Jaky ISO na podvodni foceni
Vyrážím na dovolenou a podařilo se mi sehnat na starší Minoltu podvodní pouzdro Aquapac. Takže bych rád něco nafotil. Klasicky podvodní fotoaparát na jedno použití ma tusím ISO 800, to se mi zdá ale hodně. Mám v plánu používat blesk (možná špatný napad). Proto přemýšlím nad ISO 200, 400
Destinace: EGYPT
Díky
Re: Jaky ISO na podvodni foceni
Blesk na foťáku v podvodním pouzdře se k tomu nehodí, účinnost se ve vodě snižuje tuším více jak o polovinu. Pro focení bych použil vyšší ISO pokud to na 400 už není šumák ;)
Otázka je, co je to "podvodní" :) . On je dost rozdíl mezi šnorchlem a potápěním, ale Aquapacky jsou použitelné tak na to šnorchlování a přitom by to mělo být zrovna v Egyptě v pohodě, pod hladinou je světla dost.
ISO si vyzkoušíš, nastavíš podle toho, jaké ti budou vycházet časy, nevím, kdo ti to řekne dopředu (zvlášť když ani nezná světelnost objektivu).
Blesk si taky vyzkoušíš (vyzkoušej si to všechno hned na začátku, ať víš a pak nelaboruješ) a to si zrovna můžeš vyzkoušet i doma. Nevím, jestli se pamatuju dobře, ale blesk je v Aquapacku nedělává dobrotu (asi si to zkus v rámci přípravy nagooglit).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Otázka je, co je to "podvodní" :) . On je dost rozdíl mezi šnorchlem a potápěním, ale Aquapacky jsou použitelné tak na to šnorchlování a přitom by to mělo být zrovna v Egyptě v pohodě, pod hladinou je světla dost.
ISO si vyzkoušíš, nastavíš podle toho, jaké ti budou vycházet časy, nevím, kdo ti to řekne dopředu (zvlášť když ani nezná světelnost objektivu).
Blesk si taky vyzkoušíš (vyzkoušej si to všechno hned na začátku, ať víš a pak nelaboruješ) a to si zrovna můžeš vyzkoušet i doma. Nevím, jestli se pamatuju dobře, ale blesk je v Aquapacku nedělává dobrotu (asi si to zkus v rámci přípravy nagooglit).
Tak jak rikas je to jenom snorchlovani. Co jsem tak pocital vychazi mi ISO 200, nebo 400. Diky
trochu OT: Blesk pod vodou osvětlí plankton a veškerou špínu pod vodou a pak máš na fotkce jenom takové světlé ťupky. Čím je blesk objektivu blíž tím je efekt horší.
EDIT: eee. Tak už to asi neni aktuální :/