Varování ve SMARTU u Samsungu F1
Nevim kam bych svůj dotaz přifařil a tak založím nové téma.
Před pár dny jsem si koupil konečně nový HDD Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II a vše je v pořádku. Chodí tiše (zdá se že i docela svižně - asi díky vyšší hustotě záznamu). Jediné co mě trošku děsí je hláška ve SMARTu, kterou neumím rozklíčovat. Dokonce jsem se zkoušel ptát u prodejce (CZC) a tam mi napsali následující:
...vzhledem k tomu, že se jedná o atribut bez dalšího upřesnění, tak bych očekával že v tom skutečně nebude problém a že to program jen špatně vyhodnocuje...
Nepřijde mi, že by to bylo zrovna přesvědčivé a už vůbec ne vysvětlující. Vím, že starší (nevim jestli novější) Barčy od Seagatu pořád vypisovaly varování u parametru Spin Retry Count a nic se nedělo. Ale že by se něco podobného dělo i u Samsungů - o tom jsem neslyšel (mám doma další 2 HDD Samsung a žádný to nedělá - ale taky jsou to jiné kapacity a zcela jiné řady).
Co to tedy je? Mám se bát a jít raději HDD reklamovat nebo se na to mám opravdu vykašlat? Díky za rady....
http://img78.imageshack.us/img78/729...unghd64qv1.png
Re: Varování ve SMARTU u Samsungu F1
Nic tomu nie je, program ukazuje <>oviny.
Presne to samy mi ukazuje i muj Samsung ....stejnej jako ten Tvuj... 640GB F1 serie SATA2..starej cca. 3 tydny... Mam v tom samym PC i Baracudu 250GB a taktez jak pises, v HD Tune u Spin Retry Count parametru mam zlutej pruh.
Jelikoz zadny jiny programy ani u jednoho disku u techto hodnot nehlasi nic...napr. Speedfan..ma u nich "zeleny OK" ...tak to neresim a resit asi ani nijak nebudu :)
1 Příloh-a(y)
No mě to vypisuje u pozice B8 chybu, nevíte co to může být, jde o to jestli reklamovat nebo jestli to vypisuje blbosti?
MK.
Zkusil bych to v jinem programu a to plati pro oba disky... Normalni veci vypadaji v norme, takze to vypada jako haluz HD Tune.
Tak nad touhle hláškou jsem se ani nepozastvil,Everest ukazuje vše OK.
Zkoušel jsem SMART jak z HD Tune tak Everest u obou to hlásí tu samou chybu.
Soft. od Samsungu nahlásí SAMRT Error - AJ26.
Disk se jinak chová normálně, no možná je o něco pomalejší než z testů na netu.
U ostatních disků SMART OK - Seagaty v popisu.
Asi ho zkusím reklamovat.
Zkus starší Active Smart Monitor nebo SpeedFan, ukazují rozumné hodnoty i u disků, které mi někdo přinesl s tím, že jim Everest nebo HD Tune ukazuje voloviny.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Zkus starší Active Smart Monitor nebo SpeedFan, ukazují rozumné hodnoty i u disků, které mi někdo přinesl s tím, že jim Everest nebo HD Tune ukazuje voloviny.
No zkoušel jsem i ty a v podstatě to mělo stejné výsledky.
Disk jsem reklamoval, teď mám WD6400AAKS a ten se zatím tváří v pořádku.
MK.