-
Sledování sítě
Dobrý den,
Mám jeden problém. Potřeboval bych sledovat dění na vnitřní síti (přenos dat)
mám malou síť: 2x PC, 2voip, 1xrouter, 1xFTP.
Nejvíc se mi jedná o FTP.
Když je takhle připojené, nikde jsem logy v FTp nenašel (v administraci), nikdy nevím kdo a kdy se přihlásil a jestli něco stahuje.
Existuje nějaká schopná utilitka?
Nějaké jsem vyzkoušel, ale není to ono.
Pro systém XP nebo VISTA
Díky za rady
-
Re: Sledování sítě
Asi by bylo nejrozumnější sehnat si FTP server, který umí logovat, ne? Např. FileZilla server...
Jinak pokud jde o monitoring toho co se děje na síti, tak na nejnižší úrovni nějaký packet sniffer, např. Wireshark (dříve Ethereal).
Obecně, pokud chceš sledovat logy, tak je nejvhodnější to řešit přímo serverovým softwarem, který umí logy generovat. Generovat je softem třetí strany asi není nejefektivnější řešení.
Pokud to jinak nejde, zkusil bych nějaký SNMP softík, např. Cacti, ale to nedělá logy, ale grafy (leccos ale napoví) apod.
Zamysli se tedy, co vlastně přesně chceš, pak to můžeme dovést do detailu a navrhnout jiné možnosti. ;)
-
Re: Sledování sítě
Děkuji za info..
wireshrak je to co potřebuju, ale aby běžel pořád v systray, a dalo se přiřadit IP adresám nějaké jméno, abych se v tom vyznal.
FTP je hardwarové, a k mému udivení nemá logy. Nechápu proč, asi špatná koupě. Cacti, je na mě nějak složitý, ten jsem vzadl. Nechci zase nějak složitý pogram.
Díky z rady...