Re: Chlazeni pro 3 vymeniky
Cerpadlo mas jake? Eheim?
Doporucuju mnohem tvrdsi Laing.
Pokud mas tejne rady tak paralelne.
Jestli delas vlastni case taky by se dalo uvazovati o radech 480mm :) Ale 360 jsou OK.
Cerpadlo je Inovatek.
Konfig jsou 3 vymeniky vertikalne v case, odvzudsnovaky nahore, in/out dole. Uvnitr bocnice (in) nasroubovany vetraky za nimi v casu nelepene vymeniky. Na druhe (out) bocnici vyfuk vetrky. = 2x120/6V na jeden vymenik + 2x120 na vystupu == 12x120 celkem na 3 vymeniky a vyfuk. Zapojeni jsem uvazoval na kazdy vymenik 12V seriove na 2 vetraky = 6V na jeden. Vzhledem ze mam 3 vymeniky se 3. dovjicemi ofukovych vetraku + 3 vyfukove dvojice nejradeji bych to namontoval vsechno paralelne. Myslim tim ty dvojice paralelne k sobe. Netouzim po zadnem druhu regulace, protoze mam vyzkouseno ze konfig 4,5V-6V na 120 vetracich bohate staci a je naprosto nehlucny. Se 3. vymeniky by mela existovat i dostatecna rezerva na chlazeni. Conroe prece jen nepece jako P4 :)
480 a 360mm - to jsi myslel vetraky?
Innovatek pouziva preznacene Eheimy. To nejsou tvrda cerpadla. V zatezi jejich prutok klesa velice rychle. Nemluve o tom ze rychle umiraji pri teplote vody nad 40st.
Ceka te investice do DDC + top ci D5.
Citace:
Původně odeslal
woyta
Nemluve o tom ze rychle umiraji pri teplote vody nad 40st.
Na základě čeho jsi získal tuhle informaci? Já jen že můj Eheim pracuje při teplotě vody 39 C dva roky a nic nenasvědčuje, že by mělo brzy odejít (jde o Eheim 1048).
Eheim pouziva plastokeramickou osicku ktera se pri teto teplote (cca 40st) deformuje. Takze cerpadlo vibruje cimdal tim vice. Moje 1046 vibrovala uz opravdu nehorazne a musel jsem ji opravdu hodne vypodlozit aby se vibrace neprenaseli na case a nedelali priserny hluk.
Moje DDC je v prorovnani se starou 1046 nebe a dudy.
Pokud se kouknes do manualu tak vyrobce dovoluje teplotu vody maximalne 35st.
Takze mam postaveno, cela masina zabrala tyden hrube prace, doslova. :) V biosu ma C2D na 4GHZ 26-28st, 8800GTS jsem ani v zaberu nedostal pres 38st. Cerpadlo jsem pouzil co jsem popsal vyse. Cerpadlo je momentalne KO protoze jsem se ho pokusil zapojit na 7,5V a odeslo. Celkove jsem s nim mel jen same problemy. Proc? Problem neni v tom ze by nedavalo, problem je v tom ze huci (vibruje) a nedokazal jsem s tim nic udelat, proste huci jako svina. Neni to az tak slyset na blizko ale 1m od krabice je krasne slyset hluboky ton. Coz bylo pro me neprijatelne, zrovna tak jako naprosto zbytecnych 1500l (nebo kolik) to ma davat. Zkousel jsem ho podlozit, obalit vsim moznym ale bez efektu. Rovnez obe hadice co vedly do cerpadla vibrovaly naprosto priserne a nesmely se ani minimalne dotknout cehokoliv. Jsem rad ze je po nem :) 2k v pytli ale za ty nervy to nestalo. Hral jsem si s tim 2 dny defakto v kuse a nehnul jsem s tim. Hlavne rezonovaly hadicky primo na vystupu a vstupu do cerpadla, ty se nesmely taky niceho dotknout.
Co tedy koupit? Cerpadlo sice bude muset prekonat par zahybu a 3 vymeniky ktere jsou tak 50 cm nad nim, ale mam pocit ze by na to polovicni vykon mohl stacit. Prosim napiste co byste poridili. Bloky mam od Ertyho a vymeniky jsou fungl nove skoda 120 topeni = sirsi hadicky.