E6550+Freezer 7 Pro PWM - vysoka teplota v burn ?
Zdravim po dlhsej dobe. Pred par dnami som kupil Freezera 7.
E6550 @ 2.8GHz (FSB 400MHz, default Vcore) ma taketo teploty:
idle 38-40°C
burn 60-61°C
Su podla vas tieto teploty normalne?
BTW ktory udaj o teplote CPU je podstatny? Teploty jadier (myslim ze tento) alebo teplota CPU ako ju ukazuje napr EVEREST alebo Speedfan? Totiz rozdiel medzi tymito teplotami mam aj 10°C :?
uvediem MOJ screenshot v idle cez EVEREST (to iste ukazuje aj speedfan):
http://www.pinky-online.com/pics/teplota.JPG
zostava: Gigabyte EP35 DS3, C2D E6550 @ 2.8GHz, Corsair XMS2 2GB RAM, HD2400Pro 64bit, 24" Samsung 245B, ...
Re: E6550+Freezer 7 Pro PWM - vysoka teplota v burn ?
Důležitý jsou teploty jádra měřený přes DTS, čili třeba Coretempem., To co říká Everest na to se dalo dívat tak v dobách K7 když CPU ještě DTS neměly.
Jinak při tomhle taktu a tomhle čipu neni 61 v burnu žádná vyjímka, je to normální.
porovnal som teploty EVERESTU a SPeedfanu s coretempom a zhoduju sa.tych 60-61 mam v zatazi a to sa mi zda dost vela. mozno lepsi chladic (ala Noctua NH-C12P) by pomohol.
BTW do akej teploty to mozem povazovat za "normalne" ?
Citace:
Původně odeslal
Jarko
porovnal som teploty EVERESTU a SPeedfanu s coretempom a zhoduju sa.tych 60-61 mam v zatazi a to sa mi zda dost vela. mozno lepsi chladic (ala Noctua NH-C12P) by pomohol.
BTW do akej teploty to mozem povazovat za "normalne" ?
U netaktovanýho CPU do 60, u taktovanýho se nebojim provozu do 90, každopádně na 105 je auto shutdown. Teplota je jak už jsem řekl vzhledem k tvé frekvenci a jádru naprosto OK. V burnu je vevnitř v jádře opravdu horko i když chladič má třeba jen 35. Neni to nic nenormálního, dříve to tak nešlo měřit, tak lidi byli zvyklí na menší teploty a to se o chladič skoro spálili.
Já mam třeba Scythe Orochi a pod nim E8600 a na 4,6ghz s 1,5v to v burnu i přeleze 90 celsia a chladič je studenej, ale teplota uvnitř jádra je velká a už se prostě nedovede tak rychle přeýst z jádra do HS a z HD do samotného chladiče. Tvé teploty jsou naprosto v pořádku a kdyby ti to deska dovolila můžeš se pustit do ještě mnohem razantnějšího taktování.
tak uz som pokojnejsi ked to citam:)
predtym som mal pentium m @ 2.6GHz (1.4Vcore) v desktope a 60stupnov som tam nikdy nevidel (chladene AC Freezer 4 na 5V). takze tieto teploty ma trosku vylakali. doska podporuje v celku slusne moznosti OC.
momentalne bezim na 3GHz (500*6) ale skusil som dat napatie z 1.35V na 1.25V a zatial sa to javi stabilne (1 hod orthos). Chcelo by to aspon jeden den orthosu. tak ked bude cas, skusim.
inak co je to DTS?
Citace:
Původně odeslal
Jarko
inak co je to DTS?
Skusim tipnut - Digital Temperature Sensor?
nieco som o DTS u Intel Core 2 procesorov cital vcera vecer na tomshardware, ale bud mam slabe znalosti anglictiny alebo som to az tak dobre nepochopil :)
spominany link: TU