Poradite nejaky kompakt so slusnymi fotkami, ale hlavne dobrym videom? Alebo skor nejaku kompakt kamerku so slusnymi fotkami (to asi nebude to prave orechove co som mal vidiet fotky celkom solidnych kamier). Cenovo tak okolo 6-8k czk
Printable View
Poradite nejaky kompakt so slusnymi fotkami, ale hlavne dobrym videom? Alebo skor nejaku kompakt kamerku so slusnymi fotkami (to asi nebude to prave orechove co som mal vidiet fotky celkom solidnych kamier). Cenovo tak okolo 6-8k czk
mal som v ruke panasonic tz-5 (http://www.megafoto.sk/Panasonic/dmc-tz5e-k).
Vypracovanie a velkost velmi fayn, kvalita fotiek na kompakt dobra, mierne vyzsi sum a videa velmi dobre. Uzivatelske prostredie intuitivne, pomerne dost pokrocilych nastaveni ale hlavne dobre foti v rezime "namier a odfot".
-
http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz5/
Samsung NV24HD točí krásné 1280x720p 30fps H264 video. akorát nic moc fotí (viz můj thread o NV100HD kde linkuji recenze na něj). tak si sám rozhodni, jestli je kvalita fotek snesitelná nebo ne. na video je dle mého výbornej a stojí 5000Kč
Aby to k něčemu bylo, tak především potřebuješ kompakt, který umí během natáčení videa zoomovat a má kvalitní stabilizaci. Pokud si dáš tohle jako kritérium, tak bude výběr jednodušší, moc jich totiž nezbyde ... Pokud má něco takového Panasonic, tak ho preferuj, dělá imho aktuálně nejlepší kompakty a videa točí taky slušná.
Můj názor je, aby sis koupil na filmy kameru a na focení foťák, kombajny nikdy neumí všechno stejně dobře jako samostatná zařízení.
já jsem kupoval svůj kompakt s 640x480/30 videem vč zoomu právě proto, že tahat sebou navíc kameru je dle mého nešťastné řešení. a to z jednoho prostého důvodu. jakmile vytáhneš kameru, všichni se začnou chovat jinak právě proto, že se chystáš točit. zatímco s foťákem se dá úspěšně i dvě minuty laborovat, než prvnímu člověku dojde, že se nepřipravuješ na focení, ale točíš video :-). krásně jsem si to ověřil před pár týdny na srazu ze střední školy. lepší technicky méně dokonalé video s autentickými záběry, než technicky špičkové video (a i to tom se dá u levných kamer polemizovat), avšak s nepřirozenými lidmi.
jo a ten samsung umí zoom, ale při zoomu vypíná zvuk. navíc myslím při točení videa nefunguje optická stabilizace, ale 3,6x zoom udržíš v pohodě z ruky.
Video naozaj velmi slusne, ale zda sa mi, ze stabilizacia obrazu trosku pokulhava :-/