Ostatní časování - jak zjistit hodnoty?
Je vůbec nějaká utilitka, která by ukázala hodnoty jiných než základních časování? (5-5-5-15 apod.) U mojí desky mi to podle aktuální konfigurace v biosu jen ukáže hodnoty ze SPD a to je všechno... Slabota. Celkem bych se v tom zkusil povrtat, ale když se není čeho chytit...
Apropos znáte nějakýho jinýho výrobce krom Corsair, který by uváděl detailní nastavení úplně všeho (viz můj vedlejší thread)?
Re: Ostatní časování - jak zjistit hodnoty?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Je vůbec nějaká utilitka, která by ukázala hodnoty jiných než základních časování? (5-5-5-15 apod.) U mojí desky mi to podle aktuální konfigurace v biosu jen ukáže hodnoty ze SPD a to je všechno... Slabota. Celkem bych se v tom zkusil povrtat, ale když se není čeho chytit...
Apropos znáte nějakýho jinýho výrobce krom Corsair, který by uváděl detailní nastavení úplně všeho (viz můj vedlejší thread)?
Co vím tak já mám desku P35-DS4 a ta mi ukazuje mnohem víc jak jen ty základní hodnoty ale člověk si musí v biosu zapnout to rozšířený nastavení aby to ukazovalo víc. Myslím,že je to v biosu Ctrl+F1 a menu se ti trošku rozroste a pak uvidíš i mnohem víc nastaveni jak pamětí atd.
Jinak co se týká utilitky tak nejvíc o pamětech časování atd ti vypíše třeba známy Everest 2008 :)
Nebo muzes pouzit memset:
http://www.svethardware.cz/forum/sho...d.php?p=140179
Jednak ti vypise vse o pametech a jednak si parametry muzes nastavit primo ve windows.
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Co vím tak já mám desku P35-DS4 a ta mi ukazuje mnohem víc jak jen ty základní hodnoty ale člověk si musí v biosu zapnout to rozšířený nastavení aby to ukazovalo víc. Myslím,že je to v biosu Ctrl+F1 a menu se ti trošku rozroste a pak uvidíš i mnohem víc nastaveni jak pamětí atd.
Jinak co se týká utilitky tak nejvíc o pamětech časování atd ti vypíše třeba známy Everest 2008 :)
U P35-DS4 od jistý verze BIOSu ani tu kombinaci nemusíš mačkat a je to rovnou přístupný. Problém je v tom, že to sice ty hodnoty nechá libovolně nastavit, ale není od čeho začít. Výchozí nastavení je auto a ve sloupci vlevo se ukazujou naprosto zcestný čísla. Mám paměti lehce pod těch 1066 a ukazuje mi to SPD hodnoty pro 800. Ale co je ve skutečnosti nastavený nevědět.
Ten MemSet zkusím díky za tip.
Tak koukám, že některý hodnoty nejsou ve SPD vůbec definovaný. Podle čeho se teda nastavují?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Vyborny link, uvedene by som oznacil ako STICKY a dal precitat kazdemu... :)
Ten Memset mi napadl až později.
Jinak tu kombinaci kláves si pořád pamatuju jako základ pro nastavení v biosu,a nevím od jaký verze Biosu to už není potřeba mačkat aby se člověk dostal do podrobnejšího nastavení.Ale ja to mačkám už automaticky když do biosu vlezu,i když mám uplně poslední bios F13.