flash stranky vytazia cpu na 100
je mozne ze to tu uz niekto riesil, ja som nasiel len nie velmi relevantne prispevky z pred 3 rokov takze kladiem otazku znovu. Neviete ako "znormalizovat" flash plugin tak aby nevytazoval CPU na 99% ??
Je uplne jedno ci pouzijem IE, FF ... chrome dopadol uplne najhorsie. Proste akonahle zacne prezerat stranky zalozene na flash pluginoch (webove hry, videa.. ) CPU okamzite vyleti na max a je to zufalo pomale.
Mam sice postarsi , jednojadrovy CPU ale predsa len je to intel P4 2.53 GHz, ziaden celeron. Tak uz neviem ci je dnes potrebne kupovat 4jadrovy proc len kvoli tomu aby som pobrowsoval v pohode na webe.. :(
Re: flash stranky vytazia cpu na 100
A je to u čehokoli ve flashi nebo jen něco konkrétního?
to ze je flash sialene narocny je myslim vseobecne jasne.
otazne je, ci sa to deje pri pozerani youtube videa, alebo hrani hier...
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
to ze je flash sialene narocny je myslim vseobecne jasne.
otazne je, ci sa to deje pri pozerani youtube videa, alebo hrani hier...
upresnim to... flashove hry su dnes rozsirene na roznych weboch.. ziadne narocne 3d aplikacie, ale trebars spustim si nejaku taku hru, CPU mam na 60% plus minus, do toho necham v pozadi otvorenu stranku z youtube - vtedy to uz ide tak na 80%, potom nejake spravy na sme ktore obsahuju video, a som blizko stovky, v tom moement je uz pocitac totalne lenivy a to mam na nom cerstvu instalaciu winXP.
Iny priklad je ked spustim webcam chat. staci mat dve tri kamery spustene sucasne a CPU je uplne v pr... Ja neviem ci je ten flash tak katastrofalne neoptimalizovany alebo sa da pouzit nejaka nahrada alebo ako sa s tym vysporiadat.
cize naraz pozeras dve videa a hras hru?
v tom pripade je to uplne normalne. su hry ktore daju zabrat aj dvom jadram
ak ti bezi len jeden flash a zbytok je pauznuty, tak to normalne nieje.
edit: takze ak pozeram spravy na joj, zataz sa pohybuje okolo 30-40%
ak mam okrem toho na pozadi otvoreny clanok s flash videom na sme (nespustenym!), zataz zhruba rovnaka, mozno o par percent vyssia.
ak mi bezia zaroven spravy na joj aj flash video na sme (obe spustene) zataz skace medzi 45-65%
ak by som do toho pustil este nejaku flash hru, tak sa to moze pohybovat zhruba od 100-800% :)
pouzivam operu a flash 9
edit2 : dalsie upresnenie
ano .. mne je jasne ze flash hra plus nejake video (trebars webcam) spolu tvoria celkom velku zataz ale trebars na notebooku mam dualcore CPU 1.7 GHz a je to na nom absolutne v pohode, svizne. Kdezto tie iste aplikacie na stolnom PC ho zatazia tak ze sa na tom uz fakt neda pracovat. Proste sa mi zda ze ak je tak obrovsky rozdiel v neprospech jednojadroveho 2,5GHz procesora tak je to prinajmensom podozrive...
Jeden z dovodov, preco som si nainstaloval (a pravidelne instalujem) do FF FlashBlock.