MS Windows > AppleTalk sítě
Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s připojováním Windows XP do sítě Appletalk? Jsem ve firmě plné maců a potřebuju se připojovat do jejich sítě, aniž bych na macích cokoliv přenastavoval. Mám tu již velmi dlouho nainstalován program PC MACLAN, který toto umožňuje, nicméně to není spolehlivé řešení (často BSOD, problemy s dlouhymi nazvy souboru a diakritikou), takže se poohlížím, zda není neco lepšího. Na jejich stránkách již tomuto programu ukončili podporu a odkazují na program Network Magic, který co jsem pochopil funguje tak, že je třeba na macy stejně něco instalovat... Trial toho addonu na macy nemají, takže jsem to nezkoušel. (Ten hlavní program ano > hnus.)
Nezná někdo jiné řešení tohoto problému?
EDIT: Ono to asi patří spíš do sítí, prosím tedy moderátora o přesunutí..
Re: MS Windows > AppleTalk sítě
Otestuj ten win srv http://support.microsoft.com/kb/305989, mozna to bude umet i novsi nez 2k. Ale IMO jediny definitivni reseni = celej tenhle protokol vyhodit a pouzivat TCP/IP.
Nevim co to znamena do jejich site, ale appletalk nemusis resit ... ;_)
Proste nasdilej maca pres ftp, sambu a mas to stejny jako ve Win domene ..
No problem ..
Appletalk je jen takova tresnicka ...
Jezevec: Netuším, jaký win srv máš na mysli. Na tebou zmíněné stránce se píše pouze o ukončené podpoře AppleTalk ve win a je to zpráva z roku 2001. Já se potřebuju připojovat z WinXP.
Svaca: Myslím že jsem to psal jasně. Macy zde mezi sebou komunikují bez problému a já bych rád měl stejné možnosti aniž bych na okolních macích něco přenastavovával - tzn. instaloval FTP, zapínal Sambu apod. Kvůli jednomu Win PC zde není příliš ochota měnit nastavení sítě, dali by mi raději také maca, ale nějak se tomu snažím ubránit.
Pouze se ptám, jestli s tím někdo nemá lepší zkušenosti než já.
Pise se tam, ze mas pouzit w2k server, kterej ti tu komunikaci zprostredkuje.
Citace:
Původně odeslal
Croog
Jezevec: Netuším, jaký win srv máš na mysli. Na tebou zmíněné stránce se píše pouze o ukončené podpoře AppleTalk ve win a je to zpráva z roku 2001. Já se potřebuju připojovat z WinXP.
Svaca: Myslím že jsem to psal jasně. Macy zde mezi sebou komunikují bez problému a já bych rád měl stejné možnosti aniž bych na okolních macích něco přenastavovával - tzn. instaloval FTP, zapínal Sambu apod. Kvůli jednomu Win PC zde není příliš ochota měnit nastavení sítě, dali by mi raději také maca, ale nějak se tomu snažím ubránit.
Pouze se ptám, jestli s tím někdo nemá lepší zkušenosti než já.
Jasne jsi to nepsal, aby mac byl dostupny v ty win siti STACI jediny klik .....
Takze nechapu co resis a jake prenastavovani ... Proste mu zapnes smb sdileni (tomu macu) a je to ... Jedna se o jeden klik ... S win stanicema to nema nic spolecneho ...
Je tam Tiger nebo Leopard ?
http://router.zednicek.cz/screen.png
EDIT: Snazis se ubranit macu ? Uprimnou soustrast .... VIVA Vista :-D