15 tisícků :) grafule stačí integrovaná procesůrek nějaký CORE2 ať to trochu šlape. 2GB ram taky asi nic nezkazíme. Určo Win XP (home stačí). Disk nějakej zlatej střed, asi kolem těch 80GB bohatě postačí a 7200 ot/min by bylo super. Wi-Fi na kolej určo a BT taky potěší. Nejhorší bude asi ta baterka, páč požadavek je na cca 4hod v office. Dávám to sem, poněvadž se v NTB téměř vůbec neorientuju. Jako HW nároky dám dohromady, jde mi spíš o to, abych neobjednal nějak rozvrzanej kus plastu, kterej se po 2 měsících přenášení z kolejí do školy a domů rozláme ;)
Re: NTB pro studenta - spěchá
Reálná výdrž 4h v office se v týhle cenový asi sežene těžko. Obávám se že budeš muset slevit z požadavku na výdrž nebo koupit nějakou lemru s Atomem.
myslel jsem si to :( tak slevíme řekněme na 2,5 hoďky :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
myslel jsem si to :( tak slevíme řekněme na 2,5 hoďky :)
Zrovna před týdnem jsem kupoval známému tohle:
http://www.agen.cz/produkt/67140/ASU...51L-AP114C.htm - z woknama
http://www.agen.cz/produkt/67139/ASU...X51L-AP114.htm - bez woken
Intel Core Duo T2390 1,86GHz
Paměť. 3072MB
Disk 320GB
VGA integrovaná
CD/ DVD/ RW DVD-RW
Bezdrát Bluetooth, WiFi
EDIT zapomnel jsem dodat ze mi to prijde slusna varianta levnejsich ntbku kde je uz 320gb, a 3gb pameti a taky core duo
Citace:
Původně odeslal
Atreides
...
ten vypadá fešně :) já právě koukal na tenhle :) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57404 což je asi to samé lehce oškubané, jestli se nepletu? :)
Ja ti nevim, ale vypada to, ze ten vykon vlastne ani nepotrebuje, takze bych zvazil Asus eee pc1000. Vydrz vic nez dobra, disk koupis vetsi, pamet taky a jeste se to bude dat nosit. (tahat 3kg kravu bych nechtel, ani kdyby mi ji dal nekdo zadarmo)
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Ja ti nevim, ale vypada to, ze ten vykon vlastne ani nepotrebuje, takze bych zvazil Asus eee pc1000. Vydrz vic nez dobra, disk koupis vetsi, pamet taky a jeste se to bude dat nosit. (tahat 3kg kravu bych nechtel, ani kdyby mi ji dal nekdo zadarmo)
To jsem mu navrhoval původně, ale hulákal, že je to malý :D asi no tom hodlá čučet i na filmy :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
To jsem mu navrhoval původně, ale hulákal, že je to malý :D asi no tom hodlá čučet i na filmy :)
Tak at si zkusi nekde potezkat nejakou 15ku, ktera tady byla navrhovana. Vaha 2.8Kg, k tomu at si prihodi adapter a brasnu a potom at si predstavi, jak to kazdej den taha. Vim o cem mluvim, mel jsem takhle tezky notebook a mimo domov jsem ho mel asi 4x, nez jsem ho zase prodal.
Nebo jeste tohle, ale je to bez os: Fujistsu-Siemens Esprimo u9200
http://www.anacomp.cz/?cls=stoitem&stiid=32362
tak jsem nakonec objednal toto :) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57404 + WXP home
Díky všem za rady ;)
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Tak at si zkusi nekde potezkat nejakou 15ku, ktera tady byla navrhovana. Vaha 2.8Kg, k tomu at si prihodi adapter a brasnu a potom at si predstavi, jak to kazdej den taha. Vim o cem mluvim, mel jsem takhle tezky notebook a mimo domov jsem ho mel asi 4x, nez jsem ho zase prodal.
Já tahám 15,4" denně a dá se to. Neříkám, že mi to nějakou extra radost, ale když máš dobrej batoh není to problém.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
jo máš pravdu, je to stále ten X51L model jen s "nižším obsahem" disk, ramka atd... Ale model stejnej.... Mě se líbí že Asus k tomu dáva brašnu - to je u mne velký plus +.
Ovšem vzhledem k tomu že ntbk nejde nijak extra rozšiřovat, raději bych rovnou připlácl více stovek a pořídil s lepší pamětí i diskem.... Ikdyž věřím že pamět určitě za 2 roky k sehnání bude, bude také 100% sakra dražší než v dneššní době.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Já tahám 15,4" denně a dá se to. Neříkám, že mi to nějakou extra radost, ale když máš dobrej batoh není to problém.
Tak tak, svoje HPcko takhle taham uz dva roky a dobry, ale musim rict, ze patri k tem lehcim 15kam a tezsi bych rozhodne nechtel, coz je pripad vetsiny levnych 15,4" notasu, zvlaste od firem asus a acer.
Citace:
Původně odeslal
Atreides
Zrovna před týdnem jsem kupoval ....
Když jsem ten notes kupoval, tak jsem koukal, že tam jsou paměti 2x1GB na 667MHz, ale jak jsem na něj potom koukal, tak post z biosu hlásí 2GB v singlu a na 533MHz :( V biosu se to doladit manuálně nedá (jestli mi není skryté nějaké servisní menu, ale to nevím jak vyvolat :( ) Někde jsem něco přehlídnul nebo mi poslali blbej kousek? :) Vím, že moje Corsairy (800MHz) taky po nainstalování šlapaly na 667 a na 800 jsem je musel nastavit manuálně. Ale u tohohle NTB nevím jak a jestli to vůbec jde :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Když jsem ten notes kupoval, tak jsem koukal, že tam jsou paměti 2x1GB na 667MHz, ale jak jsem na něj potom koukal, tak post z biosu hlásí 2GB v singlu a na 533MHz :(...
T2390 = 14x133; FSB: DRAM = 1:2; DRAM = 133x2 = 266MHz = 533 DDR
Ntb neni desktop, custom delici pomery se tam stejne neresi.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Když jsem ten notes kupoval, tak jsem koukal, že tam jsou paměti 2x1GB na 667MHz, ale jak jsem na něj potom koukal, tak post z biosu hlásí 2GB v singlu a na 533MHz :( V biosu se to doladit manuálně nedá (jestli mi není skryté nějaké servisní menu, ale to nevím jak vyvolat :( ) Někde jsem něco přehlídnul nebo mi poslali blbej kousek? :) Vím, že moje Corsairy (800MHz) taky po nainstalování šlapaly na 667 a na 800 jsem je musel nastavit manuálně. Ale u tohohle NTB nevím jak a jestli to vůbec jde :)
přiznám se že jsem se nevšiml a teď už je u zákazníka takže to ani nedohledám. sry