Tady furt někdo mluví o nějakém zátěžovém testu Prime95, stáhnul jsme si to, spustil a po prozkoumání jsem došel k názoru, že je to nicneumějící kravina... Nebo se mýlím? Nejsem blbej, ale tohle jsem fakt nepochopil, co se tím dělá....
Printable View
Tady furt někdo mluví o nějakém zátěžovém testu Prime95, stáhnul jsme si to, spustil a po prozkoumání jsem došel k názoru, že je to nicneumějící kravina... Nebo se mýlím? Nejsem blbej, ale tohle jsem fakt nepochopil, co se tím dělá....
Pustis tam Torture test a ten Ti testuje pc (cpu, pamate a celkovo system) pocitanim az dovtedy, pokial to nezrusis, alebo nezahlasi chybu.
Aha.. a když se žlutá ikona změní na červenou a v tom okně naběhnou nějaké tři řádky, tak se to jako rozjelo?? Aha, teď jsou řádky 4....už jich je pět....
Je to test celého kompu, nejen CPU?
Je to test hlavne na cpu, ale pri pocitani pouziva aj pamate a to vsetko je vlozene v motherboard, takze nepriamo zistis stabilitu systemu ako celok.
Hmm, sedm minut... Bodejť by ne, když žhavíme na 72 stupňů.... Taky jedu na extrémních 12,5x174 MHz.. takže ubereme... Beztak by mi to u pařby spadlo. Toho Athlona mám tři dny, ještě jsem jej pořádně netestnul....
Ake mas cipy na pamatiach??? Ja mam tiez PQI a mam tam PQI cipy, ale nie su bohvie co.
Paměť vydrží víc... prostě to neuchladím
Rado: já mám po osmi hodinách Prime 44°C :) 190x11 = 2100 :)
Ted si nejsem jisty, teplota se bere z cidla v patici, to jest nepresny a zavadejici udaj, nebo je cidlo zabudovane primo v cipu, takze je udaj verohodny? Kolik topis v klidu?? Ja s CPUIDLE cca 42 st, bez nej 59. Teplota v mistnosti 25
Záleží na desce, tobě bere z čídla pod procákem.
Myslíš, že MSI745 to nepodporuje?Citace:
Původně odeslal Millisx
Nemyslím, vím. Mrkni např. sem.
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...asc&highlight=
Z jádra to bere jen nějaký EPOX.
Konkrétně 8K3A.
Můj 8K5A2+ bere z čidla, idle+vcool teplota=teplota vody, bez vcoolu +2 stupně. Teplota vody se pohybuje od pokojové teploty do 44, což je maximum, víc mi nikdy nevzroste.
Teď bohužel nemám výměník, s ním by to bylo o něčem jiným :) Jen co si ho koupím tak dám vědět :)
vykaslete se uz jednou skar na tenhle stupidni test! jeho vypovidaci hodnota je velmi mala, znam kompy, ktere jsou stabilni jak pyramida a v primu hodi chybu po par minutach... chtel bych mit starosti tech vymastencu, kteri delaji tragedii, kdyz jim to hodi chybu po X hodinach... poradne se da zjistit stabilita pocitace jen dlouhodobym praktickym zkousenim!!!! A ne zadnym syntetickym svinstvem, jakym prime je... :wink:
a jak mi teda vysvetlis, ze gdyz procesor pocita a vyjde mu nejaky jiny nez predem znamy a spravny vysledek tak je jako fsechno fpoho? Komp sice stabilni bejt do urcity miry muze, ale proste pocita/funguje spatne a napr. takovy lidi z UD nebo SETI by te meli urcite radi ;D :wink:Citace:
Původně odeslal gregorius
Prime je naopak velmi kvalitni testr CPU, pokud ti bezi nekolik hodin, jen tak neco CPU, chipset a pamet nerozhazi, samozrejme, ze tim nezjistis konflikty IRQ, pretaktovatelnost grafiky nebo rychlost modemu... ;D ;D
praktickou stabilitu timhletim nezjistite... je to synteticky test a v praxi se vsechno chova uplne jinak, na nekterych pocitacich bezuio stabilne a pak v unrealu vytuhonu, nebo naopak nekde spadne za par minut a vsechno je dokonale stabilni... je to na nic...
to sice mozna je, ale je to nejlepsi zacatek testovani, protoze kdyz ti spadne, nema cenu dal testovat, ale rovnou to muzes podtaktovat...
V praxi sa síce všetko môže chovať inak, al Prime má tú vyhodu, že Ti relatívne rýchlo jednoznačne povie, že CPU pri danej frekvencii a napätí v spolupráci s doskou a pamäťou už nepracuje za určitých podmienok správne. Ty sa môžeš slobodne rozhodnúť, či chceš na takomto počítači pracovať. Ja radšej nie.Citace:
Ja mam frekvenciu taku aku mam a prime stable neni a vlasy si netrham ;D ;D ;D
No ono prave jde o to, kdy a jak ty PRIME stabilni a PRIME nestabilni pocitace tuhnou, v praci v textaku to vetsinou nepoznas...Citace:
Rozhodne netrvrdim, ze PRIME stabilni pocitac musi byt stabilni ve vsech aplikacich v dusledku pretaktovani, ale jak tady nekdo zminil, alespon je to velmi dobre voditko, zda z hlediska CPU/MEMORY/chipsetu je pocitat OK, nebo se musi nekde "ubrat" ;D ;D