NTB + 22" LCD - problém s nabídkou rozlišení.
Ahoj,
měl bych na Vás prosbu ohledně jedné rady. Mám tu notebook Toshiba Sattelite A100 (širokoúhlý 15.4) s integrovanou VGA Intel GMA950, která by na VGA výstupu měla zvládat rozlišení až 2048.
Problém je v tom, že jsme k NTB připojili taktéž širokoúhlý monitor 22“ LCD LG L225WS, který má rozlišení 1680x1050. Aktualizoval jsem ovladače grafiky ze stránek Intel pro GMA950 a taktéž nainstaloval dodávaný driver k monitoru, ale na monitoru se mi bohužel nabízí pouze standardní neširokoúhlé rozlišení 800x600, 1024x768 a 1280x1024, více ani ťuk, takže ve výsledku mám na horní i spodní části černé pruhy. Nevíte prosím, kde by byl zakopán pes a jak docílit širokoúhlého rozlišení 1680x1050, případně i nižšího, ale širokoúhlém.
Díky.
Re: NTB + 22" LCD - problém s nabídkou rozlišení.
A jakým způsobem máš nastavenou tu grafiku v ovladačích od intelu (takové to modré prostředí :) ). A pruhy na horní a dolní části? Neměly by být spíše na boku?
Zkontroluj jestli máš nastaven systém na LCD only, nebo rozšířený desktop (tj plocha přes dva monitory). Ve chvíli kdy máš duální desktop (tedy vidíš na obou monitorech to samé) tak nemůžeš dát větší rozlišení než zvládne LCD tvého notebooku.
Ahoj, v Intel ovladačích mám nastaven jen LCD monitor a větší rozlišení z toho nedostanu :confused: