Zdravím, je mezi přítomnými někdo, kdo by poradil s uvedenou tiskárnou? Vkládám do ní samolepky 20x90 mm na nekonečném papíru a jakoby neuměla rozpoznat tento typ média... Resp. tedy senzory mezery mezi jednotlivými etiketami. :sad: Dík všem.
Printable View
Zdravím, je mezi přítomnými někdo, kdo by poradil s uvedenou tiskárnou? Vkládám do ní samolepky 20x90 mm na nekonečném papíru a jakoby neuměla rozpoznat tento typ média... Resp. tedy senzory mezery mezi jednotlivými etiketami. :sad: Dík všem.
Předpokládám, že máš tradiční roli s vyřezanými etiketami, ne nekonečný pruh lepicí etikety?
Pokud normální roli s vyřezanými etiketami, tak zkontroluj čidla v hlavě - je tam svítící čidlo, které může být zašpiněné.
Edit. aha koukám že QL to má možná trochu jinak, zrovna mi tu žádné neleží, tak nevím.. jak a čím na to tiskneš?
Ono by to malo rezat samo samolepky, uz su delene stiky alebo cely pas, tam ako vravi Marty, skontrolovat cidlo, pripadne sa pozret do nastavenia po pripojeni k pc. Urcite k tomu budes mat manual, pripadne keby vsetko zlyhalo skusit reset.
Ty Zebry jsou pěkné lemry, řekl by Marty z filmu Madagaskar...:sad: S kolegou si hrajeme: firmware sem firmware tam, jazyk ZPL II pro ně je taky pěkný shit - každá z instrukcí má vyjímky pro konkrétní tiskárnu a firmware... A my to ještě tisknem z Oracle EBS tj. máme je unixovské a nikoliv windows...
Teď ale zkoušíme variantu posílat to celé jako PDF.
Myslím, že rozumnější je ZPL... co tam potřebuješ tisknout? Pokud jde o nějaké obrázky, doporučuju jako bitmapy ukládat do flashky.
Zdá se, že jsem již zvítězil nad tupou hmotou. :D Tisknem čárový kód bar39. S jazykem ZPL, resp. ZPL II jsme štěstí neudělali. Přepsal jsem to do nativního jazyka pro řadu QL tj. do CPCL. A tam s pomocí instrukce GAP-SENSE, která přepne senzory z bar na gap, jsme konečně tiskárnu donutili všímat si mezer mezi štítky a tudíž stránkovat a formfeedovat korektně. Dík všem za rady... Se Zebrou na věčné časy a nikdy jinak! :mad:
Souhlas ZEBRY jsou pro zlost... Bezny servis zeber je vypnout a zapnout a vetsinou je vse v poradku.. Jedeme na 170-kach a kolikrat ji poladit je pekne na dlouho.. Kazdopadne gratuluju k vitezstvi nad technikou