Re: 3ds Max rychla otazka
Zhruba vim co myslis, ale pro zichr mohl by jsi poslat screen. Abych vedel presne, snad bych Ti mohl potom poradit.
Jestli to ale chapu spravne, tak kdyz zmenis trosku parametry facingu tak to zustane porad tak rozhozeny? Ja kdyz modeloval tak jsem mel smooth a taky mi to hazelo matrix ale stacilo jen trosicku zmenit parametr a najednou to bylo fajn. Nemel jsem tak mesic pusteny MAXko tak si to uz presne nevybavuju, ale snad neplacam blbosti :)
jestli to dobře chápu, tak změň reference coordinate system na local (rollout menu vedle move-rotate-scale na liště) a buď použij scale na celej objekt (nedoporučuju), nebo v edit poly použij move/scale na konkrétní polygony
Tak jsem to po sobe s odstupem cetl a take nevim jestli bych to dobre pochopil. :)
Juknetes sem -> http://7data.eu/files/local.jpg
- chtel bych pohnout s vertexem (local) podel 1. smerem 2. (rad bych samozrejme upravil i normals toho vertexu aby byly tak jak jsem je nakreslil, pokud to vubec jde).
- take je mozne ze se na vec divam spatne protoze kdyz si predstavite ze mate udelat na tehle sikmine x uprav a pokazde zapasit s tim ze kazdej edge, vertex si bude koukat nekam kamsi tak nevim co s tim.
- zatim nemam moc zkusenosti, takze na tom makam denne co to da (par hodin) abych to dostal do ruky a narazim pri modelovani porad na neco co nedokazu resit, ale to se podda :)
>reference coordinate system: pick a vybrat objekt, nebo rovnou zvolit parent, to je jedno.
Pokud se chceš naučit modelovat, doporučuju poshánět po netu nějaký tutorialy (ideální jsou videotutorialy)
Diky za odpoved, nevim cim to bylo ale po resetu maxu se mi pres pick darilo to co pred tim ne :)
Tutorialy jsem uz postahoval, ale jeste nemam uplne jasno co je vlastne treba pro takovy finalni model rekneme do Battlefieldu 2. Respektive, kazdy to proste modeluje jinak. Z toho jsem naprosto jelen. :)
battlefield 2 tuším ještě není next gen, takže pro to potřebuješ klasickej lowpoly model (polycount v řádu tisíců), textury (minimálně diffuse, k tomu můžeš přidat bump, opacity, atd) jako jeden obrázek každá 1024*1024 nebo podobně (2k, 4k, 0,5k,...).
Jestli tě zajímá, jak takovej model vypadá, tak si stáhni program DX ripper, zahraj si nějakou hru, a ty modely si z tama tím vygrabuj, je to fakt snadný.
Jeste jednou diky, prave se snazim ucit hlavne reverznim engineringem :), takze ten DX ripper jdu ozkouset okamzite.