-
Vysoká teplota GPU
Zdravím,
prosím o radu jsem úplná lama co se týká chlazení.
Mám tuto skříň:
Redstar 2202
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2&SearchType=2
Ve skříni za procesorem mám jeden vyfukovací 12cm 1500ot.větrák. Teplota CPU je absolutně v pořádku, nic méně mám problémy s teplotou GPU (sapp.radeon X1950 pro).Stává se mi, že teplota gpu leze až ke 110st. a catalysty následně grafiku podtaktují. Začalo se mi to stávat asi někdy, když jsem vyměnil desku z Asus P5B-E plus na Asus P5E.
Teď jsem zjistil, že moje bedna má i ve předu dole otvor na 12cm (intake). Myslíte že by tento vzduch nasávající ventilátor mohl té teplotě GPU pomoci ? Návíc zvažuju upgrade na 4850/4870. Díky
-
Re: Vysoká teplota GPU
No hlavne mozno lepsie chladenie na grafiku a ak planujes radu 48xx tak rovno kup accelero s1 a pomalobezny vetrak 120x120. Ono aj intake vetrak sa Ti zide, ale na minimum otacky aby zadny viac tahal ako predny tlacil.
-
Měl bych jeden takový technický dotaz:
Dejme tomu, že bych si vybral tento ventilátor:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0BU0CK8N7
Když ho montuju jako intake dopředu dolu, šroubuje se to z vnějšku, tak že musím nějakým způsobem sundat přední kryt skříně, nebo se to šroubuje zevnitř skříně ? Jako je mi jasné že ten větrák půjde dovnitř skříně jen ze které strany se tam ty šroubky šroubují.
-
Ty mas tu case nie ja, neviem Toi odpovedat. Vetsina skrin ale vyzaduje dat dole prednu stranu nakolko tam davas srob, ktory uchytis ten ventilator, pokial tam ovsem nemas vyberatelny kos a to ja neviem.
EDIT:
Ako citam z popisu:
Otvor pro přední ventilátor 2 x 80x80 mm
Otvor pro zadní ventilátor 1x 80x80 mm
Takze neviem, musis sam zistit ako sa tam daju uchytit.
-
No ja nevím jaké k tomu dostanu šroubky ale všechno naznačuje tomu, že budu muset sundat přední kryt a to bude oříšek.
-
Tak jsem úspěšně nainstaloval výše uvedený větrák 1000ot. (musel jsem sundávat přední kryt), nicméně teplota GPU narůstá stále na kritické hodnoty (sice trochu pomaleji). Je to zvláštní, že to začalo dělat až od jisté doby, předtím víc jak půl roku bez problému. No nic asi se grafiky zbavím, a koupím 4850 toxic od sapphiru.
-
A chladic co je na gpu doseda dobre? v jakem stavu je pasta nebo co tam je na prenos tepla??
-
S chladičem jsem nic nedělal, měl jsem kartu několikkrát venku a ničeho jsem si nevšiml. Chladič jsem nesundával, jsem říkal, že jsem lama :)
-
me ted zacala delat grafika to samy. pastu jsem na LP menil chladic normalne slape jen proste uz neni 85 stupnu max ale ted uz mam 105-10 stupnu ale zase mi to nepada v nicem. takze uvidim zda schori ci ne.
taky nevim cim by to mohlo byt