Problem : kabel odpojeny , pritom vsetko OK.
Zdravim...
dnes sa nam na skole stala zaujimava vec... Vypadol El. prud a kedze okrem servra nemame na kompoch zalozne zdroje - vsetky kompy (vsetko rovnaka konfiguracia vid. nizsie)aj so switchmi sa vypli... asi po hodinke prud zase naskocil... ALE zopar kompov zrazu vykazovalo problem s pripojenim do siete - NETWORK CABLE UNPLUGGED :(
takze som vyskusal :
1; iny kabel
2; resetovat switch
3; resetovat komp
4; reinstal ovladaca sietovej karty
5; skontrolovanie nastavenia parametrov siete (TCP/IP)
6; ine porty vo switchy
7; prezrel som konflikty v spravcovi zariadeni ale vsetko sa tvarilo OK...
ale bez uspechu... :mad: uz som pomaly vypisoval poziadavku na nakup 6 PCI sietoviek, lebo som si myslel, ze na kompoch odisli integrovane sietovky... :confused:
potom ma len tak zprdele napadlo vypnut v zadu na kompe zdroj... pockal som asi 5-10 sekund, zase zdroj zapol, potom zapol komp a SVET DIV SA - sietova karta sa zdrazu chytila a vsetko slape... Tato metoda zabrala na vsetkych 6 takto "postihnutych" pocitacoch.. :cool:
stretol sa s podobnym niecim niekto ???
este popis kompov:
mboard: Gigabyte i845PE
procak: P4 2,4GHz alebo Celeron 1,7GHz
RAM: 256MB
Re: Problem : kabel odpojeny , pritom vsetko OK.
S timto konkretne ne, ale s tim, ze je obcas nutne pocitac uplne vypnout od 230V ano :-)
Jo tohle se občas stane. Je to daný tím, že část síťovky kvůli WOL umí fungovat dost nezávisle na systému a tím pádem na ni restart nemá moc vliv. Správě napsanej ovladač by měl při resetu adaptéru vyvolat reset i téhle části, ale ...
Zase jsem se něco novýho dozvěděl. Mě se to sice nestalo, ale je dobré to vědět, kdyby náhodou.
Děkuji za info
PS: Můžu se zeptat na značku těch síťovek?
Já se s tím setkal jednou u nějakýho realteku a pak ještě na něčem co už nevim co bylo zač.
Cus all.
Mám probléma internetem.
Notebook viz podpis síťová karta Broadcom OS WIN XP SP2
Aby mi šel net musím vždy po restartu odinstalovat síťový adaptér a znovu ho nainstalovat (automaticky) jinak síťovka je sice spojená se servrem, přiřazení od DHCP servru proběhne správně, adresy jsou také přidělené a jejich oprava nepomůže. Co s tím mám udělat aby to šlo normálně? Stáhl jse i nejnovější ovladače a nepomohlo to. na druhém HDD kde mám záložní stejný OS to funguje normálně. Nutno dodat že problémy se objevily po odinstalaci Vista Transformation Pack 7.0 který asi něco dorbal mrcha!
Díky za rady
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
.....Nutno dodat že problémy se objevily po odinstalaci Vista Transformation Pack 7.0 který asi něco dorbal mrcha!
Díky za rady
Ano, už jsem to tu někde myslím psal. Tyhle vzhledy jsou na jedno kopyto. Dokud je nainstalovaný, pak ještě nějak funguje, problémy začínají při odinstalaci.
Mě vždycky pomohl příkaz: svc /scannow , nutno mít install CD Windows v mechanice...tento příkaz nahrazuje změněné systémové soubory těmi na CD....