Poradte mobil s co najlepsim fotakom do 10k. Kamos mi zatial doporucil Nokiu N73, ktora stoji v alze 6200sk.
Printable View
Poradte mobil s co najlepsim fotakom do 10k. Kamos mi zatial doporucil Nokiu N73, ktora stoji v alze 6200sk.
Tohle jsi cetl?
http://mobil.idnes.cz/konec-spatnym-...9_mob_tech_ham
Jinak sam vlastnim N95 a fotky jsou z toho pouzitelne :-)
Dik, ale clanok o nicom.
Na MobilManii drží v galerii mobilů první příčky téměř zásadně fotky z SE K790i, k800i a k810i ... samozřejmě že problém je v tom, že to co je tam hodnoceno není pouze (technická) kvalita fotky, proto je hodnocení zkresleno tím, že tyto telefony si často kupovali lidé, kteří fotit chtějí (a hlavně umí).
Taky jsou to telefony, co už mají nejlepší léta za sebou.
N73 robi skutocne fajn fotky..Predsa len disponuje optikou Carl Zeis s rozlisenim 3,2MPix...Momentalne pouzivam D900i od Samsungu, ktory ma 3MPix ale fotak je pouzitelny ozaj len na urcite veci...Vela zalezi od toho co s tym chces fotit...Skus trosku specifikovat...
Neviem ako presne sa hybe teraz cena LG KU990, ale s nim som bol nadmieru spokojny...Fotak bez vacsich problemov zvladol vacsinu beznych situacii, takisto pri pouziti v rezime videokamery...
Doporucuji k800 nebo 790 nejen ze ma dobrej fotak ale ma ho i s bleskem kterej je na fotky mnohem lepsi nez dioda pridavana k jinym telefonum.A navic je to opravdu povedeny telefon co se po strance vybavy tyce (ve sve cenove relaci)
imho, fotky z mobilu jsou tragicke (ci mene nebo vice je jiz detail)... neni lepe si koupit mobil dle funkci co potrebujes a pak normal fotak, ktory bude vzdy 10x a vice lepsi nez ten v mobile? cena te vyjde +/- na stejno...
já si myslím to samé, ale bohužel spousta lidí je zmasírovaná reklamami, takže chtějí "telefon, co dobře fotí"... ostatně stačí se podívat na většinu reklamních sdělení a u jakéhokoliv mobilu si přečteš jako první údaj "3.2mpix" atp... nikoho nezajímá, jestli to má vícepoložkový seznam...
Bohužel, mobily jsou zatím na focení dá se říct nepoužitelný. Celkem nechápu že už někdo neprodává nějaký "vše v jednom" zařízení, který bude mít slušnej objektiv na fotky a videa + bude umět telefonovat. Podle mě už to v dnešních možnostech techniky bez problému je a rád bych místo telefonu, foťáku a kamery nosil jednu věcičku, klidně za cenu že to bude "cihla".
eE! Ja chcem dobry fotak, co telefonuje :D, nie dobry telefon, co foti. Fotak je priorita, moznost telefonovat ma moc nezaujima. Ale samostatny fotak nechcem kupovat.
Mortitian: fotak chcem na bezne veci: idem po meste, nieco vidim - "cvak". Vidim pekny zapad slnka - "cvak", chcem si spravit autorportret - "cvak". Klasika. Nic umelecke ani podobne(na to ani nie s utieto hracky urcene).
Aby som doplnil nejake dalsie poziadavky:
- mam rad slidery, V-ckom tiez nepohrdnem
- wifi by bolo velke +
- pam. karty su samozrejmost
- mp3 prehravac mam takze ci je v mobile je mi 4
- dobry displej, plne farby(16,7M)
- 3MPx je idealne, menej urcite nie, viac je zbytocne.
Riesime tu telefon ktory robi dobre fotky.
Zrovna dneska jsem jednu rychlou, pohotovostni fotku udelal... tak pro inspiraci :-) a predstavu, jak tak zhruba foti Nokie na automat.
http://www.pevaplast.cz/heady/file_t...2082008323.jpg
Zatial to vyzera predsalen na tu n73. Cena je viac nez priazniva a ponuka toho naozaj celkom dost. I ked je to mobil starsieho data, tak mne bohate staci. Pozeral som ake fotky robi a je to celkom vyhovujuce. Ostatne spominane telefony, ako lg su sice este v mojom cenovom rozpeti, no ten cenovy rozdiel mi za to nestoji. V kazdom pripade dakujem za tipy.