Cim zalohovat ve Windows ?
Ahoj,
potrebuju radu, vzdy ty debilni okna zalohuju pres linux, jistota je jistota ,ale ted bych chtel zkusit neco jineho ..
Chtel bych rozdilove zalohovat data (home adresare, dokumenty) z Win2003 serveru na stroj s WinXP ...
Oboje masiny sice jedou pod VMWARE (ESX servery) ale bohuzel fa nema koupeny virtual center, takze zalohovat cely diskovy image nemuzu (musel bych ty keply vypnout) - takze hledam nejakou utilitu na zalohovani dat ze sdileneho adresare na tom Win2003 na WinXP ... Diky ...
PS: pod linuxem pouzivam tar a rsync , potrebuju neco co umi rozdilove a tak .. dik.
Re: Cim zalohovat ve Windows ?
Ja na tohle pouzivam ve firme uspesne nekolik let ARJ, jeste jsem nenarazil na nic co by u nej chybelo.
ntbackup no more, kdysi jsme to pouzivali a po prechodu z NT na W2k jsme zjistili, ze to neni zpetne kompatibilni. Navic s tim byly neustale problemy typu "dneska se mi nechce spustit", apod.
ARJ ma nesrovnatelne vic moznosti scriptovani.
Alespon na 2k3 jsem se nesetkal s problemy, s automatickym spoustenim jsem mel problemy mozna nekde na Win98, nebo podobne veci...
Pokud jak pises home, dokumenty, tak jednoznacka vyhoda je podpora zalohovani pomoci VSS (tedy i zrovna otevrene dokumenty).
Na ntbackup jsem samozrejme koukal, ale chtel jsem neco jineho .. :-)
Co je to VSS ?
Mozna je to blbost, ale Cobian Backup by nesel?
Co pořídit nějaký externí box, ke kterému se bundluje nějaký opravdový zálohovací software? Tuším že k nějakým LaCie boxům se dodává EMC Retrospect.
Jinak NTBackup je taky jedna varianta... v zásadě celkem funkční, ale lépe mít občas i jinou zálohu... ne vždy je to tutovka ;)
No je pravda, ze kdyz uz jsou prachy na ESX, mohlo by byt i nejake aspon trochu pouzitelne zalohovani...
Citace:
Původně odeslal
HollyG
No je pravda, ze kdyz uz jsou prachy na ESX, mohlo by byt i nejake aspon trochu pouzitelne zalohovani...
Asi tak... a když se budeme bavit o profi řešeních, tak z těch budget je zajímavá volba vedle EMC Retrospectu (který je ale jen na MS produkty), tak třeba ArcServe od CA, nebo BackupExec od Symantecu... případně Tivoli Storage Manager, Symantec netBackup, EMC Networker, ale to už jsme o kategorii (a řád pokud je řeč o cenách) výše.
Diky diky vsem ...
Abych uvedl na pravou miru, nepotrebuju zadne silene komercni nastroje , linux a rsync je 100 jistota a jsem zvykly ...
Jen jsem proste chtel zkusit neco primo pod wokna a zjistil jsem, ze vlastne nic nznam :-)
Nasadil jsem ten NTbackup a zatim pohoda, tak uvidim ..
Jinak komercne pouzivame Datacentra od HP ale prevazne stejne rsync ...
ESX je, ale proste na virtual centel consoli nechteji dat prachy ... a odkopirovavani ESX imagu pri vyplem serveru opravdu neni koser ...
Ale on zatim neni koser ani samotny vmware (stale ubytek vykonu), ale to uz je jina pohadka ... :-)
DIKY
Citace:
Původně odeslal
Prtik
taky jsem nasel, funguje to spolehlive ? zkousels nekde ?
svaca: Zalohuji s tim notebook po siti. VMware nemam odzkouseny, ale jinak je to spolehlive. Za zkousku nic nedas.
Citace:
Původně odeslal
svaca
Ale on zatim neni koser ani samotny vmware (stale ubytek vykonu), ale to uz je jina pohadka ... :-)
Záleží co na tom provozuješ, na čem ti to běží a k čemu to potřebuješ (proč virtualizuješ). Většinou pokud se někdo rozhodne virtualizovat s vmwarem, není pro něj výkon na prvním místě - takže buď špatná volba nebo nedostatek informací ;) ... ale to je na jinou diskuzi.