Maxtor - 80GB ATA/133 HDD - vadná elektronika ?
Dobrý den,
měl bych na Vás dotaz, mám tady HDD Maxtor - 80GB ATA/133 DiamondMax Plus 9 >>>> disk mi zničeho nic přestal fungovat - nenačte a tak jsem se vydal po stopách příčiny zrady a zjišťuji, že se vůbec netočí, ani když restartnu PC tak se prostě neroztočí... mám takové tušení, že mi disk odrovnal vadný zdroj :rolleyes: . Prohlížím disk a nejsou na něm žadné spálené chipy a tak si říkám jestli to je vadna elektronika ? a popřípadě kde by se dala sehnat a půjde to vyměnit ?
Mám tam fotky kluka jak byl malej a nechci o to přijít. Díky moc z radu
Re: Maxtor - 80GB ATA/133 HDD - vadná elektronika ?
tak pokud seženeš totožný disk tzn značku, kapacitu všechny parametry musí souhlasit, je malá možnost že se disk opět rozeběhne po výměně desek se sočástkami plošných spojů, pokud to neni přímo mrtvý motor v disku, či něco složitějšího pak jde už tedy o jemnou práci která už trochu bude dražší u specializovaných firem viz: http://www.zachrana-dat.cz/show/p%C5...z/zachrana-dat
-z-pevneho-disku-harddisku-hdd.html
taky je důležité co se s diskem dělo, jak přesně se to stalo...
Nejdříve bych ale disk připojil v jiném PC k jinému zdroji, nebo aspoň na jiný konektor od zdroje.
Může také být studený spoj v konektoru pro napájecí Molex na desce elektroniky disku.
Utržený kontakt molexu v tišťáku HDD...tváří se jako OK ale je to studeňák,zkontroluj to...měl jsem takový Maxtor,sice jiná řada ale prohlídni to pořádně,jedna z paciček molexu HDD byla mírně volnější a když jsem to demontoval zjistil jsem že se utrhla z tišťáku,občas se stane že lidi vyhodí zcela funkční disk který má jen droubnou závadu kterou řeší pájka.
tak jak se věc (disk) vyvíjí?