Mám P35 neo-f a nějak se zaboha nemůžu dostat na 3G stabilně mám tam 1,5 V
Printable View
Mám P35 neo-f a nějak se zaboha nemůžu dostat na 3G stabilně mám tam 1,5 V
A jakou mas teplotu v zatezi cpu/cipset?? (ORTHOS treba)
Jinak pokud to 3GHz neda ani s 1,5V tak to snad nech jak to mas ted a sniz napeti co to pujde...preci neni nikde psano ze to C2D musi 3GHz dat.
to je zase thread.. co takhle to trochu vic rozvest??
E2160 na 1.5V nejde přes 3GHz? jaký máš nastavení dál? Co paměti, jakej bios, napětí MCH, frekvence PCIex........ musíš to trochu upřesnit, jinak se nikam nedobereme.
Bios jsem měl 1.8 a nově jsem flešnul na 1.9 a budu testovat. Ramky Adata extremy pokud ma FSB na 333 tak jedou při 2.1 na 1GHz celkem v pohodě. PCIe je na 100MHz Teplota CPU je 51. Jinak recenze na mou desku a overclocking http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...1&limitstart=7 . Nemyslím že bych tam 3G nedal, myslím že to jenom dostatečně nemám poladěný a vychytaný. :)
Jsi si jistý, že jedou v pohodě? Pokud máš Extreme 800+, tak mají doporučené napájecí napětí 2.0 - 2.1V (nezapomenout změnit, pokud najede default 1.8V ). 1GHz je docela dost, určitě je potřeba pořádne otestovat stabilitu: OCCT pod Windows, bootovací testy MemTest 86, GoldMemory
Jo a 1.5V bych do E2160 raději nepouštěl, je to dost hodně. A jak se psalo, stejně jedou procesory vysoko skoro na default, a dál už nějáké velké zvyšování nepomůže. Podle mě stačí 1.4V, víc to nemá cenu. A BTW platí, že čím větší napětí se do procesoru (nebo obecně čehokoli) pouští, tím víc je potřeba chladit ;) (čím vyšší napětí, tím je potřeba menší teplota kvůli el. průrazu / životnosti)
Díky moc za radu. Dal jsem tam bios 1.9 a mám tam 1.42v při 300*9 ramku jsem raději stáhnul a 2,1 su hlídám jako oko v hlavě. superPI zatim OK ale při 300*9 1.38v to kleklo. Adata na 999 je pro ně opravdu moc. Teplota je ted 44 (venku 30) :) Pokračuju v testech na 335MHz
Použij lepší děličku pro ty paměti. Mám ty samé paměti a při časování 4-4-4-12 se mi je podařilo rozjel na 1046 Mhz, ovšem na 2,5V a za velice specifických podmínek jen na dobu rychlého testu. Časování 5-5-5-15 nemá moc smysl, protože už se pak o moc výš stejně nedostanou. Pokud si dobře pamatuju, tak přes 1,2GHz jsem je nedostal, i když jsem do nich pral 2,5V a chladil je jak o život. Poslední dobou je provozuju ve svém entertainment PC, kde už je šetřím. Jedou bez aktivního chlazení na cca 860MHz při 2,0V 4-4-4-12. Ale na např. 960MHz+ už je potřeba do nich prát 2,3V.
//edit:
No já bych se těch 1,5V zas tolik nebál. Pokud ten počítač nejede 24/7 (a i to by šlo s lepším konstantním chlazením). Svůj kousek jsem provozoval na 1,475 real (9*400@burn 35 stupňů C) pod vodou a nemyslím si, že by dostával nějakou extra čočku. Je pravda, že přes 1,5V už to opravdu nemá smysl. Při 1,625V jsem se dostal na strop procesoru (9*425) a ustálo to akorát pár výpočtů 1M Spi. V nějaké herní sestavě bych to ale hodil taky na těch cca 3,2 Ghz @ 1,4V a nechal to být. Přeci jen těch pár MHz navíc už tak valnou roli nehrají.
Díky zkusím to byl bych spokojen i s 3GHz ale pořád se nemůžu dostat stabilně přes 2,8. našel jsem pár článků o mojí desce tak to testuju. Mám bohužel, klasické chlazení něco jako OCZ Vanquisher. zkusím 1,5V. Chci to na dlouhodobější provozování, hlavně aby to bylo stabilní.
ja bych se s tim vubec neparal.. potrebujes vedet kolik ti da procik max. frekvenci tak to udelej jednoduse. pameti netrap, dej je na co nejmin co to de, nejakou takovou delicku a klidne i casovani, aby te neomezovali, do prociku pust treba tech 1,4 a jede se.. kdyz to zacne kolabovat tak sniz nasobic prociku a tak zjistis jestli je na vine deska nebo procik. teploty u vseho taky zvedni rozumne.
Tak když snížím násobič a zvednu FSB tak jedu 333x8 celkem stabilně takže je to deskou ? Ramky jsou 1:1
Mám taky E2160 a taky se mu moc přes 3GHz nechce... .stabilní stopro je to na 2.9 GHz na 1,425 V... pak když přidam na 1,5 tak mi jel i na 3,2 GHz, Crysis,Grid, pařba celej den bez jedinýho problému, a stačil jeden restart a už nenajel-musel jsem resetovat CMOS
Já mám u E2160 voltage na 1,296.
Core Speed 3204MHz
Multiplier x9
Bus Speed 356MHz
Rated FSB 1424MHz
Stabilně. Víc jsem zatím nezkoušel. Tohle jsem prostě nastavil a valím:)
No jo pan je zrejme klikar...