Touchpad a USB myš - různé citlivosti
Myslím, že jsem se tady na to už někdy ptal a řešil, nicméně je to stále aktuální.
Nevíte jak docílit toho, abych mohl nastavovat sensivitu touchpadu (Dell Synaptics) a USB myši Logitech LX7 odděleně?
Sensivita touchpadu mi naprosto vyhovuje, ale myš je moc citlivá, jezdí strašně rychle.
Onehdá jsem zkoušel i nějaký soft od Logitechu, ale s tím mi to nějak haprovalo.
Ocenil bych jakoukoliv radu.
Re: Touchpad a USB myš - různé citlivosti
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Myslím, že jsem se tady na to už někdy ptal a řešil, nicméně je to stále aktuální.
Nevíte jak docílit toho, abych mohl nastavovat sensivitu touchpadu (Dell Synaptics) a USB myši Logitech LX7 odděleně?
Sensivita touchpadu mi naprosto vyhovuje, ale myš je moc citlivá, jezdí strašně rychle.
Onehdá jsem zkoušel i nějaký soft od Logitechu, ale s tím mi to nějak haprovalo.
Ocenil bych jakoukoliv radu.
čus pane,
prosím tě stáhni si klasickej SetPoint od Logitechu (nejnovejsi) verzi a budes si moci nastavit 3 až 5 rozližení - a tlacitkama pod koleckem si pak přepínáš ty nastavené citlivosti.
Hele rozběhl jsem to i na MX500 na MX518 a G5 mi to běží jedna báseň.
Ok, vyzkouším, ale to stejnak ty citlivosti budu muset nastavovat ručně ne? Já jsem to chtěl automaticky.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Ok, vyzkouším, ale to stejnak ty citlivosti budu muset nastavovat ručně ne? Já jsem to chtěl automaticky.
Hele já si tam dal na těch 5 urovní od nejvyšší (2000dpi) až po nejnižší (400dpi)
a na zbylé tři jsem dal něco mezi, takže 1500, 1000 a 600 asi
a myslím že mi vyhovuje ta 600, ale to je o pocitu...
Nainstaloval jsem si SetPoint, ale nikdy nevidím možnost nastavit si různé citlivosti ???
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Nainstaloval jsem si SetPoint, ale nikdy nevidím možnost nastavit si různé citlivosti ???
v SetPointu vlevo jsou 3 ikony (PC myš, šipka se stínem, a šachová figurka)
klikni na tu šachovou figurku a uplne dole v pravo je "advanced settings"
(taky by me na to nenapadlo kliknout je to takove ze to nevypada jako tlacitko)
pak je otázka jestli to umí tvoje myš a nebo jestli náhodou novej setpoint je jinej než muj starší....
můj screen zde:
http://www.atreid.cz/img/setpoint400.jpg
link ke stažení: http://www.atreid.cz/img/setpoint400.zip
EDIT ted jeste koukam ze ja tam mam OS implement kdezto ty setpoint implement - nevim jestli by to melo vliv.
Zkoušel jsem už dřív více verzí SetPointu a v ani jedné jsem tuto možnost neměl, IMHO to nepodporuje myš, takže jsem v <> :D.
Nějaké jiné řešení?
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Zkoušel jsem už dřív více verzí SetPointu a v ani jedné jsem tuto možnost neměl, IMHO to nepodporuje myš, takže jsem v <> :D.
Nějaké jiné řešení?
no pak mě ještě napadá, jestli se nedá v tom setpointu nastavit to OS implement... a pak ve woknech dat nizsi citlivost, a naopak v nejakym softu k touchpadu ji zvetsit ... ale to asi nepujde no :(
sry nevim
To právě nefunguje, ale nevadí, každopádně díky za snahu, třeba někdo ještě poradí :)
Nechci vám do toho nějak vstupovat, ale nemá kecinzer na mysli náhodou rychlost pohybu kurzoru? Ta se změnou DPI podle mě nemá nic společného.
Jinak tenhle problém jsem po nákupu ntb řešil taky u svojí MX510, tak jsem to teď vyzkoušel. Při instalaci mi SetPoint detekoval touchpad a zahlásil, že se nainstaluje jenom pro USB. A teď ta veselá část.
Když se nastaví rychlost kurzoru přes OS, tak to ovlivní všechny "myši", tzn. USB i touchpad. Ale když nastavuju rychlost kurzoru přes SetPoint, tak to ovlivní jenom USB myš. Tímhle si můžeš nastavit rychlosti dle libosti.
To ano, ale když provedeš restart, tak se touchpadu nastaví pomalá rychlost jako u myši - to jsem zkoušel :(