Chcel by som si kúpiť dosku GIGABYTE 7 VA-C, ktorou by som nahradil moju muzeálnu dosku :-)
Aké máte skúsenosti s touto doskou, aké sú možnosti na nastavovanie a pretaktovanie v BIOSe? Beží Vám FSB na 166 MHz? Za všetky rady vopred díky!
Printable View
Chcel by som si kúpiť dosku GIGABYTE 7 VA-C, ktorou by som nahradil moju muzeálnu dosku :-)
Aké máte skúsenosti s touto doskou, aké sú možnosti na nastavovanie a pretaktovanie v BIOSe? Beží Vám FSB na 166 MHz? Za všetky rady vopred díky!
Ber raději Gigabyte 7VAX, má více features a líp se na ní taktuje.
Škoda jen, že se nedá sehnat obzvlášť pro přetaktování vhodná revize 1.1
No, je to celkom dobrý nápad. Cenový rozdiel tam nie je nejako veľký.
A ako je to z nastavením FSB u 7VAX? Už to má čipset KT400, tak potom by to mohlo teoreticky podporovať DDRAMy 400 MHz?
Normále ideš do BIOSU a tam to nastavíš.
Jinak VA neumí měnit multiplikátor a má jeden BIOS a ještě přiletovanej.
2 daggy
S to by mala isť na ddr400 aspoň podľa pôvodných popisov bola podpora DDR400 na 100% :wink:
Ale ako je to s podporou DDRAM400 u dosky GIGABYTE 7VAX? Vraj nie každá doska s čipsetom KT400 podporuje DDRAM400. :?
V manuálu máš napsáno, kteří výrobci DDR400 ti můžou do komplu.Citace:
Původně odeslal daggy
Manuál je tady, ale má 7MB.
http://ftp.gigabyte.com.tw/MotherBoa...l_7vaxpu_e.pdf
Ja som si vcera priviezol Gigabyte GA-7VAX Rev 1.2 a chystam sa na tych 166 FSB , len musim pozicat SL-69. Dufam ze bude vsetko OK! Inak jak je to s tymi teplotami? Je prehodena teplota CPU a Systemu? Lebo sa mi zda 37stupnov na chipset vela a 30stupnov na CPU malo! Inak zatial som dost spokojny! Zatial som to skusal na 145x13 a islo to v poho na 1.5V(default)! Ked dam tych 166FSB a zvysim Vcore tak to pojde aspon na 2200Mhz! Neda sa nejako zvysit napätie viac jak o 10%, lebo 1.65V je malo ;D !!!!!!!
Tak uz bezim stabilne na 165*13=2150Mhz(2600+) na default Vcore :lol: ! A to chcem vidiet ked tam dam tych 166FSB :o ! To bude bomba! Uz teraz som happy jak mimino jak sa mi oplatila ta kupa! Ten procak je super a ta doska az na tu 166FSB tiez a pamäte su tiez dost COOL 8-) !
2 zvieratko: Vidim, že sa dá dobre experimentovať s tou doskou :-) Vytiahol si to poriadne vysoko :-)
Mimochodom, počul som, že EPOXky dokážu meniť multiplier bez toho, aby bol odomknutý procák. Je to tak naozaj? ???
2 Millisx: vďaka za manuál, preštudujem si ho :-)
2 zvieratko
Kolko mas NA AGP/PCI?Na tych 165?
Taky jsem se chtěl zeptat, vždyť to už ani není možné :eek:Citace:
Původně odeslal NOD
2Zvieratko. Já mám taky víc na chipsetu než na CPU. A nabízí se jednoduchá možnost, jak si to ověřit. Hodně se to hřeje, proto je tam aktiv. Takže odpoj ten větráček z northbridge(je jen na konektoru v desce), a sleduj jak ti poroste teplota, nebo odpoj větráček na CPU a sleduj teplotu. A hned budeš vědět, jestli je to přehozené, nebo ne(není)
Asi to hreje kôli tomu blbému chladiču.Pravdepodobne to nemá vymenené lebo aj mne to tak ukazuje.Je to ok lebo keď sa chytil toho chladiča tak bol uplne žeravý a teplota išla hore umerne s o zvýšenou FSB :evil: .Plácni tam poriadny chladič a bude to v poho. :wink:
No na tych 165FSB mam 41/82 PCI/AGP :roll: !
Ja viem ze je to hrozne vela ale ja som chcel strasne vyskusat kam ten procak ide! Dufam ze uz coskoro pozicam SL-69 od bananalama!
Inak uz som isiel na 165*14 = 2300Mhz na default nestabilne a na +5% stabilne :o !!! Fakt uz aby bol ten lak to budu fofry!
Inak uz mi to vysoke FSB trochu porobilo hovadiny s vindowsom ale je to uz OK! Ale ten proc je uz teraz hrozne good! Myslim ze aj prekrocim 2400MHZ 8-) ! Na tych 2300Mhz som mal CPU 41stupnov a System 42stupnov! Na ten chipset to nie je trochu vela a ked dam tych 166FSB pojde teplota dole???
No, ale trošku sme odbočili od témy :-)
Pobežia mi v doske GIGABYTE 7VAX 400MHz DDRAMy PQI alebo MERCURY? Alebo aké RAMky mi odporúčate? :roll:
Ja by som tie mercury ani len neskúsal.prečítaj si thread o nich.Sú to shity.
Ber TWINMOS 333 cl2 a tie ti pôjdu na 400 určite. :wink:
2 NOD:
Tak s tými TWINMOSami by mohol byť problém zohnať ich. Tak to by som si musel niekde objednať. U nás v shopoch by čumeli, čo vlastne po nich chcem :-o
Aká je vlastne približná cena TWINMOS 333 CL 2 512 MB?
Pozri do cenníka v Libre a tam ich majú.Musíš ale mať živnosť.Keď nemáš dá sa dohodnúť
A kde zoženiem ten cenník?
www.LIBRA.sk :wink: ;D ;D
2 NOD: Thanx! :-) Idem pozrieť...
Ako by som mohol nakúpiť v Libre, ak nie som živnostník? Mohli by mi poslať RAM-ky aj na dobierku? Na východe SR zoženiem tak akurát PQI, MERCURY alebo APACERa nič viac :-(
Skús sa nakontaktovať na GABA on je tuším z východu možno ti poradí kde zoženieš neaké dorbé ramky v okolí. :wink: