Re: LG W2600hp-bf 26" s-ips
Zkušenost nemám, nicméně co jsem tak letmo četl, lidé se vyjadřují, že za tu cenu je to dobrý monitor, jen má problém dosáhnout dostatečně nízkého jasu, s tím se ovšem potýká nejeden LCD.
Jasně, nedosahuje třeba možností NEC 2690 (nemá polarizační filtr). Ale zase ani jeho ceny :)
Pokud máš chuť to procházet: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1281813
Jo diky,omrknu.My jsem ted dostali dva kusy(ty 24ky) a kazdej pri stahnuti na minimalni jas zari ruzne.Byl jsem z toho jasu na prasky a pak jsem nasel tuhle zajimavou utilitku a je to ok.Diky za tip,konecne snad prejdu z crt.
http://www.aquiladigital.us/darkadapted/
Citace:
Původně odeslal
nex
Jo diky,omrknu.My jsem ted dostali dva kusy(ty 24ky) a kazdej pri stahnuti na minimalni jas zari ruzne.Byl jsem z toho jasu na prasky a pak jsem nasel tuhle zajimavou utilitku a je to ok.Diky za tip,konecne snad prejdu z crt.
http://www.aquiladigital.us/darkadapted/
Pokud svítí jinak, měla by pomoci kalibrace. Jestli to teda není nějakou závadou v monitoru.
nevydržel jsem a objednal - akce s myší na alfacompu, lepší cena už asi nebude, tak mi držte palce
me by jeste zajimala varianta pf zda je taky opravdu s-ips
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
me by jeste zajimala varianta pf zda je taky opravdu s-ips
"W2600H-PF is TN
W2600HP-BF is S-IPS"
nalezeno k diskusi - bez záruky....
Citace:
Původně odeslal
excmoudina
"W2600H-PF is TN
W2600HP-BF is S-IPS"
nalezeno k diskusi - bez záruky....
to sem taky asi cet, ale jednalo se o spekulace. otazka kdo to muze potvrdit? podle webu LG jsou oba S-IPS
Z tohoto odkazu ( http://www.lge.com/products/model/de...600h_1_6.jhtml ) je zajimavy,ze oni maji tri druhy 26tek pojmenovany:
W2600H
W2600HP
W2600HV
U verze HP tvrdi,ze je to s-ips,kdezto u H,V radeji nepisou nic.Cili se da ocekavat,ze jsou TN panely.Podobnej bordel v oznaceni ma Eizo.Lisi se jednim pismenkem a uz neni s-pva ale TN.Samozrejme i cenou je 2000kc jinde.
takže dnes došel.Jem zcela první "surové" dojmy.Upozorňuje, že koupě tohoto monstra za aktuální cenu ještě s myší v akci je opravdu záležitostí kompromisu.Myš mi okamžitě zabavil syn.Přechod z Acer 1923s.
Je to samozřejmě revise 1 - což se dalo čekat, ale pravděpodobně, vzhledem k dosavadním zkušenostem na to s...e pes.Sestavené a instalace O.K. všetně LG forteManageru, upgrade na nejnovější versi z netu, připojení přes DVI k ATI 4850.
- oproti mé dosavadní 19tce je to plocha jako prase
- barvišky z továrny nic moc, přepálená červená, snažil jsem se poštelovat přes lagom.nl, subjektivně výsledek poměrně uspokojivý/ ano opravdu jen subjektivně/
- podsvícení opravdu není zcela homogenní, hlavně při horním okraji vlevo - patrno ovšem jen při zcela tmavém pozadí, prozatím mě nijak neirituje a na reklamaci to rozsahem není
ani můj předchozí Acer 1923s nebyl v rozích bez chyby
- LG forte manager plně funkční - jednotlivé profily se opravdu liší... :-)
- brightness maximálně na 50, jinak vypaluje sítnici
- 3D - HL2_E2 + RD Grid - 1920x1200 - no problemo - žádné rozpadání obrazu, či zpožďování reakcí jsem prozatím nezjistil, je to lahůdka
- HDDVD - Queen live aid a můj oblíbený Blade runner 1080p přes WinDVD - perfektní...
- colour banding nepozoruji, ale opravdu nejsem žádný superodborník....
Co jsem čekal, to mi přišlo, za tu cenu - včetně myšky - adekvátní koupě.
Kdo jednou zkusí takovouhle plochu už nechce jinou.
Ptejte se na co chcete
Mohl bys, jestli mas "kvalitni" digifotak, nafotit uhly, podsvetleni v noci na max. jas s delsi expozici a pripadne i rychlost blikani trubic(bila obrazovka a co nejkratsi expozice)?
Dneska jsem si monitor vyzvednul v SoftComu - sice mi tvrdili, že už jsou bez myšky a že mi místo ní můžou dát 200Kč slevu, ale nakonec jsme se domluvili... :cool:
Teď ho mám v kufru auta a už se nemůžu dočkat až ho doma zapojím. V prodejně jsem si ho vyzkoušel, žádné vadné body ani nehomogenitu podsvícení jsem na první pohled nezaznamenal - tak uvidíme, jak to bude vypadat v mojí kobce 2x2 metry bez oken. :mweheh:
taky jsem s nima měl zajímavou konversaci přes E-mail v době, kdy to prodávali od 2000 dráž než na alfě...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
tak uvidíme, jak to bude vypadat v mojí kobce 2x2 metry bez oken. :mweheh:
Potom nezapomen nafotit (ne)homogenitu ve tme, fialoveni cerne barvy z uhlu a pripadne i PixPerAn. Jestli mas sondu(asi ne), tak zkus i kontrast a hodnotu white/black point.
Citace:
Původně odeslal
Haste
Potom nezapomen nafotit (ne)homogenitu ve tme, fialoveni cerne barvy z uhlu a pripadne i PixPerAn. Jestli mas sondu(asi ne), tak zkus i kontrast a hodnotu white/black point.
Nevím co je PixPerAn, ale sondu snad budu mít k dispozici... Až to pošteluju, nafotím... :cool:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nevím co je PixPerAn
PixPerAn je programek na testovani odezvy LCD.
Citace:
Původně odeslal
excmoudina
první dojmy ?
Už je na stole a první dojmy oproti předchozímu LG 24" P-MVA:
- větší je jen o trošku, ale líp se mi čtou písmena na webu
- jas musím stlačit úplně na minimum - vypaluje oči
- červená je "brutální" a bude to chtít sondu na kalibraci
- písmo se mi zdá neostré a s duchy, ale to přičítám nastavení
- barvy jsou subjektivně živější a půjdou s nimi kouzla
Teď půjdu testovat homogenitu podsvícení ve tmě...
Tak podsvícení úplně ideální není - u horního okraje obrazovky v naprosté tmě jsou lehce vidět dvě světlejší místa nalepená na rámeček...
Docela cool jsou dotykové spínače a zvuky při jejich stlačování. :p
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak podsvícení úplně ideální není - u horního okraje obrazovky v naprosté tmě jsou lehce vidět dvě světlejší místa nalepená na rámeček...
Docela cool jsou dotykové spínače a zvuky při jejich stlačování. :p
jakou máš revizi ?
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Haste
Nejake foto nebo mereni?
Přikládám fotku chyb v homogenitě - jas obrazovky ve tmě vůči realitě ale neodhadnu...
Citace:
Původně odeslal
excmoudina
jakou máš revizi ?
Jak to poznám?
tak to podsvícení - to jsou s tím mým rodný bratři... :-)
"se to pozná podle sériového čísla, /asi teda revize 2/musí začína tna číslem 805"
z diskuse na mironetu...
prozatím jsem s monitorem spokojen.
Citace:
Původně odeslal
excmoudina
tak to podsvícení - to jsou s tím mým rodný bratři... :-)
"se to pozná podle sériového čísla, /asi teda revize 2/musí začína tna číslem 805"
z diskuse na mironetu...
prozatím jsem s monitorem spokojen.
OK, mrknu večer doma. Jinak jsem si s tím ještě večer trochu hrál, zredukoval jsem ty zářivé barvy a myslím, že teď už je docela OK.Kalibrační sonda to ale určitě ještě o dost vylepší.
Pokud jde o to podsvícení, je to samozřejmě viditelné jen za velmi extrémních podmínek naprosté tmy a celé černé obrazovky. Při normálním pracovním světle to není vidět ani omylem a to ani když mám černé pozadí plochy. Úpravy fotek v PS pro běžné potřeby to rozhodně neovlivňuje a to mi za tyhle peníze bohatě stačí.
Rozhodně monitor doporučuji všem běžným uživatelům, kteří nepotřebují extrémní parametry za extrémní cenu. Monitor je solidní a za tuhle cenu dostat 26" S-IPS bylo donedávna utopií.
no moje slova.Tak ať nám fungujou.Hurá.