Re: ext3 - zmizelé soubory
Citace:
Původně odeslal
kamil
Přetahoval jsem data ze starého hdd na nový a použil jsem k tomu "vyjmout > vložit". Po vypnutí systému, odpojení starého hdd a opětovném spuštění jsem byl překvapen, že soubory na novém hdd nejsou; pouze prázné složky. Po připojení starého hdd jsem zjístil, že nejsou ani tam. Kam se zmizly? Jak z toho ven??
heh ... vypl jsi to PC klasicky? (pres shutdown?)
no jasně že jo, naprosto standardně...
Ja ti asi neporadim, protoze nic takoveho jsem nepotkal, ale dost by me zajimalo, v kterem programu si provadel onu kopypastu, abych se mu mohl vyhnout.
mno, to vypada na chybu bud toho softwaru, nebo bugu ext3 ... ext3 by mela bejt celkem stable, tak spis ten program
zdrojova data jsou taky ext3 ?
Tohle jsem zažil u cílového disku s NTFS, ale s ext3 jsem o ničem podobným nikdy neslyšel. Taky by mě zajímaly okolnosti - distro, jádro, soft..
Další složky jsem dal "přesunout" tak se zdá, že je to OK. První ale byla Home. Pokud si vzpomínám, tak už se mi to stalo jednou, ale tehny jsem to neřešil, prostě jsem se s tím smířil, ale tentokrát už mě to naštvalo...
Tentokrát to bylo na CentOS 5.2, předtím to myslím byla Mandriva...
Jo a ještě doplním, že jsem to dělal v Konqueror, zdroj i cíl byl v ext3.
A nebyla to kopypasta ale kutpasta; při kopypastě by výsledek nebyl tak bolavý...
...ještě dodám, že s ohledem na množství dat byl po přiměřeně dlouhou dobu zobrazen dialog zobrazující přenos souborů...