Prosim o pomoc ! Nefunkcni nova sestava
Zdravim , uz jsem zde leta nebyl , nicmene dnes jsem asi po 4 letech konecne i sobe skladal novy pc, problem je v tom , ze asi tak po 10 s . spadne bios , vsechno bezi dal , vetraky se toci , ale monitor no signal . Sestava je nasledujici INTEL CORE2 Q 9590 2.83 ghz,775 pin,1333 mgz,12 m, Deska MB Gigabyte s.775 EP 45 -DS3R [REV.1.0 ] Karta Vga ati Sapphire hd 4870 X2 2 GB DDR 5 PCIE X 16,Ram ddr2 OCZ4g Reapter heatpipe ed. kit 2*2 g , Zdroj Cheiftec 750 w cft + dalsi veci . grafika, ramky, zdroj , jdou v jinem pc v pohode , Desku a procesor jsem nemel kde skusit . Na strankach Gygabytu , je tenhle procesor podporovany , verzi biosu nevim , tak dlouho to nevydrzi , nenapada vas nekoho co by to mohlo delat Plees ?? U z se s tim morime 12 hod. Diky Deny. JO dily jsou vsechny nove , v patek to prislo z Alfa comp . moc se mi to nechce reklamovat , abych byl 30 dni bez PC.
Re: Prosim o pomoc ! Nefunkcni nova sestava
špatně nasazený chladič na procesoru..nebo na grafice
edit: už jsem měl v ruce dvoujádro, které mělo jedno jádro špatné - přehřívalo se...
Bohuzel asi ne ,chladic Noctua NH -C 12 P ,sundanej , pasta nanesena ok ,nejde ani z dodavanym box chladicem, Grafiku jsem zkousel v jinym PC , tam bezi v pohode.
otestuj ramky v gold memory že jedou jinde nemusí nutně znamenat, že jsou ok a pojedou v této konkrétní sestavě
Odpoj vsechno od zdroje krome desky a graficke karty. Mohl by to delat i zdroj.
Tak to uz taky probehlo , deka je na venku , nic krome ni , a grafiky tam neni , ten zdroj jsem zkousel v jimym pc , z tou grafikou , a ramkama na tenhle zdroj behal amd x 2 pretaktovna v pohode, jeste zitra skusim tam dat A- data 800 Mhz, dival jsem se na nejakou recenzi, a tam to nenabihalo v dual chanelu s pametma 1066.
a co nejdriv zmenis nadpis na neco smysluplneho. v opacnem pripade lock a K-. mas na to 1 den.
Citace:
Původně odeslal
mISHA
a co nejdriv zmenis nadpis na neco smysluplneho. v opacnem pripade lock a K-. mas na to 1 den.
Nechapu co na to neni smysluplneho ? pokud od nekoho neco chci , tak ho o to poprosim ,pokud nevim co nefunguje , tak napisu nefunkcni sestave ne ? NIC menit nebudu ,klidne si to lockni , je mi to uplne u .....Koukam po letech sestupna kvalita fora, takze zase SBOHEM. Pro ostatni doporucuji Warforum cz. sekce Hardware , tam vas nikdo buzerovat nebude.
sestupna kvalita je zde hlavne proto, ze je tu hromada ... kteri nedokazi popsat svuj problem do nazvu jinak nez "prosim pomoc".
takze priste, az budes nekam prispivat, laskave si nejdriv precti pravidla, se kterymi jsi souhlasil.