Mobilní telefon okolo 5.000,-
Mám sto chutí zahodit můj milovaný a nenáviděný Siemens S75. Stačilo mi, když minulý týden totálně ztratil telefonní seznam, do poznámek ani úkolů se nedostanu, občas si řekne "a teď se vypnu!" atd atd. :confused:
Přemýšlím o nějaké kvalitní náhradě v ceně kolem 5ti tisíc. Něco spíš klasického typu, žádnou stylovku. Zatím mě zaujala třeba Nokia E51, ale netuším jaké jsou (ne)výhody symbianových telefonů.
Má někdo nějaké doporučení, co se týče značky a modelu?
Re: Mobilní telefon okolo 5.000,-
Symbian? Stejne jako "PC".
Proste neco se obcas muze pos*at. Symbian jsem mel Xlet (7650, 3650, ngage, n70) a proste fajn je, ze si muzes dohrat spoustu typu softwaru co potrebujes/co ti vyhovuji. Ovsem muze se stat, ze ti proste klekne system a muzes delat hard-reset.
Zase ja presel ze Symbianu na WM a proste i tady se stavaji chyby a tak, ale proste s tim do toho musis jit. Jestli nechces potize, kup si obycejnej telefon :)
Snad jsem Ti alespon trochu pomohl ve vyberu.
Zkus palm 680(os palm) nebo 750(wm5 resp.6) jedina nevyhodo toho wm je ze ma lcd 240x240 tudiz nepobezi nejake hry a par programu, nic strasneho. jinak pohoda, sam jeden mam a sem spokojen, ma full klavesnici, kdyz si zvyknes, tak je to parada. Ovsem zalezi jaky mas pozadavky a co od toho MT ocekavas ;)
Pokud uvazujes nad E51, tak by te mohla zajimat take 6120 ... temer stejne funkcne vybaveny telefon, za dobrou cenu. Sveho casu nejlepsi pomer cena/vykon (mozna jeste dnes, nevim nezkoumal jsem, ja ho bral jeste za 7k)
Udělej si výčet funkcí, který budeš po telefonu chtít (volání a psaní SMS tam dávat nemusíš, to umí každý telefon, i když každý jinak) ... třeba že chceš IM, web, MP3, občas fotit, pak si v Katalogu mobilů na mobilmania.cz naflákáš funkce, jichž je potřeba ke splnění požadvků (slot na karty, Wi-Fi, foťák, rádio, ...) a něco ti z toho vypadne.
Já osobně mám telefon s OS už docela dlouho (teď MPx220) a aplikací používám čím dál míň ... teď jich mám naistalovaných asi 5, přičemž všechny by zvládl i "dumbphone".
Ale kdysi sem telefon s OS prostě mít "musel" a čím dýl ho mám, tím víc vidím, že nemusel. Někdo nemá jinou volbu, ale to není ani 1% populace.
E51 je dobrej telefon. Sice nad tvůj limit, ale má mnoho funkcí, dobrou kostrukci (ocel je ocel) a ani za pár let se neztratí.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Udělej si výčet funkcí, který budeš po telefonu chtít (volání a psaní SMS tam dávat nemusíš, to umí každý telefon, i když každý jinak) ... třeba že chceš IM, web, MP3, občas fotit, pak si v Katalogu mobilů na mobilmania.cz naflákáš funkce, jichž je potřeba ke splnění požadvků (slot na karty, Wi-Fi, foťák, rádio, ...) a něco ti z toho vypadne.
Buď jsem náročnej nebo nevim, nevypadlo mi napoprvé vůbec nic :mweheh:
Po většim zobecnění kritérií to vysypalo jen pár kousků, jmenovitě:
Nokia 6555, 6120
SE W580i, K660i
Motorola U9
Takže asi zkouknu ty Nokie a SE a uvidím... Zatím díky za doporučení.
EDIT: Jinak mě štvou, že už tam moc nedávají infraporty, když mi stávkuje BT na notebooku, tak infra to vždy jistilo :(
To záleží na tom, cos tam dal. Třeba IrDA už se v high-endu prakticky vůbec nepoužívá. Na co, když je tu BT a WiFi :)
Měl jsem E50, mám 6120. Nejdřív jsem byl nešťastný z extravagantnějšího designu, E50 je opravdu minimalistická.
Nicméně zvykl jsem si a jsem plně spokojen, nevýhoda (opět design) je jen lesklé provedení a nezapuštěné sklíčko kryjící displej - rádo se škrábe.
Jinak symbianu bych se být tebou nebál, až si zvykneš, že to je občas trošičku pomalejší (no, to bylo na E50, na 6120 je to OK), tak se s tím vyžije dobře. A pokud nebudeš hlava nehlava instalovat aplikace a hry, tak to ani nespadne... ;)
Měl jsem E50, teď mám E51 a rozhodně jsem spokojený, protože i když byla E50 vychytaný foun, E51 je přeci jen ještě o kousek lepší... :cool:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Měl jsem E50, teď mám E51 a rozhodně jsem spokojený, protože i když byla E50 vychytaný foun, E51 je přeci jen ještě o kousek lepší... :cool:
Mně stejně jako ta 6120 nesedí E60 designově. V mých očích je E50 designově nepřekonatelná :)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Mně stejně jako ta 6120 nesedí E60 designově. V mých očích je E50 designově nepřekonatelná :)
Nepřekonatelná designem je Nokia 6500 classic v bronzovém provedení :-) mám ji teďko novou a 90%ní spokojenost. Smartfouny mi nějak k srdci nepřirostly.
Zajímavé je, že když jsem ji vybíral z katalogu, tak v bronzu vypadala hrozně a v černé naprosto luxusně. A když jsem je viděl na vlastní oči, tak to bylo přesně naopak :p
Citace:
Původně odeslal
meteor
Nepřekonatelná designem je Nokia 6500 classic v bronzovém provedení :-) mám ji teďko novou a 90%ní spokojenost. Smartfouny mi nějak k srdci nepřirostly.
Zajímavé je, že když jsem ji vybíral z katalogu, tak v bronzu vypadala hrozně a v černé naprosto luxusně. A když jsem je viděl na vlastní oči, tak to bylo přesně naopak :p
"nepřekonatelná designem" je velice subjektivní, takže každý má něco jiného ;)
[OT]Obecně "nepřekonatelný" je velice silné slovo, které se téměř vždy v budoucnu ukáže jako lživé ... když už, tak říkejte "nepřekonaný" ;) [/OT]
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
Po většim zobecnění kritérií to vysypalo jen pár kousků, jmenovitě:
Nokia 6555, 6120
SE W580i, K660i
Motorola U9
Takže asi zkouknu ty Nokie a SE a uvidím... Zatím díky za doporučení.
Jsem na tom podobne. Dlouho Siemens a ted hledam nahradu. Pouzival jsem 14 dni Nokii 6234 a u ni me stvalo treba to, ze nejde jednoduse do SMS doplnit carka. Musi se vzdy zobrazit tabulka znaku a tam ji vybrat. Pod zadnym tlacitkem neni carka jako druhy znak :-( Blbost, ale otravuje.
Kdyz uz telefon s fotakem, tak aby umel zaostrovat. Ta Nokie foti slusne krajinky, momentky, ale text s ni nevyfotis :-(
Me zatim z celeho vyberu vypadnuj jen SE K770
Pridavam se k Maulovi a jako majitel E51 bych ti ji take doporucil.
Na to, ze ma Symbian je opravdu hodne rychla. Mel jsem v ruce N95 8G a ta je oproti E51 vyrazne pomalejsi.