Oprava DVD rekordéru - DVDromka
Cus all.
Potřebuji nutně radu od Vás zkušenějších!!
Sestře odešla v DVD rekordéru Philips DVDR3305/02 DVD romka (ATA philips vad8043 scs) nepomohlo ani vyčištění. (zřejmě laser KO) mechanicky je v pořádku.
Jelikož mechaniky byly "stejné" dal jsem tam mechaniku s PC a krom toho, že byla moc hlučná (nějaký starší DVDRW NEC) byla naprosto v pohodě! Rekordér fungoval skvěle, nahrával, přehrával vše v pohodě i signál obrazu - i nahraný s TV.
Rozhodl jsem se tedy koupi novou, tižší mechaniku a dát jí do toho rekordéru. Koupil jsem DVDRW Samsung SH S202
Dal jsem jí do rekordéru a problém:
Když je v mechanice DVD ruší to obraz - příjem signálu a to i při nahrávání - tj nahraný program je rušený pruhy a lítá.
Při přehrávání DVD(origo nebo neorigo fiilmu nebo před tím nahraného programu) filmu je vše v pořádku a obraz je krásný.
Myslel jsem že by to mohlo být "kostrou" ale ee když mechaniku držím v ruce a nedotýká se rekordéru problémy jsou stejné. Mám podezření na napájení mechaniky.
Co s tím?
Opravit původní mechaniku? kolik asi by to stálo?
Nebo dát "nějaký" filtr napájení mezi mechaniku a napájení?
Re: Oprava DVD rekordéru - DVDromka
Na opravu zapomen, nejspis by te stala vic nez dva novy pristroje. Pokud mas, otestuje jeste jinou mechaniku. Pripadne nejjednodussi filtr = zapichnes kondenzator(y) mezi zem (cernej) a napeti (zlutej/cervenej). Samo vzdy jeden kondik mezi zlutej a cernej, druhej mezi cervenej a cernej. Celkem jedno jaky, ale pro tyhle ucely bych asi tesnul nejaky elit ruzumny kapacity (stovky uF). Pokud je to stabilitou zdroje, tak to pomuze.
Pokud ti mechanika pousti do zdroje nejaky to vf sfinstvo, tak tam dej keramiku 100nF (bezne by se melo davat co nejbliz kazdyho swaba neco na odfiltrovani bordelu). Pro stejnosmerny napeti je tohle vlastne prerusenej obvod, pro vf je to zkrat a o to jde.
Edit: Jeste bych proveril napeti mezi cernym a kostrou, pokud neco nameris, je to spatne.
Pžípadně dát ještě na napájení feritový kroužek nebo tak něco (samostatně se moc nedá sehnat, ale bývá to taková ta bambulka na různých kabelech, případně ze starého zdroje).
Tak je to divný, ale když to dám dohromady a zapojím to u mě v bytě na TV Philips (70" 100MHz) tak rekordér si jen přede a je naprosto bez rušení?! Stačí to ale dovést k ségře a u ní na TV panasonic 70" ten rekordér něco ruší?
Proš se to rušení ale neobjevilo s tou starou DVDromkou Nec u segry nevím? Vypadá to tak, že si ho asi nechám já :-) a segře koupím jiný :-(
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Tak je to divný, ale když to dám dohromady a zapojím to u mě v bytě na TV Philips (70" 100MHz) tak rekordér si jen přede a je naprosto bez rušení?! Stačí to ale dovést k ségře a u ní na TV panasonic 70" ten rekordér něco ruší?
Proš se to rušení ale neobjevilo s tou starou DVDromkou Nec u segry nevím? Vypadá to tak, že si ho asi nechám já :-) a segře koupím jiný :-(
Asi je to začarované... Mne rádio v starom byte v hornej pozícii v klasickej dvojzásuvke chrčalo, v spodnej išlo ok. Tak som to nechal v spodnej, bo som neprišiel na to, čo by tomu mohlo byť...
Taký malý OT: 70" je cca 177cm - to máš izbu veľkú ako menší hangár aby sa na to dalo pozerať ?
100MHz je tiez dost sila :D
Citace:
Původně odeslal
LtK
Taký malý OT: 70" je cca 177cm - to máš izbu veľkú ako menší hangár aby sa na to dalo pozerať ?
Segra má byt skoro 80m2 .-)
Jinak problém vyřešen!!
v napájecí části byl studený spoj na jedné součástce - nějaký odpor nebo co?!
Když se přitlačila na zk desku rušení přestalo! tak jsem jí přepájel a rekordér frčí suprově!
kdyby chtěl někdo typ na supr tichou DVDromku tak doporučuji DVDRW Samsung SH S202 Apsolutně nádherně tichá! a to i v PC!!
Děkuji všem zas rady a názory +k