ASUS WL-520GU --> UPC/Chello
zdravim Vas
ma niekto tento router ???
potrebujem ho pripojit na chello (UPC) chcem naklonovat MAC adresu ale nenasiel som v nastaveniach Asusu kde to mam zmenit?
netreba mu zadat aj dns alebo si ju nastavy sam (cital som ze by mohol mat niekedy s tym problem) ???
dakujem za kazdu radu
Re: ASUS WL-520GU --> UPC/Chello
U UPC neni treba klonovat adresy, staci zapojit, restartovat modem a voila.
Citace:
Původně odeslal
monsoon
U UPC neni treba klonovat adresy, staci zapojit, restartovat modem a voila.
ako som volal s Upc tak pripjenie je zalozena na mac adresach
daju sa pridelit 3 na 1 pripojenie (ak pouzijem router tak je im to jedno lebo registruju len 1 mac adresu, neomedzuju pocet Pc len pocet Mac adries)
staci na to aj switch ale ak to chcem mat aj chranene a pouzit wifi tak radsej router
Tak preregistrujes adresu routru a mas po probleme. Pozeral som sa a nenasiel som ako sa meni mac adresa, ale ak by si tam dal openwrt tak to sa da menit bez problemov ;)
Citace:
Původně odeslal
KOVO
ako som volal s Upc tak pripjenie je zalozena na mac adresach
daju sa pridelit 3 na 1 pripojenie (ak pouzijem router tak je im to jedno lebo registruju len 1 mac adresu, neomedzuju pocet Pc len pocet Mac adries)
staci na to aj switch ale ak to chcem mat aj chranene a pouzit wifi tak radsej router
Ano, vse co rikas souhlasi, ale ty mac adresy se uz nemuseji psat nikam do nastaveni na webu, ta registrace adres probehne automaticky prave pri restartu modemu. Ten si sam zjisti jaka mac adresa, ci mac adresy jsou k nemu pripojeny a ty zaregistruje. Pokud je k nemu (napr. pres switch) pripojeni vice mac adres, nez dovoluje zvoleny tarif, tak se proste nahodne jedna/tri vyberou (asi podle toho, kdo odpovedel nejrychleji).
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Ano, vse co rikas souhlasi, ale ty mac adresy se uz nemuseji psat nikam do nastaveni na webu, ta registrace adres probehne automaticky prave pri restartu modemu. Ten si sam zjisti jaka mac adresa, ci mac adresy jsou k nemu pripojeny a ty zaregistruje. Pokud je k nemu (napr. pres switch) pripojeni vice mac adres, nez dovoluje zvoleny tarif, tak se proste nahodne jedna/tri vyberou (asi podle toho, kdo odpovedel nejrychleji).
bacha, na slovensku to nemusi fungovat stejne, jako v cechach ... (ceskej team je v tehle featurach celkem prukopnickej :D)
Proste ak mas novu sietoku ci router a mas novu mac adresu, jedine co ide je chello.sk, tam to preregistrujes a ficis dalej. Ked este nebolo povolene mat router doma, tak musel myslim predtym aj zavolat, ze trebars Ti odislo to a to, pripadne ked si chcel router zavesit "na cierno" . Ale je to viazane na mac adresu.
1 Příloh-a(y)
google 5s, tak to alespon zkus
Citace:
Funkci automatického klonování MAC adresy jsem nenašel, ale v nastavení "IP Config - WAN & LAN - Special Requirement from ISP" lze ručně zadat providerem registrovanou MAC adresu.
edit:
jinak je to strana 6 manualu
WL5xxConfigurationGuide.pdf
Citace:
Původně odeslal
jimmy
google 5s, tak to alespon zkus
edit:
jinak je to strana 6 manualu
WL5xxConfigurationGuide.pdf
Vyskusal som to uz predtym ale da sa do toho zapisat len bez (00-00-11-aa-00 ale len 000011aa00) cisto len cisla za sebov je to ok?
To je jedno, jaky format tam jde, takovy tam napis, jiny ti to stejne nevezme :-)
Jinak tohle je porad jedno a to samy
00-00-11-aa-00
000011aa00
00:00:11:aa:00
Citace:
Původně odeslal
KOVO
Vyskusal som to uz predtym ale da sa do toho zapisat len bez (00-00-11-aa-00 ale len 000011aa00) cisto len cisla za sebov je to ok?
jak pise wong, nepis zadne oddelovniky, jen cisla/pismena ;)