ESET Smart Security - vytížení CPU
Koupil jsem si Eset Smart Security, verze je 3.0.669.0.
Mám úplně čistou instalačku XP SP3, krom ovladačů je ESET první instalovaná aplikace.
Bohužel, hned po restartu mi ekrn.exe vytíží CPU na +- 50 %. K tomu běží explorer.exe na 40 %, nebo se přetahuje s nečinnými procesy o zbytek CPU.
Jinak mi běží 33 procesů, hned po startu, znovu zdůrazňuji že nic jiného nainstalovaného není, XP jsou jinak osekaný nLitem. Jde o Lenovo T60 C2D, 2 GB ram, a prakticky se ani nedá hýbat myší. Psal jsem na podporu ESETu, ale jsem jim volný. Na netu jsem našel desítky lidí co jim to vytěžuje taky, ale řešení vesměs žádný.
nevíte někdo? Předem dík.
Re: ESET Smart Security - vytížení CPU
Tak voditko je jasne, ovladace nebo neco chybejiciho po nLiteovani, nejrychlejsi asi vyzkouset, nez neco kutit...
Mam na ntb [Asus F3Ke - WinXP SP3 eng] Smart Security, a naprosto bez problemu.
Po nastartovani zadnej problem neregistruju. Asi neni problem v sw ale spis nekde jinde.
Jak pise HollyG - zkus, jak se to bude chovat bez uprav v nLite.
Pomocí Process Monitoru jsem zachytil, co ten ekrn.exe pořád vyvádí.
Pořád leze do C:/windows/system32/wbem/logs, kde jsou nejaký divný logy. Vygooglil jsem akorát, že to je něco s WMI, všechny služby s WMI jsem povolil a nic. V ESETu jsem nastavil vyjímku, nic, vyloučil jsem celý system32, nic, a největší haluz je že ikdyž vypnu celou rezidentní ochranu tak se vůbec nic nezmění.
Potom svchost pořád hrabe do registrů, ale tak, že za 5-10 sekund logovaní má log 100 mega.
EDIT: blbý je, že jsem si nějak neuvědomil že mi nLite zničí i386, takže já teď nemám standardní verzi bez nLiteování :oops:
Takže kdyby se náhodou stalo někomu co mě, tak je to Windows Firewallem, který je jako komponenta sloučený se sdílením internetu a je třeba pro Application Layer Gateway. Nevím, jestli to je Firewallem, nějakou knihovnou, nebo tou bránou, každopádně jakmile odeberu Windows firewall tak to dělá co to dělá, po kompilaci Windows s firewallem je to OK.
Citace:
Původně odeslal
Commander
Takže kdyby se náhodou stalo někomu co mě, tak je to Windows Firewallem, který je jako komponenta sloučený se sdílením internetu a je třeba pro Application Layer Gateway. Nevím, jestli to je Firewallem, nějakou knihovnou, nebo tou bránou, každopádně jakmile odeberu Windows firewall tak to dělá co to dělá, po kompilaci Windows s firewallem je to OK.
me se stalo to samy ale pod Win vista a tam to bylo tom postranim panelem a pomohlo az kdyz sem z nej odstranil dva odkazi na net radia
Mne ESS vytezoval cpu na 100% (notebook), pritom v praci mame x dalsich pc a nikomu jinemu to nedela. Reseni jsem nasel v podobe Avira Antivir Premium :)