Maxtor 6Y160M0..vadné sektory
Koupil jsem za babku Maxtor 6Y160M0 jako disk do šupliku na přenášení dat sem a tam...když jsem ho přinesl dom,udělal jsem format,po té jsem zkontroloval disk HDD Tunem a byl bez chyby...včera večer ale zničeho nic nastal promém,na zkoušku jsem zkopíroval na disk nějaký ten film a při jeho přehrávání došlo k chybě,protože mám špatné zkušenosti s HDD z druhé ruky hned jsem udělal test HDD Tune a nechápal jsem..1% vadných sektorú,smart v hajzlu:-(...pomuže mi znovu sformátování v dosu?nebo se mám pídit po nějakém softu od výrobce disku?nebo hodit do koše:confused:
Re: Maxtor 6Y160M0..vadné sektory
Vyhodit. Pri Maxtoroch nic neobvykle. V robote odchadzaju jeden po druhom.
OK:-( pujde chudinka do koše
Nemusis ho vyhadzovat, mozes s nim podopierat dvere :D
Po low level formatu je disk na oko v pořádku...chybné sektory nejsou vydět..ještě ho chvilku nechám v druhém PC a uvidim....nechápu proč tak nejednou z ničeho nic....měl jsem disk který 4roky po koupi měl první problémy a stav se postupně zhoršoval,tento byl v pořádku a ze dne na den najednou tak velké poškození?:confused:no,stál 50Kč tak žádná škoda
Mno, pročpak asi 50 Kč...
Nicméně mně se povedlo "koupit" zdarma bezchybnou 40 GB Barracudu 7200.7 (prošel jsem si vraky PC ve sběrném dvoře, kam jsem jel s přítelkyně bratrem odevzdat staré ČB televize po babičce z půdy).
Diskům z druhé ruky nevěřím, pokud nemají v pořádku SMART a neprojdou testen spolehlivosti.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Mno, pročpak asi 50 Kč...
Nicméně mně se povedlo "koupit" zdarma bezchybnou 40 GB Barracudu 7200.7 (prošel jsem si vraky PC ve sběrném dvoře, kam jsem jel s přítelkyně bratrem odevzdat staré ČB televize po babičce z půdy).
Diskům z druhé ruky nevěřím, pokud nemají v pořádku SMART a neprojdou testen spolehlivosti.
Samo jsem předpokládal že nebude skvělej,trochu jsem počítal s tím že ani neškytne...ale měl jsem radost když první test a smart byli ok...najednou druhý den bylo po radosti:-( nicméně disk zatím běží,jako testovací v druhém PC,takže jeho život zatím nekončí.SMART je absolutně OK až na položku Reallocated Sector Count.