Tisk + zarámování panoramatické fotky - kde?
Ahoj!
Potřeboval bych poradit na koho se v Praze obrátit - potřeboval bych vytisknout fotku panoramatu (cca 2500x12000pixelů) a zarámovat (pod sklo s klipama stačí), přijde to v obýváku na stěnu.
Nemám s tiskem podobných formátů žádnou zkušenost, takže nevím ani jakou velikost můžu počítat, že z toho dostanu, prostě nic.
Přítelkyně byla ve škoda-foto, bohužel jí docela odbyli, takže tam jsme nepochodili, zkusím tam zajít ještě já sám, ale potřeboval bych k tomu nějaké tipy, triky, zkušenosti.
Při kolika DPI to bude ještě koukatelné? Nikdo na to nebude koukat z 20cm, spíš to chceme jako náladovku...
Za jakékoliv rady tipy budu velice rád a předem díky...
Re: Tisk + zarámování panoramatické fotky - kde?
Tak natisknou ti to IMHO v Copy General, info zde
http://www.copygeneral.cz/cs/c/tisk-...oformatove.htm
Co se týče DPI tak do toho se raději pouštět nebudu, já tě jen směřuju na provozovnu, parametry tisku ti určitě poradí větší fotomaniaci, já tiskl maximálně A3ku :wink:
Osobni zkusenost s velkoformatem mam maximalne do velikosti 30x45. Nicmene tady jsem o tom neco cetl, treba Ti to pomuze.
Co se tyka ramu, mohu doporucit paspartu - neni to pevny ramecek, ale fotka na podkladu a rohy jsou mirne oblepene paskou podobne kobercovce. Az se vratim domu, vyfotim Ti to...
edit: a na ten format 30x45 jsem delal fotku ze 4Mpix a 10% krokem nazvetsoval na pozadovanych 300dpi. Vysledek super - fotky sly na vystavu.
2500x12000 máš při 300DPI rozměr cca. 21x102 cm, což jsou přibližně tři A4 naležato vedle sebe... pokud je to malé a fotka je kvalitní, zkusil bych tisk na 150DPI, což by mohlo stačit a výsledný rozměr 42x204 cm je IMHO velký dost... ;)
ok, super, takze 150dpi je tedy cajk:) To jsem potreboval vedet:)
K rámování - můžete někdo něco doporučit, nebo ta škodovka je OK (nilsen ramy)? Nechci zase aby mi to stálo milion peněz, netušim na kolik by vysla pasparta pri tech 42x204... ach jo.
Jinak jde o tuhlecten obrazek, myslim ze mnozi ho uz videli:
Jezero na Bali:)
Lepsi link - primo do galerie
Dotaz na fotoprofiky/estety - neco zasadniho co bych s tim mel (krom toho resamplu) ve Photoshopu uklohnit, nez se zblaznim a fakt si to na stenu povesim?
Původně to pro mě měla vymyšleno přítelkyně, že když udělam státnice, že mi ona udělá.....zarámované panorama na stěnu:), ale přišla ze škodovky zničená, že tomu nerozumí a že chce poradit a pak to na mě vyklopila...
Edit: K+ rozdávám průběžně, někteří ode mě v minulosti dostali, tak nemůžu... no co, tak pivko koupím, no:)
Dobré zkušenosti mám v labu Thalia Picta, prý jsou nejlepší(nevim, nedělal sem testy), každopádně pokud má jít o věc trvanlivého a kvalitního rázu, nechal bych to na někom, kdo tomu rozumí. Třeba ti v Pictě poradí. Ještě jsem slyšel o nějakém kouzelníku přes tisky v Brně, ale bohužel nemám kontakt..
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
link mi nejede :(
Citace:
Původně odeslal
Dolbac
link mi nejede :(
Klasika, pravý klik, vytípat odkaz a vložit do nového okna browseru :-)
Na rámování doporučuji www.hosekj.cz (resp. http://www.ramovani.eu/ ), nechávám u nich dělat všechno a byl jsem vždycky spokojený.
btw: jaký je cílový formát toho tisku? Ta fotka je hrozně "panoramatická" a připadá mi, že tisk bude muset být alespoň 3 metry široký, aby z toho bylo něco vidět ...? To jen jako postřeh, nejsem si tak úplně jistý, jestli to bude fungovat.
Formát právě řeším, půjde to na boční stěnu v obýváčku, bude to jedinej objekt na zdi... Myslím že těch 42x204 bude tak akorát (nalepim si na zed bílej papír a do toho nakrelsim rámeček a uvidím).
Jsem si vědom, že to je prostě "nudle", ale ten pohled je úžasnej. No a přítelkyni se to taky velice líbí, příští rok jedeme na reál, ted máme zatím jenom tohle...
Každopádně díky zatím všem, kdyby někdo něco ještě věděl, tak se neupejpejte:)
Shodou okolností toto řeším právě taky, ale nebudu tisknout fotku, ale rodokmen. Vychází mi to na tisk 120x20cm a chtěl bych si to vytisknout doma na Canon iP4200 - měla by to umět. Akorát si nejsem jist, jaký soft na to použít, protože Zoner zřejmě nesprávně rozpozná vybraný formát papíru a Canon Easy Photo Print ho pro jistotu ani nenabízí. Máte s tím někdo zkušenosti?