Problém s GigaByte GA-P35 DS4 rev.2.0
Dobrý den, měl bych dotaz....když přetaktuji pc, ono se normalně vypne a za sekundu zapne a pak funguje přetaktovaný normálně. Když ale pc vypnu a třeba až druhý den zapnu, tak se zapne a následně zas na sekundu vypne, pak zas naskočí a funguje normálně dál. Přetaktované hodnoty zůstanou. Když zapnu pc a on se za sekundu vypne nedělá asi moc dobře hdd, proto by mě zajímalo, jestli někdo neví kde by mohl být problém? nebo je to normální? Chápu, když ho přetaktuji, tak se hodnoty musí nastavit, ale proč to pak dělá pokaždé?
Problém se vyskytoval i s jiným zdrojem a grafickou kartou a taky s ruznym pretaktovanim.
Sestava:
GigaByte GA-P35 DS4 rev.2.0 bios F13
Pentium Dual-core 2160 1.8GHz @ 2.88GHz
Geil 4x1024MB 800MHz Black Dragon
3xHDD 750GB, 200GB, 120GB
Audigy 2 Value
17"LCD Samsung
Díky za odpovědi.
Re: Problém s GigaByte GA-P35 DS4 rev.2.0
A jseš si jistej, že to pak běží přetaktovaný? Podle popisu mi to přijde jako přepnutí desky do failsafe módu po přehnaným přetaktování, někdy to potom ukazuje hodnoty, který jsi nastavil, ale reálně jede na default.
tak me presne tohle dela moje Msi neo2 , ale na prvni pokus se zapne jen asi na pul sekundy takze se nastesti neroztoci disky, pidil jsem po tom a pry to delaji vsechny neo2
Má Asus P5B SE se chová uplně stejně:confused:
Tak holt to mít nepřetaktovaný, nebo se spokojit s tím, že se to bude vypínat :confused: Zkusím ještě přidat všude napětí...snad to pomůže.
Citace:
Původně odeslal
Gal
Tak holt to mít nepřetaktovaný, nebo se spokojit s tím, že se to bude vypínat :confused: Zkusím ještě přidat všude napětí...snad to pomůže.
Včera jsem koupil GA-P35-DS3L takže snad je deska trošku podobnější než předešlá,E6400 na 3,2Ghz s FSB 400Mhz a tebou zmíněný problém se neprojevuje...ale když jsem zustal u default Vcore tak sem měl podobný jev až na to že se bios po restartu nastavil na default....vyřešilo to mírné zvýšení napětí pro CPU...;) zkus testit
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Včera jsem koupil GA-P35-DS3L takže snad je deska trošku podobnější než předešlá,E6400 na 3,2Ghz s FSB 400Mhz a tebou zmíněný problém se neprojevuje...ale když jsem zustal u default Vcore tak sem měl podobný jev až na to že se bios po restartu nastavil na default....vyřešilo to mírné zvýšení napětí pro CPU...;) zkus testit
díky, vyzkouším. Nevím sice jestli to pomůže, neb jsem testil....kde se dalo jsem zvýšil napětí o 0,025 - 0,050 a nepomohlo to. Měnil jsi i něco u RAMek a ještě někde? nebo jsi změnil jen napětí pro CPU?
Citace:
Původně odeslal
Gal
díky, vyzkouším. Nevím sice jestli to pomůže, neb jsem testil....kde se dalo jsem zvýšil napětí o 0,025 - 0,050 a nepomohlo to. Měnil jsi i něco u RAMek a ještě někde? nebo jsi změnil jen napětí pro CPU?
Neřeknu ti kolik deska na default cpala do CPU ale nastavil jsem na pevno 1,328V podle CPUZ 1,34V podle biosu ale nastavíno mám 1,381V nebo tak nějak,když jsem měl nastavíno 1,375V tak se mi to po restartu hodilo do defaultu,toť vše....nevšiml jsem si toho hned páč CPU byl přes púl hodiny orthos stable,tak jsem si řekl že jdu pařit hry a pak jsem něco instalil a restartoval jsem.teprve pak jsem si všiml že něco nehraje a začal jsem to řešit.
...PC mám připojené přes prodlužovačku s vypínačem a pokaždé když jdu spát, tak ho vypnu a vypnu i prodlužovačku....takže je to totálně odpojený od sítě. Před pár dny jsem zapomněl vypnout prodlužovačku a následující den pc naběhlo v pohodě, už žádný problém. Je zvláštní že to dělá jen při přetaktování, když je to nepřetaktovaný, tak to normálně vypnu i ze sítě a další den je vše ok. Tak nevím kde je problém. Má někdo nápad, kde je zakopaný pes?
mě to dělá deska taky P35-DS3R. když udělám overclock, tak pokud pc hodim do režimu spánku tak to drží ale jak ho na dýl vypnu tak to vždycky potom najede do default. nebo ne přímo na default ale vypne se mi v biosu manuální zadávaní frekvence FSB čili to najede na ten default. skoušel sem přidat napětí na chipset +0,1V a taky nepomohlo. tak nevim už.