kuprikladu ja pouzivam firefox a addon, ktery blokuje java skritpty coz se ukazuje obcas obtizne na nekterych webech...
zjistil nekdo z vas uz nejaky utok na vas pc nebo z krze vas?
Printable View
kuprikladu ja pouzivam firefox a addon, ktery blokuje java skritpty coz se ukazuje obcas obtizne na nekterych webech...
zjistil nekdo z vas uz nejaky utok na vas pc nebo z krze vas?
Blokovat v dnesni dobe Webu 2.0 javascript mi prijde skoda. Osobne nic neblokuju, na zabezpeceni mam antivir a podobne. Zadny utok na muj pc skrz web stranku jsem nezaznamenal.
pouzivam operu a javu mam v drtivej vacsine stranok aktivovanu.
ziaden utok alebo problem som nezaznamenal (xp sp2, nod, firewall, router)
podle mě každý rozumný browser v defaultním nastavení neumožní žádný útok přes přes javu, tak ji není potřeba blokovat... applety běží standardně v tzv. sandbox režimu, kdy nemůžou třeba sahat na disk, atd., a jsou tedy neškodné.
Java a JavaScript su dve rozne nesuvisiace veci.
Java != javascript jak bylo receno, ale osobne mam NoScript a defaultne mam vse off. Nejen ze se ukaze, kdo jak umi udelat web (solidne udelanej bez potizi funguje i bez toho) navic neni utok jako utok, ale naprosto bezne se pres javasript zjistujou veci, ktere se jinak zjistit nedaji a proc se dobrovolne zbavovat dalsiho kousku soukromi ?
=> Povoluju pouze na webech, kam chodim pravidelne/pouzivam je ve vetsim rozsahu a to jeste pouze z vybranych domen (= zasadne nepovoluju scriptovani komunikujici s jinou domenou nez s tou, na ktery browsim).