Potřeboju radu - BARTON 2600+
Ahoj, potřeboval bych poradit do jaké vyše a jakou max teplotu muze mít muj barton 2600+ kdyz ho chci taktnout... pro tuto priležitost sem si z aukra koupil starší komponenty
: MB: Soltec series SL-75FRN2L- s čipsetem nforce 2 ultra
procik: barton 2600+
ddr : 1500mb / 400MHZ
gpu: Ati radeon x1950pro
a nebo jestli tady na foru neni nejaký prehled s informacema diky
Re: Potřeboju radu - BARTON 2600+
Maximum udávané výrobcem je pro tenhle CPU tuším 85°C, ovšem samozřejmě to neznamená, že ho můžeš na téhle teplotě dlouhodobě provozovat :-D Když jsem měl Bartona, tak vím, že teploty byly tak 40/50 (Idle/load). Teploty kolem 60°C by pro něj ještě taky neměly být nijak kritické... No a "kam až" ho dostaneš záleží na jakej kus natrefíš, to ti nikdo z fleku neřekne, jaký má zrovna tvůj kousek max. OC... Ale nijak špatně taktovat pokud vím nešly :-D
Nějaký přehled s informacema je tady.
Jinak na K7 řadu a zrovna Bartony doporučuji teplotu v zatížení držet kolem 50st., při vyšších teplotách se hůře taktuje.
tiez som mal 2600+ a siel na 3200+. Chladic som mal ThermalTake Silent Booster (celomedenny + pridavne ventilatory na case). mozno by dal aj viac. ale to som ho uz netrapil... Stale slape v kancli u znameho (uz len defaultne na 2600 bez pridavnych vetrakov - ticho je dolezite...)
inaq slusne komponenty pre K7... Dufam, ze ti to poslape vsetko OK a budes spokojny...
Spíš bych měl obavy z té paměti, 1.5GB v jednom modulu nebude, stejně tak ve dvou identických, takže tam bych viděl první brzdu. Asi bude třeba při prvním záseku jednu paměť vyhodit a testovat dál. Ale i tak, jestli jsou to DDR400, tak jestli to není d43 hynix apod., tak budou brzo úzké hrdlo.
Tak sem ho dostal na 3200+, ramky to zatim nebrzdej jsou zapojene v dualchanelu , ale jak sem psal tak mě trapi ta teplota asi zkusim sehnat nejaky poradny chladič a vyhodim ten boxovy co tam mam ale nevim zda-li neco jeste na patici A seženu...
prosim nemohli by ste mě poradit nějakej dobrej program na stabilytu systemu a na monitorovani teplot ( krome speedfan ) ten tu už mam diky
Ak chces potrapit system a zistit nakolko je stabilny, tak skus Prime95, alebo Orthos... Co sa tyka monitorovania teplot, tak Speedfan by ti mal plne stacit, ale ak chces aj nieco ine skus HW monitor: http://www.cpuid.com/hwmonitorpro.php
Na detailnejsie ident. cpu pouzi CPU Z...
Citace:
Původně odeslal
IzakNewton
Tak sem ho dostal na 3200+, ramky to zatim nebrzdej jsou zapojene v dualchanelu , ale jak sem psal tak mě trapi ta teplota asi zkusim sehnat nejaky poradny chladič a vyhodim ten boxovy co tam mam ale nevim zda-li neco jeste na patici A seženu...
AC Freezer se dá nabastlit na SockA, ten by mohl pro začátek stačit.
BTW přečti si pořádně faq v odkazu výše, máš tam hodně odpovědí...
Citace:
Původně odeslal
Marty
AC Freezer se dá nabastlit na SockA, ten by mohl pro začátek stačit.
BTW přečti si pořádně faq v odkazu výše, máš tam hodně odpovědí...
Freezer na soc. A by som povedal, ze nemusi byt len na zaciatok, ale rovno aj nakoniec...Nic lepsie sa na tento sock. neoplati rvat...Nieje kvoli comu, freezer to uchladi bez problemov s akymkolvek OC...
Citace:
Původně odeslal
mortician
Freezer na soc. A by som povedal, ze nemusi byt len na zaciatok, ale rovno aj nakoniec...Nic lepsie sa na tento sock. neoplati rvat...Nieje kvoli comu, freezer to uchladi bez problemov s akymkolvek OC...
Tak kolega nepověděl, jak moc HC OC chce provozovat.
Fakt je, že já jsem s Freezerem na s754 z Semrpona default 1400MHz dostal stable 2775MHz, což imho celkem jde...
Ale obecně SockA peče víc, takže těžko říct. Prostě pokud nebude stačit, tak už jedině vodu případně kombinaci s PET atp., ale to jsme někde jinde a to asi kolega nechce.
Takže Freezer bude stačit. :wink:
jj, presne tak...Ak by nestacil Freezer, tak jedine voda a to uz je pri tomto sock. skor zberatelsko - srdcova investicia... :)
Citace:
Původně odeslal
mortician
jj, presne tak...Ak by nestacil Freezer, tak jedine voda a to uz je pri tomto sock. skor zberatelsko - srdcova investicia... :)
To mi povídej, vždyť to mám doma. Resurrected EPoX 8K5A2+ čeká na zapojení... :-)
Ani nespominaj, lebo este stale mi rve srdce ked si spomeniem na NF7s a Bartona, do ktoreho tiekli 2V... :) A jedinou spasou prenho bola voda... :)
1 Příloh-a(y)
a hla co som vyhrabal v starych zalohach... :D
hlavně teplota senzoru SYS je luxusní :mweheh: