WinXP - HDD: Přístup byl odepřen
Nevím čím se to mohlo stát, ale když kliknu na ikonu hardisku připojeného na usb a nebo čtečku karet tak mi windows napíše Přístup byl odepřen. Mohu ho otevřít pouze pomocí pravého tlačítka na myši a vybrat z menu otevřít, to jde v pohodě, ale pomocí dvojkliku to nejde. Nedělá to u hardisku který mám napojen v počítači, ten mohu rozkliknot normálně. Už nevím čím to může být.
Re: WinXP - HDD: Přístup byl odepřen
soubor autorun.inf tam neni? UBS čtečky karet, externí disky atd., předpokládám, že je to FAT/FAT32, je tak?
Citace:
Původně odeslal
JejKey
soubor autorun.inf tam neni? UBS čtečky karet, externí disky atd., předpokládám, že je to FAT/FAT32, je tak?
ano FAT32 mám všechny disky, ale autorun.inf tam nemám, pokud tento soubor není skrytý. Nemohu to otevřít dvojklikem, ale když rozbalím myší menu a dám otevřít tak se bez problému vše otevře.
většinou je skrytej, jakožto pozůstatek po činnosti něčeho škodlivýho; ono si to velice rádo vytváří autorun.inf na každym disku a po dvojkliku se spustí napřed nějaká rutina toho malware a pak se předá řízení OS...
a vůbec, doporučuju autoruny zakázat úplně. mrkni se po nějakym tweakeru - TweakUI atd., tam to jde zakázat pohodlně.
čili zobraz si skryty a systémovy soubory a pokud tam ten autorun.inf bude, tak ho smaž. potom nějakym tweakerem zakaž tu funkci "automaticky spuštění" a mělo by to byt v pořádku (teda za předpokladu, že to bylo způsobeno autorunem)
Tak autorun.inf nemám na žádném z těch disků které mi nejdou otevřít ani jako skrytý soubor, na ten TweakUI se mrknu zítra. Kdysi jsem měl problém s nějakým ctfmon.exe, nevím jestli to může být tím ?
ne, ctfmon.exe má na starosti Panel jazyků a alternativní vstup uživatele.
vzhledem k tomu, že tam autorun neni, tak to ani neřeš. když je to externí, dělá to jenom na tvojem PC nebo i jinde? přes TotalCommander nebo jinej filemanager se tam dostaneš v pohodě?
přes Total commander a ostatní programy se tam dostanu bez problému, zkoušel jsem to v práci a tam to bylo v pořádku, tak nevím, asi to už nebudu řešit, ale štve mně to ! Pravděpodobně to mohl i způsobit net framework 3, který jsem instaloval, jsem už bezradný.
hádám, že to bude jenom nějakej balast v registrech..HKLM\Software\Microsoft\Windows\Curren tVersion\Explorer, tam zkus hledat... něco jako CCleanet, TuneUp nebo něco jinyho na čistku registru nemáš?
ano TuneUp používám pravidelně, prostě nevím,nevím,nevím. Asi to bude někde hluboko v systemu.
Upřimnou soustrast, tohle jsem zažil a je to na nervy. Stalo se to ale už hrozně dávno a kdybys mě mučil tak nevím jestli se mi to podařilo vyřešit. Myslím že reinstall :(
Citace:
Původně odeslal
Commander
Upřimnou soustrast, tohle jsem zažil a je to na nervy. Stalo se to ale už hrozně dávno a kdybys mě mučil tak nevím jestli se mi to podařilo vyřešit. Myslím že reinstall :(
Reinstalovat Windows kvůli takové prkotině :o Mělo by stačit zformátovat flešku....Kamarádce to taky dělalo, myslím, že to bylo virem nebo spywarem...a myslím, že tohle pomohlo, ale možná se pletu...ale opravdu, reinstal kvůli takové prkotině se nevyplatí....:cool:
Nemáš více flešek? dělá ti to jen u té jedné?
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Reinstalovat Windows kvůli takové prkotině :o Mělo by stačit zformátovat flešku....Kamarádce to taky dělalo, myslím, že to bylo virem nebo spywarem...a myslím, že tohle pomohlo, ale možná se pletu...ale opravdu, reinstal kvůli takové prkotině se nevyplatí....:cool:
Nemáš více flešek? dělá ti to jen u té jedné?
Už je to fakt dlouho takže si to nepamatuju přesně, ale já to zažil na systémovém disku a dělalo to na každý složce, prostě se muselo úplně všechno otevírat přes pravý tlačítko.
Citace:
Původně odeslal
Commander
Už je to fakt dlouho takže si to nepamatuju přesně, ale já to zažil na systémovém disku a dělalo to na každý složce, prostě se muselo úplně všechno otevírat přes pravý tlačítko.
No tak v nejhorším případě sfc /scannow ....:rolleyes: Reinstal až opravdu nejzažší možnost....možná by stačilo třeba jen vyčistit registry a PC od virů a spywaru ;)