-
GA P35-DS4 dead BIOS
Hola, mám tu takový vážný problém.
Včera si takhle klidně vypnu PC. Ráno zapnu ... a nic. Podívám se co mám v za CPU a kolik mám RAM (kteoužto informací mě ještě POST obšťastní), ale jaký dostaly zařízení IRQ, to už se nedozvím, protože předtím se POST zastaví na takové té milé blikající čárce.
Dobře, dám Clear CMOS, rebootnu a vybafne na mě výběr posledních funkční konfigurací BIOSu a možnost jejich obnovení - problém je, že jsou všechny špatný a když sis občas checksum řekne, že by se dal BIOS obnovit ze zálohy ... tak ta je taky poškozená.
Samozřejmě se nedostanu ani do BIOSu (F12 nebo co to je), ani k bootování z jiných zařízení, ani k Qflashi ... tak na co tam dává Gigabyte tunu kokotin, když nic nefunguje?
Co s tím mám asi tak podle nich dělat?
Deska je v záruce, ale v SK a při reklamaci bych si musel koupit jinou, ale když nic jinýho nezbude :(
-
Re: GA P35-DS4 dead BIOS
Na tohle mi před časem pomohlo vyndání baterky na půl hodiny při vytaženém napájecím kabelu - samotný CLEAR CMOS se ukázal jako nedostatečný.
Pokud Tě to pak pustí do BIOSu, máš vyhráno a LOAD OPTIMIZED DEFAULTS by mělo fungovat...
-
No, já už sem se během dne dostal tak daleko, že sem koupil novou baterku do desky a zapojil do ní i ty konektory, který tam původně nebyly (tzn celej 8pin ATX (předtím tam byl jen 4pin) a molex pro napájení druhé PCI-E karty, jak tu někdo v diskuzi o téhle desce psal).
Pak se studenej start nepodařil vůbec (nedal ani CPU check), po restartu už to projelo do BIOS recovery a po dalším systém nabootoval normálně do Winů.
Pak sem to vypnul a zapnul v pohodě, jako by se nic nedělo a teď z toho PC píšu.
Takže to buď byl nějaký náhlý záchvěv, kdy PC nechtělo asi 6 hodin postnout (během té doby sem to zkoušel tak 20x - i odpojit všech nepotřebnej HW, vytáhnou baterku asi na 10 minut atd.), nebo je v systému cosi shnilého a projeví se to ještě později (tipuju tahle MB nebo zdroj - Akasa 430W).
Mimochodem se mi nepodařilo updatnou BIOS ani přes Winovskej @Bios ani přes Qflash - vždycky to zařvalo něco jako "alloc memory error", "BIOS read error", "BIOS write error" ... ale nic se nestalo. Jako by ten update neproběhl (naštěstí neproběhl) - samozřejmě to byl BIOS pro správnou desku správné revize ze stránek GB.
Asi existují věci mezi nebem a zemí ... nebo mezi židlí a klávesnicí :D
-
Tak dneska byla situace stejná jako včera ... ale kompl se mi podařilo zapnout asi napopáté (kdy se povedla BIOS recovery) ... z nějakýho důvodu se neudrží data BIOSu a/nebo jsou poškozená (a nejdou flashnout).
Asi bude muset vážně jít na reklamaci :confused:
-
Hm, me tohle zavani nakou nakopnutou FlashROM. Jesi se to takle samo podelava a este to hlasi errory pri flashi tak reklamovat.