Ako pretaktujem Athlon 1600XP na doske Via Kt333,Skusal som zvysit Fsb a viac ako 151Mhz som nevytlacil.Ked som dal viac tak pocitac sa po restarte nezapol dobre 3-4hodiny. Momentakne mi ide 1590MHz da sa etse nieco z toho vytlct ?? :?:
Printable View
Ako pretaktujem Athlon 1600XP na doske Via Kt333,Skusal som zvysit Fsb a viac ako 151Mhz som nevytlacil.Ked som dal viac tak pocitac sa po restarte nezapol dobre 3-4hodiny. Momentakne mi ide 1590MHz da sa etse nieco z toho vytlct ?? :?:
No co mas presne za dosku? Ta FSB je pekna ...zalezi ci doka vie prepnut na 1/5 delicku, potom by si mohol ist vyssie. Ak nie...dalsou cestou je CPU odomknut a zvysovat nasobic. Napis co je to za doska...
je to doska MB Microstar® KT3 ULTRA2 - BULK VIAKT333 chipset, Socket A, 266MHz FSB, ATX format, AMD® Duron® a Thunderbird®, sound on board
Nastav tam napetie 1.85V, a pozri ci mas teplotu pod 56'C, ak to aj tak nepojde, tak mas mozno blbu seriu cpu
Pravda, jako prvni si zjisti serii. Moje AGOIA viz podpis, ale zkus dat VCore na max. a primo FSB166. Muze to byt tou delickou, nejsem si jisty, ale pri 151 je jeste 1/4 ???
myslis CPU na 1,85V ??teraz mam 1,8
Jo, moje deska dava pri 1.85 nejakych 1.87-1.89.. ja tak zacal a nakonec jsem zjistil, ze muj jede na tech 172 i pri standardni ;D Vys nemuzu asi kvuli pametem :evil:
Vis tu serii ? Jo a taky to nezapomen chladit :!:
Citace:
Původně odeslal frogg_n
SKusal som to CPU som dal na1,85V a FSB166 a bol som 1hodinu bez PC. :?: Moze my dat niekto podrobni navod ,kde a co v biose upravit?? :D DIk
mam tu samou desku tak za 1. musis dat casovani ramek na nejhorsi!! potom das voltaz procaku na 1.8V vic neni snad ani potreba pak das procak na 166FSB a zkusis to rozjet!! pokud to pojede sniz Vcore procaku kvuli teplote... a pak vymackni co nejvis z ramek ale musi jim zvysit voltaz tak na 2.7-2.8 ... takhle jsem postupoval ja a mam 166FSB pri 1.725V ramky na CL 2 2/5/3 a pri plny zatezi du na 50stupnu s volcanem 9 pri cca 3300 otackach ..jezis snad nekecam nesmysli kdyz uz too je tolik :)
EDIT: a nezapomen v biosu pod power management features pustit CPU critical temperature!
A preco sa mi vypne Ked dam Vysiu frkvenciu a musim cakat 1-2hod. kym ho mozem o pät zapnut.Da sa to nejako obist?? :?:Citace:
Původně odeslal Rygrsek
mam pocit ze tam je v biose nastaveni ze po vypnuti nejde urcitou dobu zapnout komp ale nevim jak to funguje :( naschval pust komp a podivej se na D-Bracket jaka kombinace ledek ti sviti a paxe podivej do manualu!!! me treba nechtel nabehnout taky komp stacilo zvednout voltaz ramkam a je to celkem fpoho ale nekdy se to taky stane ze kdyz neco cachruju v biosu tak pak to nejede..staci me povitahnout ramku dat ji zpet a jede to!samozrejme kdyz je to vyply :lol:Citace:
Původně odeslal Champion
Tak ze vcera som skusal asi vsetko co sa dalo :evil: V biose som dal CPU1,8V , DDR 2,7 V AGP 1,7 V Latenci na Max2,5 , FSB 166 po restarte sa komp nezapol. Tak som sa vratil spät k mojim FSb 149 a vyskusal som Fuzy LOgic 4 Tam som bol uspesnejsi ,podarilo sa mi vytiahnut cpu na 1694 fsb 161 ale po spusteny CPUstabteste sa mi komp vypol. :?: Tak som znizil Fsb na 157 Test cpu bol celkom stabilny ale com mal teplotu od 52 az po 60°C. Pustil som 3dmark 2001 a pri asi 11animacii(zlaty draci na kolotoci sa mi komp vypol) :| Naozaj uz neviem co mam robit ??? :?: ASi sa na to vyprdnem skor nez nieco odpalim uplne :?
uz tak to je na palomino 1600+ celkem dost pekne...
pockej a zvladaj ty ramky vubec 166MHz ??? ja jen jestli to nejsou 133MHz ramky :eek: to bych se pak nedivil.. jinak mas asi blbej kousek.. ja sem jel i na 172FSB pri 1.725V(min bohuzel nejde ) :-(
No jo dyt tam mas DDR266. Pokud jsi to jeste neudelal, zkus u nekoho vyzkouset, jestli vubec zvladaji 166MHz. btw: pokud bys z cipu procesoru precetl serii, tak nam to treba rekne vic.
Dnes som kupil novy chladic Titan a znizil som teplotu pri zatezeny na 47°C :-) Pozrel som na procaku cisla:
AMD ATHLON TM
AX1600 DMTC3C
AG 0A 0224UPBW
98997470898
1999AMD
Dufam ze to niekomu nieco povie a este nieco mam Ram 256DDR ale 266HZ diky za dalsiu radu CAFKO :lol:
Je klidne mozny, ze to to Palomino proste neda (mam takovou shit AGOIA v druhym kompu).Citace:
Původně odeslal Champion
neodomknuty procak na fsb 166 ???
asi ne... nebo?
a ramky si mozes nastavit aj synchronne na ultre (hclk) potom ich mozes mat na celkom agresivnom nastaveni ak fsb=166
napis aky mas zdroj...
zdroj mam 350wCitace:
Původně odeslal gremlin
no hej ale znacka?
btw neviem ale myslim ze mas palomino... takze ak ho mas zamknuty tak na fsb=166 mozes kludne zabudnut.
Ten zdroj MS MODEL KYP 350W-P4 (VIAC SOM TAM NEVICITAL ??? ) som kupil aj zo skatulou Midi MS MJC E3-USB
A DA SA TO NEJAKO ODOMKNUT??? :-o :?:
da
precitaj si FAQ
a aj na tomshardware je to popisane a je tam dokonca aj video.
2 Champion: Keďže tie RAMky sú len 266, tak by som tipoval, že pes bude zakopaný v nich... Možno sa im na DDR333 bežať nechce...
Keby si mal procesor odomknutý, tak by som skúsil znížiť násobič, aby si vylúčil to, že to nepôjde kvôli RAM... :idea: