Který je podle Vás nejlepší?
Outlook (2003,2007,XP) - Lotus Notes (...,8.xx) - Mozilla Thunderbird ???
A z jakeho duvodu si to myslite? ;-)
PS:Chtel jsem prihodit hlasovani,ale nevidim to,at hledam jakkoliv :-)
Printable View
Který je podle Vás nejlepší?
Outlook (2003,2007,XP) - Lotus Notes (...,8.xx) - Mozilla Thunderbird ???
A z jakeho duvodu si to myslite? ;-)
PS:Chtel jsem prihodit hlasovani,ale nevidim to,at hledam jakkoliv :-)
No záleží na to na co, Outlook totiž umí i víc než poštu, pokud jde čistě je o poštu, tak já dokážu celkem spokojeně používat Outlook, Thunderbird i třeba Outlook Express/Windows Mail :-)
Těžko hodnotit když neznáme bližší účel proč ten program chceš, čistě na maily? Cena (Outlook je součástí Office čili za prachy x Thunderbird zdarma) je pro tebe určující či nikoliv? :-)
Myslel jsem jako komplet program...cili posta,kalendar,ukolovnik,pak mozna i pripadna synchronizace pres web s protejskem (doma-skola-prace),s mobilem...
Cena neni urcujici,bud je to zdarma a nebo to mam ve skole a v praci :-) ...a tak ;-)
PS:To hlasovani ma byt pri vytvareni noveho tematu,ne?Nevidim :-(
Přiznám se, že Lotus neznám tak dobře abych ho mohl s Outlookem porovnávat, ale pokud chceš "komplet", tak z této trojice bych dal přednost jednoznačně Outlooku... Někomu sice nemusí být Microsoft a jeho produkty takříkajíc "po chuti", ale Outlook je dobrej...
Kde se v Outlooku nastavi toto:
Poslu prilohy z Outlooku kamaradce na seznam.cz a ji se udajne zobrazi jen soubor winmail.dat ...
Jak to udelat,aby dostavala normalne prilohy?
Lotus mam v praci. Jestli chces vedet neco konkretniho tak napis sem a ja ti na to mrknu.
Lotus je delanej hodne takovym tim megalomanskym stylem. Pro velky korporatni systemy. Na normalni pouziti si myslim, ze tam pulku veci nevyuzijes a je to zbytecne slozity...
Mikeee: Hlasovani mohou pridavat jen moderatori a admini. Pozadej moda teto sekce, jiste ti rad vyhovi.
Ja pouzivam Outlook 2003. A to prevazne na postu. Znamym doporucuji a instaluji Thunderbird. Uz kvuli spamum, ktere Outlook Express nefiltruje.
tady je navod. Jinak v tom navodu je taky link na Winmail Opener - ten dokaze extrahovat orginalni prilohu z toho winmail.dat.
Diky za info.
Nainstaloval jsem Outlook 07,tak uvidime :-)
Thunderbird vypada ok,bohuzel mi blbne synchro s mobilem.
Uvidime,co bude delat Outlook :-)
Pak jeste musim poresit pres nejaky Google calendar nebo Calgoo Calendar synchronizaci Outlooku v praci a doma...to snad nebude problem,pokud mi dovoli nainstalovat v praci nejaky ten softik.Portable verze na flashku asi neni...ale Google snad zadny soft na komp nepotrebuje ???
Otazkou je,jestli zvladne synchronizaci obema smery s dvema kalendari...ale to by snad mel :-)
Notes, Outlook a Thunderbird jsou naprosto neporovnatelné produkty.
Notes se hodí do corporate prostředí, kde potřebuješ obrovskou variabilitu, možnost úprav pro napojení na informační systém/intranet atd. Využije se nejlépe v pracovní skupině s Domino serverem.
Outlook splní většinu požadavků na plánování a mail, má ale své mouchy. Podobně jako Notes jeho potenciál využiješ maximálně ve skupině s Exchange Serverem, Sharpointem a popř. Office.
A Thunderbird ... je takové udělej si sám. V základu nemá nic, ale je celkem funkční a spolehlivý. Jde do něj dodat funkcionalita že se dostane někam na základní vlastnosti Outlooku. Potom ale klesá výkon a stabilita a rostou paměťové nároky.
Ne, tyhle tři bych fakt nesrovnával. Spíš bych jasně popsal požadavky a pak hledal to nejlepší, co řeší tyto požadavky.
Ok,dik.
Jak jsem psal a nenapsal vyse.
Lotus mam v praci,ale zde je i Outlook,zatim jedu na Outlooku.
Doma mam Outlook a Thunderbird.
Thunderbird nevali s mym mobilem uplne properly.
Z toho vseho + z mych naroku na postu,ukoly,kalendar vychazi Outlook jako pouzitelny...zase tolik casu,abych to resil do mrte nemam :-(
Blizsi info:
Ted tedy jak nejlepe synchronizovat pracovni outlook kalendar a domaci outlook kalendar?
Kazdy z nich pouziva jiny mail,to ale snad neni problem.
Vyhodou je moznost nahledu z tretiho kompu...tedy nejaky online synchronizovany kalendar.
Zakladni organizacni funkce,co jsou bezne nabizene,urcite staci.
Takze jaky elegantni a nenarocny zpusob pouzit?
Idealne bez instalace dalsi aplikace na komp (z duvodu prac.kompu).
Pokud jsou to oba 2003+ tak by to zřejmě řešil google calendar a googlí addon do outlooku na synchronizaci.
2003 a 2007...
Vidim,ze si zrejme musim zalozit mail u nich,nebude to delat nejakou paseku,ze v obou Outloocich budu pouzivat jine (dalsi 2) maily?Asi to jde nastavit,ze chci synchronizovat jen urcite veci,ze?
Taky nevim,jak to projde s instalaci v praci...ale to je stejne jak s tim Calgoo calendar :-(
Ale kazdopadne to brzo zjistim :-)
Google plugin vypada jednodusse,takze pokud nikdo dalsi neprispeje jinou metodou,tak to zacnu resit pres nej :-)
Tak jsem zacal zkouset...prozatim jen domaci Outlook a Google calendar.
Nejdrive jsem nainstalil Calgoo Connect,vse funguje...ale aby takovy programek chtel 45MB pameti,to je dost divoky :-)
Druhy sel na radu Google Calendar Sync...prvni tri pokusy o instalaci probehly,ale v Program Files se nic neobjevilo...pak se to nejak povedlo a synchro taktez,jenze jsem mel jiz synchronizovane vse pres Calgoo,takze jsem to v obou kalendarich zduplikoval :-)
Tak jsem nasel nejaky programky na mazani duplicit a vse ok.
Jeste ale asi zkusim gSyncit 1.9.x,taky nevypada spatne.
http://www.softsea.com/review/gSyncit.html
No používat víc sync softů je dost masakr, je nějaký důvod mít calgoo a google calendar sync zároveň?
A v čem nevyhovuje GCS? Je to jednoduchý a plně funkční jednoúčelový program...
A skutečně se nikde neobjevuje v program files, je to doplněk do outlooku.
Ja je nepouzival zaroven,nejdrive jsem zkusil Calgoo,pac vypadal namakane...ale akorat zere pamet a nic z toho :-) Pak jsem chtel vyzkouset ten Google,az ctvrta instalace vysla,to zakladni tlacitko SYNCHRO ma,vypada uplne ok ;-)
Jeste chci zkusit ten gSyncit...ale jednoznacne zatim google sync dostacuje.
EDIT: Ted nesedim u sveho kompu,ale vsadil bych se,ze po instalaci pribyde v Program Files adresar Google/... To se predtim trikrat nestalo a nikde zadna ikona,jak to spustit :-)
Outlook pouzivaj len ak musis (tzn. potrebuje to kvoli exchange alebo synchronizacii s niecim, co inak nejde). Lebo ako mailovy program je to dost nepouzitelne (tazkopadne, chybaju featury, zla podpora standardov, derave).
Thunderbird je trochu divny, je tam par dost neprijemnych bugov a nedoriesenych veci.
ja mam osobne problem s Thunderbirdem a winmobile --> nejde hold jednoduse synchronit... a za Outlook v praci budu muset bojovat neni zrovna levny... :-(
Obavam sa, ze na mail je vo Windows najlepsi Thunderbird. Aj napriek tym bugom (jeden som osobne reportoval pred viac ako rokom a doteraz nie je opraveny). A potom je vraj dobry The Bat! - ale je plateny a tusim tam bol nejaky vazny problem s posielanim mailu cez SMTP+TLS s autentifikaciou (kvoli tomu ho kolega prestal vtedy pouzivat).
Inak ja pouzivam KMail v Linuxe. Tiez ma svoje chyby (napr. obcas cely drbne), ale featury (napr. zazipovanie attachmentu jednym klikom, detekcia chybajucej prilohy, ...) a integracia s prostredim je najlepsia (mozem ho spustit samostatne alebo ako sucast Kontact, v systray ukazuje ikonku s poctom novych mailov, ...), co som zatial videl.
Používám k naprosté spokojenosti Outlook 2007 s live mailem (přes connector). Na synchronizaci kalendáře mám plugin na spojení s google calendar (Gsyncit), který funguje naprosto bezvadně.
Kalendář, kontakty a úkoly pak ještě navíc synchronizuji s MDA.