od jakého výrobce ATI HD4850 512MB
Chci si koupit novou grafiku ATI HD4850 512MB. Teď jen váhám, jakému výrobci dát přednost. Na CZC mají od Saphire, ASUS, MSI, PowerColor, GigaByte a Gainward.
Jaké jsou Vaše zkušenosti s jednotlivými výrobci? Deska bude ASUS a tak mi láká vzít i kartu od nich. Zkušenost mám jen s kartami od Saphire a ta první odešla ani ne za 2 roky, takže nic moc.
Re: od jakého výrobce ATI HD4850 512MB
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=70625
tady jsem to resil. Jinac mam ASUS a najdes v benchmarcich muj OC a jine veci...
Ja sam mam HD4850 od Gigabyte (protoze byly zrovna skladem), ale co jsem tak koukal kolem, tak pokud se jedna o model na referencnich frekvencich s defaultnim 1-slotovym chlazenim, tak vsechny maji stejnej bios a tvari se jako Built By ATI :) ... jinak osobne bych sel (bez ohledu na cenu) do HIS s IceQ4, pokud by se dala u nas sehnat :confused:
so Sapphire budes spokojny..vid link od Rodeo65...
Nakonec jsem objednal ASUS. Deska bude taky od nich a navíc mají záruku 3 roky. To se hodí, kdyby to kleklo koncem záruky, mohla by být i nějaká lepší. :-)
no to yo..kamosovi vymenili 5700XT za 6200LE ;) ..hadam servis grafik netrpi tak ako notebooky a dosky :) drzim palce nech ta karta vydrzi cely jej zivot :)
No, rád bych aby vydržela. Stavím celej komp novej a mám celkem bobky. Snad nebudu mít nějakou extra smůlu.
Diky za poznamku se zarukou. Vcera jsem si Asus kartu objednal a koukam, ze na strankach obchodu je uvedeno 24 mesicu, tak jsem jim poslal pisemny dotaz. (alfacomp)
Hynchenzo
Tak co Ti odpověděli? Já mám na faktuře u desky, grafiky a procesoru záruku 36 měsíců. Chladiče Arctic mají 72 měsíců a paměti doživotně. Jen u zdroje Enermax MODU82+ 525W je to jen dva roky.
Mam zaruku pouze 24 mesicu. Sice jsem ji mel o cca 500,- levneji nez v ostatnich kramech, ale zaruka pouze zakona.
Tak to vypadá, že sem si na tu záruku hezky připlatil. :-)