Re: Tichý a výkonný chladič
orochi, ultra extreme s noctua fanem, noctua U12P...od nejlepsiho do nejhorsiho...
Promiň jsem trochu natvrdlej:rolleyes:polopaticky prosím:) ten či onen
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Promiň jsem trochu natvrdlej:rolleyes:polopaticky prosím:) ten či onen
mas to srovnane od nejlepsiho (nejtissiho) po nejhorsi...;)
Orochi bych vynechal. Koukni se jak je velký a jak vypadá, když je napasovaný ve skříni. Je to opravdu extrém.
Spíš tu Noctuu nebo Thermalright. Koukni po testech.
No právě jsem koukal na Orochi vs Noctua a nakláněl bych se k Orochi,nicméně je pravda že je to monstrum,místo ve skříni v celku mám ale osobně preferuju když mi ho tam víc zbývá.Thermalright mám ověřený na chipsetu a musím říct že za těch pár drobných je skvěle provedený...pakliže by větší bráška byl ze stejného těsta,sem s ním.Dobrá tedy,děkuju oběma:)
A co takhle IFX-14 od Thermalrightu?
Taky jsem po něm koukal ale nenašel jsem nikde testy...navíc,stále mě uplně nepustila myšlenka vodního chlazení alespoň pro CPU.
EDIT:tak už jsem našel,zdá se že bych musel do své nové skříně pustit flexu abych ho tam narval a to se mi vážně nechce,už jsem musel řezat čelní stěnu kvuli instalaci 12CM in Fanu a to stačilo,porozmýšlím a uvidím,v nejhorším případě mám ve sklepě úhledně zabalený chladič z mého auta.
vodni chlazeni je s cenou ale uplne nekde jinde...sice by ti to pak jelo pasivne, ale za celkovou cenu vzduchoveho reseni muzes v klid pridat jednu nulu...;)
Citace:
Původně odeslal
Over
Ta vypadá dobře ale odrazuje mě FAN nahoře,upřednostňuji FAN ze strany který žene vzduch na OUT FAN i když v současnosti to táké není možné páč chladič chipsetu mě nutí mít chladič FANem ke zdoji což při zátěži asi zdroji moc nesvědčí a fučí z něj sakra teplý vzduch,potřebuju prostě chaldič který skutečně odvede co největší množství tepla,velikost je mi celkem ukradená...sehnal jsem zánovní bigbednu čili se vejde snad všechno,pakliže by tato Noctua uchaldila ten muj přímotop,klidně bych skříň i jejímu použití přizpúsobyl:) jak říkám,podstatný je pro mě výkon a ticho
Koukám že ji máš v podpisu:) máš nataktíno?páč jestli jo tak by mě zajímaly teploty+hluk...potažmo další údaje:) testy vypadají dobře ale to u Freezeru extreme taky a je to propadák...radši dám na osobní zkušenost;)
mam noctuu a super:) mas tam bud naprimo nebo konektor na 1000 ci 800 otacek. na procu ji provozuju na plny plyn a neni skoro slyset. snad jen vzduch jak proudi:) dle me tiche a ucinne chlazeni. sem rad ze sem ho poridil:)
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Koukám že ji máš v podpisu:) máš nataktíno?páč jestli jo tak by mě zajímaly teploty+hluk...potažmo další údaje:) testy vypadají dobře ale to u Freezeru extreme taky a je to propadák...radši dám na osobní zkušenost;)
Já mám nataktíno jen lehce, dávám přednost rock stable sytému :) Je to velice tichej chladič, reguluju manálně přes fancontrol a už kolem 1100rpm neni prakticky slyšet. Na full maličko slyšet je...proud vzduchu udělá své, ale nic co by mně rušilo. Zpracování je na špičkové úrovni (oproti verzu "U" má daleko kvalitněji zalisované heatpipe do základny, bez mezer.)...uchycení je easy:)
Zní to skvěle,navíc u věcí které stojí peníze jsem doslova vysazenej na kvalitu zpracování...promiň že to z tebe tak páčim ale např já mám na CPU 1,47V při 4GHz a AC FReezer Xtreme po pár upravách to zvládá do 75° +/- potřebuju vědět alepsoň přiblyžné hodnoty abych si mohl udělat představu...díky.
Moje měření je dost irelevantní, páč každej má jinou cirukulaci vzduchu ve skříni, jinou patu, jinou pokojovou teplotu. Nejlépe je se řídit testy kde porovnávaj dané modely, protože jsou zaručené aspon z větší části stejné testovací podmínky.