Canon EF 55-200 mm f/4,5-5,6 II USM - samovolné vysouvání
Dostal se mi do ruky objektiv -
http://www.canon-europe.com/For_Home..._USM/index.asp
Jsem relativně spokojen, jen by mě zajímalo, zda je normální když dám objektiv směrem dolů a výrazněji s fotoaparátem pohnu a nedržím zoomovací kroužek objektivu, tak se objektiv samovolně trochu vysune. Objektiv je ještě pár měsíců v záruce. Je to důvod k reklamaci, nebo je to u levnejších objektivů normální.
Re: Canon EF 55-200 mm f/4,5-5,6 II USM - samovolné vysouvání
Je to bezne, u Tamronu 28-75 se mi tohle stavalo po nejake dobe pouzivani taky. Nastesti mel ale zamek pro transport.
moja minolta 28-75 (rebadgovany tamron ale bez zamku :( ) to robila tiez, vyriesil som to natiahnutim takej ciernej sirsej kuchynskej gumicky cez objektiv, pricom vacsia cast z nej je na tej otacacej casti (prstenci), a mala cast je zas na pevnej casti, gumicka trocha brzdi zoomovaci prstenec a objektiv sa sam nevysuva :) nie je to sice esteticky pritazlive ale funkciu to plni dokonale :)
A třetí do party :) - u nejlacinějších objektivů to opravdu celkem běžné je.
u Lka by se to nestalo ;D
ale muj Canon 28-105/3.5-4.5 II USM to dela taky
Sigma 17-70 to dělá taky. V praxi to při běžném focení niják nevadí, zoomovací prstenec vždycky držím ruce (nečekané) :) A i při manuálním ostření se dá ostřit prsty na ostřícím prstenci, přičemž si jiným prstem přidržovat zoom prstenec, aby nepopojel.
Horší je to, když se fotí ze stativu a objektiv je skloněný ve větším úhlu, kdy začíná vyjíždět. Jak vyřešit tady toto, to nevím..