Včera jsem namontil E8200 a fsb 501Mhz se nějak nelíbí chipsetu a to tak že na něm delší dobu neudržím prst což asi není uplně zdravé,vodu jsem zavrhnul a místa kolem cipsetu moc není..má někdo zkušenost??díky za rady
Printable View
Včera jsem namontil E8200 a fsb 501Mhz se nějak nelíbí chipsetu a to tak že na něm delší dobu neudržím prst což asi není uplně zdravé,vodu jsem zavrhnul a místa kolem cipsetu moc není..má někdo zkušenost??díky za rady
ja pouzivam toto:
http://www.barbone.cz/?stiid=68247&s...TAN%2030x30x10
napojeno na regulator otacek..
Muzes sem nahodit fotku kolmo na chladic cipsetu??
EDIT: To uz je lepsi za 300-400 koupit nejaky pasiv s HP (Thermalright) ktery to uchladi bez vetraku...pripadne ofukovat stavajici chladic nejakym vetsim ventilatorem, ovsem je problem s nejakym uchycenim.
to Gestler: Jestli by jsi chtěl, budu mít na prodej právě ten zmiňovaný Thermalright HR-05. Pokud by jsi měl zájem, pisni SZ, domluvíme se ;)
ja sem na cipsetu nikdy neudrzel prst, jakmile system nepada tak bych to neresil
Nesouhlas, od te doby co mi umrely dve desky, investuju do chlazeni chipsetu podstatne vic. Nemusi se to projevit zrovna padanim, ale i snizenou zivotnosti.
Nemusi to resit ten, kdo kazdy dva roky kupuje novy prkno ;)
Ano, pardon, zle som sa vyjadril... Samozrejme, ze chladenie chipsetu (NB) netreba nijak podcenovat, ale pokial je NB horuci uz v zaklade sa stock chladicom (pasivom) a neziada sa od neho extra OC, tak by tam problem ani s nejakym skracovanim zivotnosti byt nemal..Resp. mal...Z patnast rokov na sedem...Moja NF7-s funguje u jej noveho majitela na extra teplotach uz par rokov a zeby chcela do neba sa nejak neprejavuje...Takze aj so skracovanim zivotnosti by som to nevidel az tak blede... Ale kedze sme tu na OC fore tak stale obcne plati: chladit, chladit, chladit... Takze Aigor ma pravdu.. :)
Jo, kdysi stal PC tolik co automobil, ale pokud neskoncil na smetisti funguje vetsinou dodnes.
Prvni generaci PC s i440BX co jsme meli v praci, jedou vsechny stale na 100%. Posledni 3 roky to vypada cim dal "lepe", staci kdyz zacnou vedra a znackove HP a Dell chcipou jako na bezicim pasu.
On je hlavne problem v tom, ze vyrobce pouzije vzdy takovy chladic, aby "tak akorat" stacil, ne takovy aby byl chip chladny. Takze i bez OC staci mala zmena podminek (ztiseni kompu) a problemy jsou na svete. Staci se podivat na grafiky - daji se na tom delat livance, ale uz se to povazuje za normalni. Pred 6 lety se prohmatal PC jestli netopi a bylo jasno. Dneska jsou na to potreba azbestove navleky. Pritom zakladni soucastky i fyzika se nemeni.
(sry za delsi vylev, muselo to ze me ven..)
Taky myslim ze by se s tim melo neco delat, precijenom chladic na DS3L nebude staveny na 500MHz...
JJ je malej, 3D Mark 2006 třeba 3x za sebou OK orthos 2h v pohodě max teploty do 72° ale ve hrách se mi někdy stane že wokna hoděj chybovou hlášku ,OS se nezhroutí ale hra se vypne,na 3,8Ghz už je to OK,podezírám zdroj ale teď právě trošku uvažuji i o tom chipsetu...jistě mu lepším chladičem neublížím,nevím jak dlouho u této desky vydržím ale 2roky určitě ne:)
Ja osobne HW ako je MB pravidelne nemením a ani nemám moc rád už z princípu ak je niečo teplé :)
Na NB dosky som namontoval pasív z niekdajšieho p2 slot 1 - viz http://img525.imageshack.us/my.php?i...29pc002ot7.jpg
Ešte dokonca šoekujeme, že si splaším starý freezer 7 / 64 non-pro a tomu oskalpujem rebrá tak, aby bol akurát na NB a pasoval vedľa Scythe Ninja.
Tie origo NB chladiče sú dostatočné ak má človek na CPU hučiaci BOX chladič, ktorý robí naokolo priven. U tower chladičov je však potom problém...
Vyřešeno díky Thermalright HR-05 od Firuze....skvělý chladič pro chipset..díky Firuzi;)